Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Egy negyednyi komoly vízilabda elég volt: Szeged Beton-Kaposvár 14-9

Nyolc percnyi komoly játékkal a harmadik negyedben megnyerte a mérkőzést a Szeged Beton vízilabdacsapata a Kaposvár ellen. Jöhet a Vasas a BL-ben!

Szeged Beton-Kaposvár 14-9 (2-3, 3-2, 6-1, 3-3)
OB I-es férfi vízilabdamérkőzés, újszegedi sportuszoda, 250 néző. Vezette: Kovács Cs. Tamás, Németh András.

Szeged Beton: Molnár - Hegedűs, Somogyi 2, Turzai 1, Molnár 6, Juhász Zs., Kiss 1. Csere: Márkus 1, Vincze 1, Lehmann 1, Varga 1, Juhász G., Nagy. Edző: Vincze Balázs.

Kaposvár: Nagy - Bognár, Snyder 2, Bakó, Juhász-Szelei 2, Balogh Z. 1, Gyurováth 1. Csere: Maár 1, Horváth Dániel, Horváth Dávid, Prikidánovics, Papp 2, Kutasi. Edző: Bereczki Miklós.

Gólok - ötméteresből: 2/2, illetve 1/0.
Gólok - emberelőnyből: 11/4, illetve 8/6.
Kipontozódott: Varga (30.), illetve Kutasi (27.).


Vincze Balázs: Az első Vasas-meccs előtt nyögvenyelősen nyertünk a Szentes ellen, kikaptunk. A második Vasas-meccs előtt könnyed győzelmet arattunk az OSC ellen, nyertünk, jön a harmadik Vasas-meccs, remélem, megfordul a sorozat...

Le kellett játszani, hát lejásztották. A Szeged Beton szenvedett az első félidőben, majd volt egy jó negyede és ez elég volt ahhoz, hogy legyőzze az újonc Kaposvárt. Jöhet a Vasas elleni BL-csata, ezt a meccset pedig gyorsan felejtsük el!

4. negyed
8. perc: Juhász Zsolt addig lóbált míg egy visszaérő kaposvári lesodorta a kezéről a labdát.

7. perc: Vincze másodjára megcsinálta. Ezúttal a vendégkapus szeme közé lőtte, Nagy kezéről végül bepattant, 14-9.

6. perc: Vincze próbálta meg a lehetetlent, jobb kézzel, jobb oldalról, gyakorlatilag az alapvonalról próbálta átejteni Nagy kapust: a kapufa rontotta el a bravúrt.

Egy negyednyi komoly vízilabda: Szeged Beton-Kaposvár 14-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Szolid mezőnyjátékkal, kontrafaultokkal bosszantják a szurkolókat a csapatok. Papp újra emberelőnyből eredményes, 12-9. Kiss első igazi, értékelhető megmozdulása volt, hogy beverte a Molnár által kiharcolt ötöst, 13-9

4. perc: Gyurováth emberelőnyből hozza közelebb a somogyiakat, 12-8. Kiss Csabának nem ez élete meccse, nagy lóbálás után az ellenfélhez passzol...

3. perc: Egy újabb rossz szegedi bejátszás után jöhetne a Kaposvár, de kontrafaultot fúj Kovács bíró. Molnár megúszik, illetve nem úszott vissza teljesen, így fél pályáról indulva szépen, kényelmesen visszaért, és pompásan lőtte a vendégek kapujába, 12-7.

2. perc:
Juhász-Szelei megint beköszönt Molnárnak: szépen tette be a jobb alsóba, 11-7.

1. perc:
Egyenlítettünk ráúszásban. Az első támadást elrontjuk: Kiss reménytelenül játszik be Molnárnak, de szerencsére a Kaposvár is elrontja az ő akicóját.

3. negyed
8. perc: Már emberelőnyt is kivédekeztünk. Megy ez na, ha komolyan vesszük! Sőt, a negyed utolsó gólja is a Szegedé: Varga Péter szerzi, 11-6.

7. perc:
Snyder góljával 10-6. Elszórakoztunk egy emberelőnyt, szerencsére van miből.

