Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Egy félidő parádé: UTC FT-MAFC 6-1

Szeged - A futsal NB I alapszakaszának 10. fordulójában az UTC Futsal Team a MAFC együttesét fogadta az újszegedi sportcsarnokban, és gól nélküli félidő után 6-1-re legyőzte.

UTC Futsal Team-MAFC 6-1 (0-0)
Férfi futsal NB I, 10. forduló, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Medovarszki, Benyovszki.
UTC: Tombácz - Trucz, Takács R., Koncz Zs., Tóth A. Csere: Béry (kapus), Dürgő, Pataki S., Fülöp T., Gahwagi, Hegyesi Zs., Bullás. Edző: Brinszky Adrián.
MAFC: Gremsperger - Öreglaki, Sivák, Kertész, Munkácsi. Csere: Papp E. (kapus), Csernai, Rajnay, Andorka K., Szabó Z., Fazekas. Edző: Kőrösi Zoltán.
Gólszerzők: Tóth A. (22., 32.), Trucz (23.), Hegyesi Zs. (35.), Csernai (öngól, 36.), Tombácz (40.), ill. Csernai (25.).Ami az első félidőben nem sikerült, az a másodikban igen: hiába védekeztek remekül a vendégek, az UTC feltörte a falat, és végül parádés gólokkal magabiztos győzelmet aratott.

40. perc: 6-1, Tombácz. Üres a kapu, Tombácz saját hatosáról lő, a labda pedig egy pattanás után a hálóba hullik, 6-1.

39. perc: két Tombácz-bravúr egy támadásból. Ez igen!

38. perc: Dürgő a saját hatosáról emel az üres kapura, jobb oldali kapufa.

37. perc: ha Dürgő jól passzol, Koncz Zs. is gólt szerezhetett volna.

36. perc: 5-1, Csernai (öngól). Hegyesi bolondítja a vendégeket, a hosszút lövi, Csernai pedig a gólvonal előtt szerencsétlenül ér a labdába, róla pattant a kapuba, 5-1.

36. perc: időt kér a MAFC.

35. perc: 4-1, Hegyesi Zs. Emberhátrányban Hegyesi Zs. labdát szerez, egyedül viszi kapura, majd az üres ketrecbe gurít, 4-1.

35. perc: Sivák, a vészkapus fennmarad, de a szegediek nem jutnak lövésig. Sőt faultban egyenlítenek (3:3).

34. perc: a kapus helyett mezőnyjátékos, Sivák a pályán. Tombácz véd hatalmasat.

33. perc: Tóth A. zseniális cselt próbál meg, pörgeti a labdát, amely megkerüli a védőt, de a kapus kiér. Sarokrúgás után Koncz Zs. kapásból mellédurrant.

32. perc: 3-1, Tóth A. Hegyesi lendületből megver két vendégvédőt, majd estében önzetlenül a hosszún érkező Tóth A.-nak passzol, akinek gyerekjáték az üres kapuba gurítani, 3-1.

31. perc: a faultok aránya: 2:3. Sokat kell törölni a parkettet - sok a futás, izzad a játékos.

30. perc: szegedi időkérés. Hegyesi talpa alatt csússzant ki a labda, pedig már a passszon járt az esze.

29. perc: Gahwagi egy remek lövőcsel után tüzel, ám Gremsperger bravúrral visszaér.

28. perc: a kapus és egy védő majdnem összefut, végül Trucz elől csak mentenek a MAFC-osok.

27. perc: Szabó Z. lövése Pataki S.-ról perdül veszélyesen fölé. Koncz Zs. kinézi magának a jobb felsőt, nem sokat téved.

26. perc: Gremsperger kétszer is sarokrúgásra ment.

25. perc: 2-1, Csernai. Szegedi labdavesztés után Csernaihoz kerül a labda, aki egy lövőcsellel becsapta a védőt és a kapust is, majd ballal a hálóba lőtt, 2-1.

25. perc: Hegyesi a hatos vonalán cselezett, aztán rosszul passzolt, pedig helyzet volt. Bullás a bal alsót célozza, Gremsperger leér.

24. perc: Öreglaki lövését csak nézte Tombácz, szerencsére mellément.

23. perc: 2-0, Trucz. Tóth A. visszaadta a gólpasszt Trucznak: kettő az egyben vezették a labdát, az akció végén Trucz már az üres kapuba emelt, 2-0.

23. perc: a középkezdés után Tombácz bravúrja kellett.

22. perc: 1-0, Tóth A. Trucz emelt Tóth A.-hoz, aki a hatoson belül, kissé jobbra ballal kapsából, félfordulattal kilőtte a jobb felsőt, 1-0.

21. perc: a vendégek kezdték a játékot, a labda gyorsan az UTC-hez került. Tombácz ment kifutva Öreglaki elől.

Hiába utolsó, masszív kis csapat a MAFC, éppen ezért nehéz volt és nehéz lesz feltörni a védekezését. De az UTC jó úton jár a gól felé.

