Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Cserenkó Szabolcs, a megyei futball sztahanovistája

Az előző szezonban hat csapatot irányított Csongrád megyében Cserenkó Szabolcs (32) labdarúgóedző, emellett Bács-Kiskun megyében is szerepet vállalt. Néhány munkáról lemondott, de még így is teljesen kitölti életét a sportág.
Az előző szezonban hét csapatot irányított. Ki az?

Aki kicsit is követi Csongrád megye labdarúgását, a fenti találós kérdésre azonnal rávágja a választ: Cserenkó Szabolcs. A 32 esztendős szakember óriási teherbírását bizonyítja, hogy májusban a Szeged 2011 három utánpótláscsapatát, a megyehármas Balástyát, a Szegedi AK NB I-es női együttesét, az SZTE EHÖK SE NB II-es futsalalakulatát, valamint a Bács-Kiskun megye harmadik vonalához tartozó Dunaszentbenedek labdarúgóit is irányította.

A futball az élete: a megyei női keresztpályás bajnokcsapat Cserenkóval (jobbról). Fotó: DM/DV
A futball az élete: a megyei női keresztpályás bajnokcsapat Cserenkóval (jobbról).
Fotó: DM/DV

– Kezdek öregedni, ezért lemondtam néhány munkáról – számolt be mosolyogva a nyári fejleményekről Cserenkó Szabolcs, aki a Szeged 2011 tehetségeinek és szülővárosa, a Kalocsa melletti Dunaszentbenedek futballistáinak már nem tart edzéseket. – Az időbeosztást nem volt olyan nehéz megoldani, mint az ember gondolná. A fő állásom a Szegedi AK irányítása, a lányokkal minden kora délután foglalkoztam, míg a többi munkámat a késő délutáni és esti órákra felosztottam. Mindenre elegendő figyelmet tudtam fordítani, délelőttönként pedig fel tudtam készülni. Erre az évre ráadásul decemberig előre minden hetemet megterveztem.
Ez az életmód természetesen rengeteg lemondással jár, de ha valakinek olyan felfogása és párja van, mint hősünknek, akkor nincs probléma.

Edzőmeccsek

A megyei labdarúgócsapatok ezen a szerdán sem pihennek. A mai program, 17 óra: Orosháza FC–HFC, 18 óra: SZVSE– Sándorfalva, UTC–Tápé, Ásotthalom–FK 1899 Szeged, Tisza Volán–Kiskunfélegyházi HTK.

– A futball az életem, az élettársam pedig sportoló, aki megérti, hogy ez mivel jár. Sokáig szeretnék ebben a tempóban dolgozni, mert ugyan már 11 éve edzősködöm, még rengeteget kell tanulnom. Az UEFA B licencet már megszereztem, az A licenc pedig a következő év egyik fő célja, emellett a nyelvtudásomat is szeretném fejleszteni. Szabadidőmben is sokat foglalkozok a sportággal, olykor átjárok Szabadkára a Spartak Subotica mérkőzéseire, beszélgetek a csapat magyar kapusedzőjével, valamint a többi szakemberrel, és mindent a jegyzetfüzetembe írok – árulta el a tréner.

Cserenkó huszonévesen került Szegedre, a városba azonnal beleszeretett, így abban biztos: később bármennyi munkája is lesz, az egyik a Tisza-parthoz köti majd. Tíz éve még az Első Beton futsalcsapatában szerepelt, ekkor jött az első lehetőség a kispadon.

– Az edzőm, Horváth Levente ajánlotta, hogy vezessem az utánpótlást, és azonnal megtetszett a szerepkör. Erre szükségem is volt, ugyanis a futsal nem tett jót a derekamnak, a kezdődő gerincsérvem miatt egyre gyorsabban helyeztem a hangsúlyt a játék helyett az edzősködésre. A bőrt azért hobbiszinten még mindig kergetem, ha pedig valamelyik edzésen kell egy pluszember, szívesen beállok – mondta Cserenkó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki érem küszöbén

Már tíz napja tart a 7. Flatland Kupa és az 58. nemzeti vitorlázórepülő bajnokság. Tovább olvasom