Egy negyednyi komoly vízilabda: Szeged Beton-Kaposvár 14-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
6. perc: Hegedűs, Molnár, Márkus volt a labda útja, Martin meghálálta az olimpiai bajnok passzát és már a tizedik gólunkat lövi, 10-5, 5-0-s roham hat perc alatt, sőt, ha a második negyedbeli felzárkózástól nézzük, akkor 8-0-s attak. Így kell csinálni!

5. perc: Egy újabb szépen kivédekezett kaposvári támadás után megint Turzai lő a vendégkapus szeme közé, 9-5. Dőljenek hátra, menjenek ki sörért, satöbbi.

4. perc: Hegedűs úszik meg a jobb oldalon, de nem tudja végigvinni az akciót, sőt kontrát fújnak ellene. Az ellentámadásnál megint példásan védekezünk. Márkus Martin is feliratkozott a szegedi góllövők közé, 8-5.

3. perc: Egy újabb szépen kivédekezett támadásból indított ellenakció végén újra felharsanhattak a szegedi dudák, Turzai növeli két gólra az előnyt, 7-5.

2. perc:
Végre vezetünk! Molnár előnygóljával vettük át a vezetést, 6-5.

1. perc: Megint a Kaposváré a labda a ráúszásnál, de nem tudtak vele mit kezdeni. Kiss Csaba a felső lécet tesztelte. Az első vendégtámadás sikertelen volt.

2. negyed
8. perc: Ennek a negyednek a végére is odaköltözött a Kapsovár a Beton kapuja elé, majd hét másodperccel a vége előtt feladták a támadás lehetőségét. A megkapott labdát Somogyi ágyúzta kapura 10 méterről, Nagy bravúrral védett.

Egy negyednyi komoly vízilabda: Szeged Beton-Kaposvár 14-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

7. perc: Tényleg összeállt a védelem, a sokadik támadást védekezzük ki szépen. Somogyi egy szép kapáslövéssel egyenlít, Turzai passzát vágta egyből a rövidbe 5-5.

6. perc: Kapkodunk, kezdünk izzadni... Kár volt írni... Papesz, Papesz, Papesz! Molnár doktor úszik meg és Nagy kapus hóna alatt a kapuba simogatja a labdát, 4-5.

5. perc: A Kaposvár prímán játszik: a támadóidő végén úgy lövik el, hogy Molnárnak ki kelljen paskolni. Újra ők támadnak, de "végre" ők is szabálytalankodnak centerben. Meg persze mi is szabálytalankodunk ugyanott...

4. perc: Snyder három gólra hizlalja a vendég előnyt, 2-5. Régen hallottunk ébresztőt a sportuszodában, most kiprovokálták a srácok... Molnár Tamás végre bedob egy emberelőnyt, gyerünk, doki! 3-5.

3. perc:
Megint lejár a kaposvári támadóidő, illene felzárkózni, egyenlíteni, majd átvenni a vezetést. De megint eladjuk a labdát.

2. perc: Eddig jó előnyben a Kaposvár, meg is duplázzák előnyüket, Papp veri be, 2-4. Gyorsan kapunk egy kompenzáló emberelőnyt, de Kiss Csaba elbénázza.

1. perc: Most mi nyerjük a ráúszást. Molnár doktor ellen kontrát fújnak, nem megy. Még. Az viszont biztató, hogy Molnár kapus ötméterest fog.

1. negyed
8. perc:
A védekezés kezd összeállni a negyed végére, két jó szegedi blokk is volt, kár, hogy mindkétszer visszaszerezték a labdát. Nem tudtunk már visszatámadni, így némi meglepetésre vezet az újonc.

7. perc: Nem találja a B csapat a kaposvári védekezés ellenszerét, szerencsére ők se a miénket: le is járt a támadóidejük.

Egy negyednyi komoly vízilabda: Szeged Beton-Kaposvár 14-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

6. perc: Vezet a Kaposvár! Juhász-Szelei maradt egyedül középen, nagy magányában Molnár szeme közé lő, 2-3.

5. perc:
Molnár doktor tarthatatlan, ki is harcol egy ötméterest és be is dobja, 2-1. Újabb vendégelőny, lehetetlen szögből veri be Balogh Molnár kapus feje fölé, 2-2.

4. perc: Megint kontrát fújnak ellenünk, ezúttal Németh sporttárs. Majd ő állít ki, egyenlít is a Kaposvár, Maár révén, 1-1.

