Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Csúcson a SZUE-piramis

A Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon által alapított A hónap műhelye díjat tavaly novemberi teljesítményéért a Haász SZUE érdemelte ki, amelyet az egyesület vezetői és tehetségei ünnepélyes keretek között kedden vehettek át Budapesten.
Ez volt a Haász SZUE legjobb éve! – nyilatkozta még tavaly Gellért Gábor vezetőedző, pedig akkor még az egyesület nem is tudta, hogy elnyeri azt a rangos elismerést, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon alapított.

A hónap műhelye díjat másodszor kapta úszóklub, korábban csak a Kőbánya érdemelte ki ebből a sportágból, novemberi teljesítményükért pedig most a szegediek bizonyultak a legjobbnak. A 265 taggal büszkélkedő Haász SZUE nyolc éve tudatos építkezésbe fogott, sikerességét pedig ez a díj is bizonyítja, amelyet kedden ünnepélyes keretek között vehettek át a vezetői és tehetségei.

Novoszáth Melinda remeklése is kellett A hónap műhelye díjhoz. Fotó: Karnok Csaba
Novoszáth Melinda remeklése is kellett A hónap műhelye díjhoz. Fotó: Karnok Csaba

– Újabb visszaigazolást kaptunk, hogy jó úton haladunk, kezd beérni az a piramisrendszer, amelyet korábban elkezdtünk felépíteni. A legnagyobb sikerünk pedig talán nem is az előző év hazai és nemzetközi szinten is kiugró teljesítményei, hanem az, hogy olyan utánpótlással rendelkezünk, amely később is hozhat számunkra ilyen elismeréseket – szóltak Nagy Attila Imre, a klub elnökének örömszavai.

A SZUE első embere kiemelte: megtisztelő, hogy a Magyar Úszó Szövetség is képviselte magát a díjátadáson, többek között az elnök, Gyárfás Tamás és a főtitkár, Szabó Tünde is jelen volt. Ők is személyesen gratuláltak annak a tíz tehetségnek (Tóth Tamara, Szabó Csenge, Vilbergsson Patrik, Ulrich Botond, Fábián Milán, Béres Hanna, Sliz Bálint, Dér Denisz, Novoszáth Noel, Bonecz Boglárka), akik a budapesti rendezésű 2017-es ifjúsági világbajnokságra készülődő bő válogatott keret tagjai lettek novemberben.

A Haász SZUE csapata az elismeréssel. Fotó: DM/DV
A Haász SZUE csapata az elismeréssel. Fotó: DM/DV

A sportfelszerelésekre költhető, 500 ezer forintos Decathlon-utalvánnyal járó díj megszerzéséből oroszlánrészt vállalt Novoszáth Melinda is, aki novemberben a felnőtt rövidpályás ob-n ötször állhatott dobogóra, majd három éremmel zárt a középiskolások világjátékán, a Gymnasiadén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli futballbajnokságot szerveznek

Új megyei futballbajnokságot szervez az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága. Tovább olvasom