20. perc: Trucz passza kicsit hosszú Tóth A.-nak, aki estében nem éri el rendesen a labdát a hatoson belül, kicsit jobbra. Koncz Zs. lövésével zárul a félidő, Gremsperger érzékeny testrészre vette a labdát. A csapatkapitány Sivák azért kiharcol magának egy sárgát.

19. perc: Pataki S. megtartja, Trucz spiccel mellébombázza a labdát.

18. perc: Gahwagi marad le éppen Koncz Zs. átlópasszáról. Munkácsi mellédurrant szemben a kapuval. Szegedi időkérés.

17. perc: Koncz Zs. messziről éppen csak mellélő.

16. perc: Dürgő gyengén Gremsperger kezébe belsőz.

15. perc: a szegedi támadót, Hegyesit blokkolja Szabó Z. Csernai lő, Tombácz lábbal hárít.

14. perc: Andorka sárgát kapott. Rajnay lő, Tombácz véd, a labda Öreglaki elé kerül, aki a visszafutó Tombáczba bombáz. Megvan az ötödik vendégfault.

13. perc: nincs ugyan gól, de jó a meccs. Főleg a hazaiak révén, ám azért a vendégek is tudnak veszélyesek lenni. Most Szabó Z. lő keresztbe a kapu előtt - eredmény nélkül.

12. perc: faultban már 3:3. Tóth A. sárgát kap, megvan a negyedik hazai fault is. Szabadrúgás 12 méterről. Rajnay erőből, Tombácz ésszel.

11. perc: Gremsperger megint munkában, Koncz Zs. löketét üti oldalra. Faultban 2:3. Trucz élesen laposan középre passzol, megint nincs érkező.

10. perc: Gahwagi teli rüszttel a kapus kezébe lő. Sivák a rövid felsőt téveszti el centikkel. Hálótartó.

9. perc: megvan a harmadik budapesti szabálytalanság is. Trucz szabadrúgása mellé, fölé. Tombácz is tud fejjel tisztázni.

8. perc: MAFC-kontra, Rajnay lövését védi Tombácz kifutva. Rajnay megint lő, Bullás blokkol.

7. perc: Gremsperger tolja szögletre a labdát, aztán egy előreívelést kifejel. Hegyesi bal oldali, lövésszerű passza suhan el a kapu előtt három méterrel.

6. perc: sorozatos szegedi oldalberúgások, eredmény nélkül.

5. perc: Gremsperger véd, aztán lábbal gyorsan lő az üres kapura, Tombácz is tudja, a labda meg mellémegy.

4. perc: Takács R. szemben a kapussal hosszan szöktet, Gremsperger lábbal odaér. Trucz tüzel, a kapus öklöz oldalra. Koncz Zs. forintos passza után Fülöp T. sajnos elcsúszik a labdán. A kapus verve volt.

3. perc: a második vendégfault, a Szegednek is van egy. Koncz Zs. legurított szabadrúgását Tóth A. a kapuhoz közel egy védőre pörgette.

2. perc: Koncz Zs. zörgette meg a kapufa élét berúgás utáni passzból.

1. perc: Tóth A. lőtte Koncz Zs. ívelt passzát a hatoson belülről fölé.


Korábban írtuk:
A bajnokság kezdetén az UTC Fustal Team vezetői azt várták a csapattól, hogy felsőházi rájátszást érő helyen, azaz az első hat között zárjon az alapszakaszban.

Bármilyen hihetetlen, az együttes ezt a tervet már ma 19 órától teljesítheti. A szegedi alakulat még veretlen, és ha az újszegedi sportcsarnokban ma legyőzi a MAFC-ot, nyolc lejátszott mérkőzés után tizenhárom pontnyi távolságra ellép a hetedik, már nem felsőházi play
offot jelentő helytől. Ez öt meccs előny úgy, ha azt feltételezzük, az UTC nem szerez több pontot, miközben a hetedik Csömör minden találkozóját megnyeri. A feltevésre azonban csak egyetlen szó illik: abszurdum.

– Valóban már ma eldönthetjük a felsőházi tagságot, ráadásul az utolsó helyezett érkezik. Ám óvatosan bánok a szavakkal, mert ebben a bajnokságban nincs lefutott meccs. Egyedül Polczerre nem számíthatok,
a többiek rendben vannak. A nagypályás időszak őszi zárásának közeledtével bízom abban, hogy a bajnokság későbbi szakaszára is gondolva nyugodtan tudunk majd készülni az elkövetkező hetekben. Ma pedig semmi mást nem kell játszanunk a sikerhez, mint amit tudunk, és amit az esetek döntő többségében bemutatunk – vélte az edző, Brinszky Adrián.

A találkozó ma 19 órától kezdődik, a delmagyar.hu élőben tudósít majd az eseményekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Völgyi bombagólja (videóval)

Sorozatunkban a szegedi születésű Völgyi Dániellel beszélgettünk. Az NB I- ben listavezető Győr labdarúgója hatalmas gólt rúgott az MTK-nak. Tovább olvasom