Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Egy fanatikus biatlonszurkoló: Bocsik Sándor

Szeged - Sorozatunkban hétről hétre Csongrád megyei szurkolókat, szurkolói csoportokat mutatunk be. A szegedi Bocsik Sándor a biatlon bűvöletében él gyerekkora óta. Idén a csehországi világbajnokságon a helyszínen drukkolt, több világklasszis sportolóval is barátságot kötött.
Ha valaki futballszurkoló vagy éppen kézilabda-rajongó, az természetes. Az, hogy valaki a biatlon megszállottja, nem megszokott dolog Magyarországon, főleg az Alföldön, méghozzá Szegeden. A 25 éves Bocsik Sándor gyerekkora óta a téli sportág bűvöletében él.

– Gyerekkoromban a tévében néztem a versenyeket, először a sífutást, majd a biatlont. A lövészet miatt az utóbbi változatos, ezért lett a kedvencem. Voltaképpen 2012-ben letten igazi fan, ekkor Németországban a világbajnokságon szurkoltam a helyszínen. Magdalena Neuner nagy kedvencem volt, és ezen a vb-n indult utoljára. Ekkor találtunk egymásra több magyar rajongóval, és közösen szerveztük meg, hogy kimehessünk a vb-re. Jelenleg öten vagyunk, ez a magyar tábor, az ország különböző pontjáról jöttünk össze, egyedüli szegedi vagyok a csapatban – kezdte a beszélgetést Bocsik Sándor.

Ez is egy ok, amiért Bocsik Sándor biatlonversenyekre jár. Fotó: DM/DV
Ez is egy ok, amiért Bocsik Sándor biatlonversenyekre jár.

Bulikat is tart

Bocsik Sándor bulikat is tart. A vb-n, Nove Mesto na Morave közelében, egy szomszédos városban is levezényelt több bulit. Előzetes levelezés alapján kapta meg a lehetőséget. A város honlapja, a vb újságja is hirdette, hogy Sándor barátunk lesz a bulifelelős. A pénteki nap telt házzal – előtte már három estét keverte a lemezeket – sikerült levezényelni az összejövetelt, az első este a magyar válogatott is tiszteletét tette az eseményen, ami fergetegesre sikerült.  

A legközelebbi hegyért is utazni kell minden Csongrád megyei lakosnak. A sífutással, a biatlonnal pedig biztos, hogy kevesen próbálkoztak. – Nem próbáltam még ezt a sportágat, mentségemre legyen, hogy Szegeden ezt nehéz lenne művelni. Nem lehet leírni, hogy mennyire más élőben a versenyeket nézni. Hihetetlen hangulata van. Mindenki barát, családias a légkör. Csehországban 30 ezren voltak az egyik nap, összesen pedig 200 ezer jegyet adtak el a vb-re. Ugye hihetetlen, hogy ez a rengeteg ember igazi barát, itt nincs szócsata, mindenki kedveli a másikat. Először azt mondták: „Jól van, ezek is itt vannak!" – mutattak ránk, magyar szurkolókra. Másfél hét alatt azonban felépítettük az imidzsünket, mindenki velünk akart fotózkodni. Éltük a versenyt, jókedvűek voltunk. Mindenkinek olléztunk, ha jó csaj volt, akkor meg pláne még hangosabbak voltunk.
Sok-sok fotót készített az ötfős magyar tábor. Versenyzőkkel, edzőkkel, sportvezetőkkel kötöttek barátságot. A magyar válogatott tagjai is rajthoz álltak a világbajnokságon.

– A magyar csapat tagjaival is összebarátkoztunk, egy nő és három férfi volt ott a vb-n. Nagyon örültek nekünk, és olyan helyekre is bemehettünk a szövetség vezetőinek köszönhetően, ahova más nem jutott be. A komplett szlovén, francia, svájci, észt, kanadai nemzeti csapattal kerültünk barátságba, az egyik legnagyobb nemzet, a norvégok közül is sikerült barátra lelni, Synnove Solendal megkedvelt bennünket, ő nagyon szimpatikus volt, Ausztriában világkupagyőztes lett az idén.

Lassan vége a téli idénynek, már mindenki gőzerővel a jövő évi, Szocsiban rendezendő téli olimpiára készül. Mi lesz a magyar szurkolói tábor programja 2014-re? – 10 helyszínen lesz jövőre világkupa. A szintet tartani kellene, Ausztriába és Szlovéniába tervezzük, hogy a helyszínen szurkolunk. Csehországban lesz Eb, ez is tervben van, így 2014-ben sem unatkozunk majd – fejezte be a beszélgetést Bocsik Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: hóesés és mérkőzések

Habár az MLSZ megyei igazgatósága elkészítette a 11. hét programját, ám abban lehetnek változások. Tovább olvasom