3. perc:
Nagy védéssel indul: megúszunk a jobb oldalon, de Turzai nem tud duplázni, véd ugyanis Nagy kapus. Az első előnyt elrontjuk: Molnár kezéről levarázsolják a labdát.

2. perc: Turzai nézi meg a jobb alsót két lóbálás után be is teszi, 1-0.

1. perc:
A Kaposvár hozza el a lasztit. Kontrával kezd a Kaposvár, de mi is. Eddig csak úszásról szól a meccs.

A Kaposvár kerete: Nagy, Maár, Papp, Kutasi, Snyder, Horváth Dávid, Horváth Dániel, Bakó, Prikidánovics, Balogh, Juhász-Szelei, Bognár, Gyurováth, Radics. Edző: Bereczki Miklós.

17:44 Észrevették? A Beton légiósai, Kayes, Kunac és Younger nélkül vág neki a küzdelemnek.

A Szeged Beton kerete: Baksa, Márkus, Lehmann, Varga, Vincze, Kiss, Hegedűs, Juhász G., Molnár, Juhász Zs., Nagy, Somogyi, Turzai, Molnár. Edző: Vincze Balázs.

17:35 Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából! A Szeged Beton vízilabdacsapata a Kaposvárnak feszül neki ma koraeste, és reméljük, csak a medencében és nem az izzadtságban fognak fürdeni. Ez ugyanis azt jelentené, könnyed, közönségszórakoztató játékkal, magabiztos győzelmet aratnak a Vincze-fiúk.

Korábban írtuk:
A veretlenül, tíz meccsükből kilencet megnyerő és csupán egyszer ikszelő listavezető hazai környezetben az utolsó előtti újoncot, a Kaposvárt fogadja. A vendégek ez idáig négy pontot szorgoskodtak össze: az OSC-t 8–7-re legyőzték, a Pécs ellen pedig 7–7-re végeztek.

– Életemben egyszer, még akkor, amikor az Egerben szerepeltem, játszottam a Kaposvár ellen bajnokit – emlékezett a betonosok bekkje, Bálint Gergő. – Azóta nem volt hozzájuk szerencsém, hiszen az élvonalba idén tértek vissza.

Nem életük mérkőzésére készülnek a szegediek, de a védő szerint a Kaposvárt is illik komolyan venni.

– Azt nem mondom, hogy amolyan szükséges rossz számunkra a meccs, de tudat alatt mindenki már a szerdai, Vasas elleni hazai BL-csoportmeccset várja. Ettől függetlenül a somogyiak ellen is odatesszük magunkat, a három pont megszerzése nem lehet kérdéses. Nem megbántva ellenfelünket, de nyilvánvaló, hogy a mai összecsapáson sok mindent nem lehet gyakorolni a Vasassal szembeni ütközetre, a koncentrálást azonban igen, ezért is lenne fontos, hogy minél kevesebb gólt kapjunk.

Olvasóink írták

 • 4. theseus 2011. december 11. 12:02
  „Gratuálok a csapatnak az őszi bajnoki veretlenséghez!
  5 gólos győzelem bőven elég bárki ellen, nem kell szétverni az ellenfeleket - de azért lebecsülni sem kellene őket.
  Papesz továbbra is a világ legjobb centere, vele erősebb lenne a válogatott. Remélem, nem ezen fog múlni az újabb olimpiai bajnokság.”
 • 3. zehn 2011. december 11. 11:27
  „Amíg egy negyed elég a sima meccshez,nincs baj. De azért ebből ne csináljunk rendszert. Ha Szegényófalu ellen is odateszik magukat a fiúk az első perctől fogva,akkor világverők lehetnek. De csak akkor!”
 • 2. polgár 2011. december 10. 22:47
  „Jó az öreg a háznál!
  Hajrá Beton!”
 • 1. TMA 2011. december 10. 20:22
  „Nagy napja volt Papesznak, vállán vitte a csapatot!
  Nem volt könnyű meccs!
  Hajrá Beton!
  Hajrá szerdán!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint Wilson: kikapott a Szedeák Kaposváron

Kikapott a Naturtex-SZTE-Szedeák kaposváron. A hazaiak a Szeged ellen általában remeklő Wilson… Tovább olvasom