Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Egyeztettek a szegedi sporttámogatásról

Hat kiemelten támogatott szegedi sportklub vezetői és Hüvös László, Szeged sportért felelős tanácsnoka pénteken a 2011. június 30-án lejáró kiemelt sporttámogatási szerződésekről egyeztetett.
– A kiemelt csapatok kiegyensúlyozott működésének biztosítása érdekében a költségvetés elfogadásakor a szegedi közgyűlés tekintettel lesz arra, hogy a 2011 első felére járó juttatások a második félév során is rendelkezésre álljanak – mondta Hüvös László önkormányzati képviselő, sportügyekért felelős humán közszolgáltatási tanácsnok a pénteki, szegedi élcsapatok vezetőivel történő egyeztetése után tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán. Hozzátette: ismét hosszútávú, biztos alapokat jelentő szerződést kívánnak kötni a szegedi élsport képviselőivel, ám ha a sporttörvény módosításával pozitív irányba változik a látványsportok finanszírozása, további egyeztetések várhatók az önkormányzat szerepéről.

A megbeszélésen a kilenc kiemelt finanszírozású egyesületből hat volt jelen, közülük ötnek szerződése 2011. június 30-án jár le: ilyen a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata (Domokos Mihály ügyvezető képviselte az egyesületet), a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata (képviselője a szerződött fél, a Tisza Volán SC elnöke, Kővári Árpád, valamint Mezei Richárd), a Szegedi TE férfi tekecsapata (képviselte: Karsai Ferenc elnök), az EDF-Démász Szegedi Vízisport Egyesület (képviselte: Petrovics Kálmán igazgató) és a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata (képviselte: Körtvélyessy Péter elnök). A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatától Bonifert Domonkos ügyvezető azért volt jelen, mert a nyáron az A csoportba felkerülő együttes szerződését módosítják, a városi támogatást a sikeres szereplésnek köszönhetően megemelhetik, így az a női együtteséhez hasonló szintre emelkedhet.

A másik három kiemelt csapat, a Tisza Volán és a KITE-Szeged labdarúgógárdájának, valamint a HPQ-Szeged férfi röplabdaegyüttesének támogatása 2012-ig szól, így az ő helyzetükről nem esett szó.

Olvasóink írták

 • 4. W666W 2011. január 14. 18:33
  „1. hahaha62 2011.01.14. 16:38

  Azért a csüngös lónak a fityegöjéért azért vitted Szegedröl:) Ezt a Faldumát..Azért vitted innen el mert máshol kevesebb adót fizetsz és több Marad a zsebedbe azt kész..Nem kell itt a hamis fal duma.....
  Az ÉRTELMES SZPONZOR lásd EDF DÉMÁSZ, PICK, ELSÖ BETON, azok tudják, hogy mibe fektetik a pénzüket ..A többiek meg NO Comment..”
 • 3. cibuska 2011. január 14. 18:05
  „Hát meg kell nézni melyik egyesület használja fel utánpótlásra .
  Nem kell ebbe bele kötni.”
 • 2. xene@freemail.hu 2011. január 14. 16:59
  „Más városban is így van ez, de gondolom valami lepukkadt kis faluba mentél, ahol nincs semmilyen sport-alakulat :).”
 • 1. hahaha62 2011. január 14. 16:38
  „Á RÉGES RÉGÓTA NEVETSÉGES!

  AZ ÉLSPORTOT TARTSA EL A SZPONZORPÉNZE.........közpénzből sok-sok pénzt csak úgy szétszórni????
  inkább az utánpótlást támogatnák az adókból------d mertne így történik-én ezért i vittem e a cégem szögödről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ICF: Szeged nagyszerű házigazda lesz

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) spanyol elnöke szerint Szeged nagyszerű helyszíne lesz az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. Tovább olvasom