Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Edzőképzés: Buday, Kiss és Juhász már tréner

Összefoglalhatnánk úgy is, hogy az utolsó esély, hiszen szeptembertől megemelkedik a sportedzők OKJ-s képzési díja. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán több ismert sportoló is edzői papírt szerzett, ilyen Buday Dániel, Kiss Zsolt, Juhász Zsolt és a világbajnok tekés Karsai László. Aki augusztusig jelentkezik a 15 sportág képzésére, az még a régi áron teheti.
A sportedzők OKJ-s képzésének egyik meghatározó intézménye az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. A szakképzési központ évek óta indít edzőképzéseket a Testnevelési és Sporttudományi Intézet szakembereinek közreműködésével. A legnépszerűbb sportágak: aerobik, atlétika, fit-kid, fitnesz-testépítés, kajak-kenu, kézilabda, kick-box, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz, férfi és női torna, úszás, vízilabda. Sok kiváló szegedi sportoló a JGYPK-n szerzett edzői képesítést, többek között Buday Dániel kézilabdázó, Vincze Edit és Juhász Zsolt vízilabdázó, Kiss Zsolt és Szeteyné Donkó Orsolya kosárlabdázó és Karsai László tekéző.

– Amikor visszaigazoltam 2011-ben Szegedre, akkor hallottam az edzőképzésről és a beiratkozásról. Jól döntöttem, hiszen sokan tudják, hogy ezen a nyáron elhagytam a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, és Orosházára igazoltam. A Békés megyei városban már nemcsak játszom, hanem elkezdem az edzői pályát, belekóstolok a kispad világába, így nagyon jól jött, hogy rendelkezem edzőpapírral, megvan a végzettségem, egy utánpótlás-korosztály edzője lettem – nyilatkozta Buday Dániel válogatott kézilabdázó.

– Az érettségi után az első dolgom volt az, hogy ezt megcsináljam, beiratkozzam az iskolába, hiszen én úgy gondolom, hogy addig, amíg élek, sporttal szeretnék foglalkozni. Én még 2006-ban végeztem, és milyen jó, hiszen ehhez a végzettséghez bármikor nyúlhatok. Még nem döntöttem el, hogy edző leszek, vagy maradok a sportágon belül, vonz a sportújságírás is, még sok minden a pakliban van, de a lényeg, hogy a sport mellett immár két diplomával is rendelkezem – mondta Juhász Zsolt, az A-Híd Szeged VE játékosa, aki a kazanyi Universiadéra készül.

– Nem vitás, hogy közeledem pályafutásom végéhez, így gondoltam a jövőre. Idén végeztem, jelenleg a Naturtex-SZTE-Szedeák U14-es csapatának vagyok az edzője. A játék mellett dolgozom, egyelőre csak edzést tartok, bajnokságban még indultunk a fiatalokkal. A későbbiekben mindenképpen gyerekekkel szeretnék foglalkozni – nyilatkozta Kiss Zsolt, a Naturtex- SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának a kapitánya.

Augusztus végéig még a mostani, kedvező részvételi díjakkal, a felsorolt 15 sportágban lehet az edzőképzésre beiratkozni. A képzési idő 2 félév, az órákat minden második hétvégén tartják. Fontos tudnivaló, hogy szeptember 1-jétől jelentősen emelkedik a kötelező óraszám, emiatt a részvételi díj óvatos becslések szerint is legalább a duplájára fog emelkedni. Bővebb információ kérhető a www.szttk.hu honlapon vagy a 62/546-266-os telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: a Székkutasé a megyekettes ezüst

Befejeződtek a Szertár Sportbolt megyei II. osztályú labdarúgó- bajnokság küzdelmei. Tovább olvasom