Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Eb- és vb-lázban a szegedi búvárúszók

A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzőire 2014- ben is számos nagy verseny vár. A felnőttek az Európa-bajnokságon, a juniorok a világbajnokságon szállhatnak majd harcba.
2014-ben is komoly kihívások várnak a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolóira. A Kanyó Dénes edzette csapat az olaszországi felnőtt Európa-bajnokságra és a krétai junior világbajnokságra készül.

– Július 27-étől rendezik meg az Eb-t, egyelőre csak nekem van meg a szintidőm, de még nem vagyunk késésben, hiszen sok-sok versenyen kiharcolhatják a tanítványaim az indulást. Ladányi Rékának, Dudás Zitának, Dimák Dávidnak és Kosara Gézának minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a magyar válogatottban. Jól dolgoznak mindannyian, az a céljuk, hogy Európa-bajnoki indulók legyenek. A junioroknál bízom benne, hogy Gruber Kornél több számban is kiharcolja az indulást – kezdte a beszélgetést Kanyó Dénes.

Egyelőre az edzések játsszák a főszerepet a búvárúszóknál. A tréner naponta több tréninget is vezényel. Akad olyan nap, amikor három foglalkozást is tart.

Kosara Géza (balról), Ladányi Réka és Gruber Kornél is komoly kihívások előtt áll 2014-ben. Fotó: Frank Yvette
Kosara Géza (balról), Ladányi Réka és Gruber Kornél is komoly kihívások előtt áll 2014-ben. Fotó: Frank Yvette

– Májusban Kecskeméten rendezik meg az első fiatalok számára kiírt világjátékokat, amelyen gyermek, serdülő és ifjúsági versenyzők csatázhatnak majd. Nagyon remélem, hogy a szegedi klubot népes csapat képviseli majd – folytatta a mondandóját a világbajnok versenyző, Kanyó Dénes.

A tréningek monotonságát a versenyek törik meg. A szegedi versenyzők azonban januárban csak edzenek.

– Februárban Kecskeméten lesz az első erőfelmérő, majd márciusban már Egerben, a világkupán mutathatjuk meg magunkat. Ezen a viadalon a nemzetközi klasszisok is ott lesznek, így lemérhetjük, hogy hol tartunk – fejezte be a gondolatait Kanyó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubfutás

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi Vízisport Egyesület sportolói közös futással búcsúztatták az óévet. Tovább olvasom