Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Él és virul a röplabda

Szeged - A Csongrád megyei utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal a Szegedi Röplabda SE következik, amely a sportág egyre nehezebb helyzete ellenére is eljutott addig, hogy több korosztályban is bajnoki hatos döntőben reménykedjenek.
A Szegedi Röplabda SE 2005. januári indulásakor a két alapító, Varga Tamás és Dávid Tibor eltökélt célja volt, hogy sportolási lehetőséget és jó közösséget biztosítson a gyerekek számára. Ma már három korosztályban (mini, gyermek, serdülő) valósítják meg a tervet a 6 és 16 év közötti fiatalokkal, akiket tömegsportos csoportjukból emelnek ki. A csapat stábja szeptemberben hétfősre duzzadt, hiszen a 80-as évek egyik meghatározó szegedi játékosa, Arany János, illetve a 2007-ben és 2008-ban is az év utánpótlásedzőjének választott Nusser Elemér is csatlakozott a munkához.

– Másfél évig nem dolgoztam, nem is hiányzott a mókuskerék, de amikor az egyesület megkeresett, és láttam néhány edzést, azonnal elvállaltam a feladatot, hiszen a gyerek és serdülő lányok alkotta csapatban sok fantáziát látok – mesélt visszatéréséről Nusser.

A SZRSE gyermek és serdülőcsapata. Hátsó sor: Schildkraut Fruzsina, Kócsó Katalin, Goll Anna, Bonecz Veronika, Schimpl Viktória, Dimovics Petra, Kremer Anna, Lakatos Csilla, Boros Eszter, Krnács Kata.
A SZRSE gyermek és serdülőcsapata. Hátsó sor: Schildkraut Fruzsina, Kócsó Katalin, Goll Anna, Bonecz Veronika, Schimpl Viktória, Dimovics Petra, Kremer Anna, Lakatos Csilla, Boros Eszter, Krnács Kata. Első sor: Kadocsa Veronika, Gazsó Nikolett, Ádám Dóra, Horváth Lívia, Piller Lili, Gardi Magdolna, Szalai Lujza, Nagy Dominika, Szabó Zsuzsa, Nusser Elemér edző. Fotó: Karnok Csaba

Várják a jelentkezőket

Az egyesület továbbra is várja a röplabdázni vágyó fiatalokat, akik a József Attila Általános Iskola tornaterme mellett a Kenyérgyári úti Squash Clubban is jelentkezhetnek edzésre, további információkat pedig a szegedvolley.com honlapon és a 30/651-7798-as telefonszámon kaphatnak. 

„Jelenlegi struktúrájában a röplabda halálra van ítélve" – jelentette ki Tóth Tamás, a magyar szövetség elnöke arra panaszkodva, hogy a sportág nem került be a TAO-támogatást élvezők körébe, de a szegedi munka ezt megcáfolja, sőt példát mutat. – A sportág mindenképpen életben marad. Nehéz a helyzet, de az önkormányzat, a szponzorok és a szülők támogatásával jó úton járunk. A lányok körében különösen népszerű a sportág, ezt bizonyítja, hogy a százfős létszámunk úgy alakult ki, hogy ez elmúlt hetekben negyvenen iratkoztak be hozzánk – árulta el Dávid Tibor technikai vezető.

A részsikerhez talán az is hozzájárult, hogy a londoni olimpián a röplabda több tévénézőt vonzott, mint a többi csapatsportág összesen, tehát hosszú távon optimisták lehetünk, pláne, ha az egyesület folyamatos fejlődését nézzük. Tavaly a mini korosztályosok megnyerték a 35 csapatos Szeged Kupa B osztályát, előtte az országos mini kupában másodikak lettek, az előző idényben még gyermek korosztályú lányok pedig tagjai voltak a serdülők országos döntőbe került együttesének, így a vezetők joggal reménykednek abban, hogy legkésőbb a következő szezonban minden korcsoportjuk bejut az országos hatos döntőbe.

Olvasóink írták

  • 1. Mike3 2012. szeptember 28. 11:46
    „Nusser hatalmas jó arc!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a Sá-Ra-kupa szabadtéri része

Pénteken és szombaton immár 16. alkalommal rendezik meg a Sá-Ra-kupát. Tovább olvasom