Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Djukics mindig a Pickről álmodott

Dragan Djukics (47) hat év után újból a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője lett. A szerb szakember két és fél éves szerződést kötött a kétszeres magyar bajnokkal. Djukics jövő hétfőn vezényli az első szegedi edzését.
– Merre jár?
– Még Belgrádban vagyok, de kedden már Londonban leszek. Mivel most EHF-hét van, minden európai országban szünetel a bajnokság, a nemzeti együttesek kerülnek előtérbe. Az angol csapattal egész héten együtt készülünk.

– Mikor jön Szegedre?
– Ha minden jól alakul, már vasárnap este. Bár a repülőm Belgrádban száll le, így ha véletlenül későn érkeznék meg a szerb fővárosba, akkor csak hétfő hajnalban kelek útra. Szeged azért nincs messze Belgrádtól.

– Sohasem tagadta, hogy a Pick Szeged a szíve csücske. Fájdalmas volt a szakítás 2003-ban?
– Elhiheti, hogy mennyire megviselt. Szerettem itt dolgozni, itt élni. Éppen ezért többször is eljöttem, ott ültem az újszegedi sportcsarnok lelátóján, néztem a Pick meccseit. Családommal sokat sétáltam a Kárász utcán, van valami különleges a szegedi légkörben, ami igazán vonz, ami miatt ennyire szerettem itt.

Már tervez és ígér Dragan Djukics. Fotó: DM/DV
Már tervez és ígér Dragan Djukics.
Fotó: DM/DV

– Már nem kell múlt időben gondolkodnia: újból a szegedi csapat edzője lett. Gondolta volna?
– Mindig reménykedtem, hogy egyszer megint a Pick kispadjára ülök. Emlékszem, az egyik BL-meccsen akkora tapsot kaptam a lelátón, amit eddig egyetlen csapatomnál sem. Ez a szeretet is nagyban befolyásolt abban, hogy visszatérjek, és a vezetők csábítására igent mondjak.

– Mik a tervei?
– Csodát senki se várjon tőlem, nem vagyok varázsló. Azt viszont megígérem, hogy a maximumot hozom ki a csapatból.

– Mik voltak a kérései a vezetőihez?
– Egyelőre semmi. A segítőimet a jövő héten választom ki, illetve lakást is ekkor keresünk. Azt viszont kértem, hogy a Tatran Presov elleni bajnokit halasszuk el, a szlovákok elleni meccs nem jönne jól, hiszen ez kedden lenne, míg a spanyol Valladolid ellen vasárnap már hazai környezetben BL-találkozót vívunk. Ez pedig sokkal fontosabb, mint hogy utazzunk hét közben. Minden eltöltött perc fontos most nekem, hiszen hiába ismerem a csapatot, lesz dolgom bőven az első héten.

– Két és fél éves a szerződése, hosszú távra tervezhet!
– Már tervezek is. Szeretnék jó csapatot kialakítani. Az idei szezon is fontos, éppen ezért az első célom, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligája csoportjából. Nem lesz könnyű, de amint mondtam, ha a maximumot nyújtjuk, megvalósítható ez az elképzelés.

