Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Dupla Első Beton-öröm

Telt ház előtt fejeződött be az újszegedi sportcsarnokban lapunk a Szeged Városi Sportigazgatóság közös szervezésében a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna. Az Első Beton mindkét kategóriában győzött, így a nyílt kategóriában egy évig őrizheti a Kósa Zsigmond-emlékkupát.
A zöld mezes Első Beton egy góllal nyert a nyílt kategóriában Fotó: Gyenes Kálmán
Eljött a nagy nap, amire a kispályás labdarúgás szerelmesei vártak. A szegedi Kék Mókus-kupa döntőinek napja. Mert tényleg nagyszerű érzés – aki ezt egyszer átélte, tudja – az újszegedi sportcsarnokban telt ház, azaz háromezer néző előtt pályára lépni. És aki nem ment el az eseményre, annak az első kérdése ma biztos az volt: Na, ki nyerte a Kék Mókust?

Fiatalok, majd vigaszág

A lapunk és a Szeged Városi Sportigazgatóság által közösen szervezett torna zárónapjának első meccsén hagyományosan a fiatalok kapták a főszerepet: a Tisza Volán és a Hódmezővásárhely 1992-es születésű játékosai kezdték a Csordás József-kupáért kiírt emléktalálkozóval. A szegedi Vágó Levente nem aprózta el, hiszen négy gólt szerzett csapata hét találatából, és így a Tisza Volán 7–2-re verte a HFC-t.

Megosztotta a véleményeket a vigaszág, mint a Kék Mókus-kupa újdonsága. A szervezők célja nem volt más, mint hogy a csoportkör utáni első meccs vereségével még ne legyen vége az eseménynek a kiesettek számára. A tétet fokozta a pénzdíj, amelyért a Plaza Szeged és a Blues Kert küzdhetett. Az előbbi gárdában játszott az a Búrány Zoltán, aki az agárdi Sándor Károly Fociakadémia csapatával nemrég testközelből tapasztalhatta meg, hogy is működik a sportág őshazájában, Angliában a labdarúgás. És megtalálhattuk még a Fradi felnőttjeinél egyre markánsabb feladatokat kapó szegedi Bartha Lászlót is. A szünetig megpörgették a fiúk, hiszen hét találat született. A pihenő után sokáig visszaesett a termés, aztán az utolsó négy percben belehúztak a csapatok, és végül a Plaza 6–4-re hozta a mérkőzést.

Örökifjú öregfiúk

Néhányan biztos megorrolnak, amikor azt mondják rájuk: öregfiú. A
Boldogok és szomorúak

A Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna eredményei. Nyílt kategória, döntő: Első Beton–Center Lottózó 5–4. A végeredmény: 1. Első Beton, 2. Center Lottózó. Vigaszági döntő (a 9. helyért): Plaza Szeged–Blues Kert 6–4. A végeredmény: 9. Plaza Szeged, 10. Blues Kert.
Öregfiúk (35 éven felüliek), döntő: Első Beton–Szőreg III. 6–3. A végeredmény: 1. Első Beton, 2. Szőreg III.
Csordás József-emléktorna (1992-esek), döntő: Tisza Volán–HFC 7–2. A végeredmény: 1. Tisza Volán, 2. HFC.  
labdarúgásban eljön az a kor – éppen a 35. életév –, amikor már ez a „titulus" illeti meg a játékosokat. De mivel ők szeretnek és tudnak is focizni, ezért aztán akár az örökifjú szó is illik rájuk. A tudás nem kopott, a gyorsaság is alig valamicskét. A bevezető után jöjjön a tény: az idei Kék Mókus-kupa 35 éven felüli játékosainak fináléjába az Első Beton és a Szőreg III. jutott. A csoportmeccsek során már találkoztak egymással, és az „építők" 1–0-ra felülmúlták ellenfelüket. A döntő azért egy egész más történet, de a csatát végül ismét a betonosok nyerték, ezúttal simábban, 6–3-ra.

Jó volt újra látni a pályán Bogdánt, dr. Kovátsot, dr. Tóthtot, Takácsot, Takót, Szabó Gyulát, Móriczot, Orosházit, Kemenest, Gereczet, Újhelyit, Csehót, Polyvást, Deákot edzőként pedig Kőhalmi Istvánt, azaz az egykori szegedi focikedvencet. Az öregfiúk szomorú sorsot ígért a médiaválogatottnak – és ha már ígértek, be is tartották. Mert a két gárda gálameccsén előbb elhúztak 4–1-re, majd ellenfelük egyenlítése után ismét ők irányítottak, és nyertek is 7–5-re.

A második Beton-öröm

A nap utolsó összecsapása a nyílt kategória fináléja volt. Előtte egyperces néma felállással adóztak a szurkolók és a csapatok a sorozat idén elhunyt egykori főszervezőjének, Kósa Zsigmondnak. A kezdőrúgást az özvegy, Hevesi Mária végezte el. Az öregfiúk utáni újabb Szőreg–Beton csata remek meccset ígért. A Center Lottózó szerbia-montenegrói játékosai között régi ismerősként köszönthettük az Izlandon légióskodó Szasa Djurasevicset. Még mindig nagyon jó a jobb lába... A találkozón a Beton elhúzott 3–0-ra, onnan jött az egyenlítés. Brinszky szabadrúgásbombája, majd Puskás akrobatikus fejese után megnyugodhattak a Beton-hívek, és még egy Center Lottózó-gól is belefért. A vége: Első Beton–Center Lottózó 5–4.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még javíthat a Szentesi VK

A 2005/2006-os férfi vízilabda-bajnokságnak új edzővel vágott neki a Legrand-Szentesi VK. Berki… Tovább olvasom