Olvasóink írták

 • 10. Pip 2009. október 28. 16:54
  „Kreatív nem is jár meccsekre. Ha fiatalok lennének sem járna. Nem szurkoló, csak hangulatkeltő.”
 • 9. xene@freemail.hu 2009. október 28. 15:05
  „Viharsarky: Sajnos igazad van. Az emberek többsége eléggé "búvalbélelt". Néha én is elhüledezek a kommenteken. A legfőbb baj az, hogy nem ismerik fel, hogy a képességeink végesek. Ez kb. olyan, hogy ha nem érmet szerez valaki, hanem 4. vagy 7. helyet, az már szar! Lehet persze álmodozni mindenről, pl. megnyeri a kézi-Eb-t a magyar csapat, vagy kijutunk egy foci-Vb-re, vagy EB-re, de ez távol áll a realitástól, valóságtól. Kíváncsi vagyok Kreatívra, hogyha tele lenne a csapata csak magyarokkal, s mondjuk 5-8. helyért küzdene a csapat kimenne-e szurkolni? Vagy előre kifizetne-e 3000Ft-kat BL-meccsekre, ha tudná, hogy a magyarjai csak vereséget "szállítanának"? Könnyű azt minden vereség után odaírni, hogy ezt fiatal magyarok is elérték volna. Igaza is volna. De akkor az a csapat már nem Bl-helyezésért küzdene a magyar bajnokságban.....a többséget, meg elnézést nem a Csurgó meg a Csajágröcsöge csapata érdekli.....”
 • 8. Viharsarky 2009. október 28. 09:02
  „Nem igazán értem, hogy miért kell mindenbe belekeverni a politikát. Hogy jön ide az iskolák tornatermének a felújítása? Ez a cikk Dragan Djukicsról szól. Én nem vagyok született szegedi, de már nagyon régóta itt élek, és Pick szurkoló vagyok. Nem értem azokat, akik szegediként állandóan a csapatot szidják. Miért? Büszkének kellene lenni, hogy a városnak több sportágban is sikeres csapatai vannak. Kézilabda, vizilabda, kosárlabda. Ezek mind a város nevét öregbítik, és viszik hírét a világban, szerintem ez jó dolog.
  Persze mindig vannak hullámvölgyek, de ez nemzetközi szinten is így van, bármelyik sportágat említhetnénk.
  Optimistábban kéne előre nézni, nem pedig fröcsögni mindenre és mindenkire!”
 • 7. xene@freemail.hu 2009. október 27. 21:31
  „Kreatív: Azt dörgölnék az orrod alá, s talán nem is olyan jogtalanul, hogy jó pár iskolát felújítottak az utóbbi időben....és ez igaz is...”
 • 6. tintasbarns 2009. október 27. 19:30
  „Ennyi pénzért én is hülyét tudok csinálni a Pickből ehhez nem kell Djukics.”
 • 5. kreatív 2009. október 27. 18:41
  „SZÉGYENTELJES, NEVETSÉGES, CSÖMÖRBŐL VÖDÖRBE! MARAD MINDEN A RÉGIBEN, MARAD A PICK-ICS IS!
  MARAD A NÉZŐI BOJKOTT IS!
  Nos, ... hát nem erről volt szó!!!!! Az rendjén van, hogy a TELJHATALMÚ FŐSZPONZOR dönt el mindent!!! O.K.
  Övé a pénz!!! Hozhat bármilyen döntést a felelősség az ÖVÉ!!! Hozhat nagyon-nagyon rossz döntést is!!! EZ MOST ILYEN !!!! Dacolva a közvéleménnyel, a város adófizető honpolgáraival ! Ennek ellenére megteheti!! ŐVÉ A PÉNZ!!!! ...... de, ....de...., hogy tehet ilyet a közvagyon felett őrködő, a közvéleményt megtestesítő, a város érdekeit szem előtt tartó TÁRSADALMI ELNÖK, aki egyben ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ, VÁLASZTÓKERÜLETI FELELŐS!!!!!! Ő hogyan néz választói szemébe, mikor azok például a hozzátartozó iskolák tornatermi állapotáról érdeklődnek?! Hogyan lehet a város pénzét felelőtlenül egy ilyen mentalitású csapatra elherdálni?!!!!
  A fentiek miatt: EGY FILLÉRT SE KÖZPÉNZBŐL A MEGÚJULNI KÉPTELEN, SZERB FENNHATÓSÁGÚ PICK-ICS-re!!!
  VÁLTOZATLANUL SZURKOLÓI BOJKOTT!!!!!!”
 • 4. Ungarn 2009. október 27. 18:20
  „Jó a fotó! :)”
 • 3. Buksi 2009. október 27. 17:59
  „Nehéz melót válalt el Dragan, de talán ez az igazi kihivás...

  Én szoritok neki !”
 • 2. pick75 2009. október 27. 08:10
  „Sok sikert Djukicsnak,hogy rendbe rakja ezt a kutyaütő társaságot!Remélem sikerül neki!”
 • 1. TUTI 2009. október 27. 07:29
  „Mi pedig mindig Djukicsról álmodtunk! DE a részletekbe ne menjünk bele....:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét: kirúgták a megsértődött futballistát

Koller Ákos már nem tagja a KTE-Ereco labdarúgócsapatának. Nem törődött bele, hogy csak csere lehet a Fradi ellen. Tovább olvasom