Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 10. részben 2006, 1991 és 1966 második hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

10 éve történt

Fekete-bronz telt ház előtt
Tíz éve igen mozgalmas napjai voltak az újszegedi teke- és bowlingcentrumnak. Január 11-én egyrészt véglegesítették a minden igényt kielégítő komplexumot, ekkor készült el ugyanis a hozzá tartozó, konferenciateremmel is ellátott motel. Másrészt ezen a héten rendezték a Ferroép-kupa nemzetközi A kategóriás egyéni férfi tekeversenyt. Az érdeklődés pedig igen komoly volt, ahogy archív fotónkon is látszik, a döntő ütközeteknél tele volt a nézőtér, jó néhányan már csak a lépcsőn jutottak helyhez. A Ferroép- Szeged mellett a nagy hazai rivális, a Zalaegerszeg, valamint a szlovák Podbrezova versenyzőiről szólt az esemény, utóbbi csapatot ketten is képviselték a négyes döntőben. A hazaiaktól Fekete László (képünkön épp ő gurít) szerepelt a fináléban, végül 626 fával bronzérmes lett, a kupát pedig a zalaegerszegi Nemes Attila hódította el 651 fával.

25 éve történt

Hidegkutiék dirigáltak, A Polgármester félrelépett
Az újszegedi sportcsarnokban lapunk munkatársai és politikusok jótékonysági labdarúgótornát szerveztek. A honatyák között ott volt Orbán Viktor is, a Parlament két csapatát pedig nem akárkik irányították: az Aranycsapat két legendája, Hidegkuti Nándor és Buzánszky Jenő volt a tréner. Hidegkuti dicsérte is lapunk csapatát, favoritnak kiáltotta ki összeszokott együttesünket, és igaza is lett, megnyertük a tornát, az ezüstérmet a Külügyminisztérium szerezte, a bronzmedált pedig a Parlament I., így a szegedi önkormányzat kerete lecsúszott a dobogóról.
 
A lépcsőn is álltak. Bronzérmet ünnepeltek. Archív fotó: Frank Yvette
A lépcsőn is álltak. Bronzérmet ünnepeltek. Archív fotó: Frank Yvette

Természetesen Szeged polgármestere, Lippai Pál is szerepet kapott az önkormányzati csapatban, ő volt a balfedezet. Szerencsétlenül járt, ugyanis első meccsén egy rossz lépés következtében bokaszalag-húzódást szenvedett, és egy zabszemnyi csontdarab is levált, így fekvőgipszet kapott. Archív fotónkon látszik, ahogy kisegítik a sportcsarnokból, ahol az önkormányzati gárda nem maradt Lippai nélkül: a város első emberének fia, ifjabb Lippai Pál húzta fel az elárvult mezt, majd pont Orbán Viktorral vívott kemény csatákat, akivel a Fidesz vezetőségéből jól ismerték egymást. Ő ugyan nem volt tagja a szegedi önkormányzatnak, ám ezt a kis formai hibát senki sem firtatta a remek hangulatú, csaknem ezer nézőt vonzó eseményen.

50 éve történt

„Megdolgozott érte"
Lapunk sportrovata 1966-ban sporthumorpályázatot írt ki, olvasóinktól érkeztek is a szellemes sztorik. Tápéról Nagy Mihály küldte be egy élményét.

A rókusi tornacsarnokban két üzemi férfi kézilabdacsapat, a Gyufagyár és a Gumigyár közötti mérkőzésen az egyik gumigyári játékost a bíró kiállította, ráadásul hetest is ítélt. Ez olyan váratlanul érte a nézőket, hogy síri csend lett a teremben, amit egy bő torkú szurkoló kihasznált, és hangosan bekiabálta: – Miért állította ki szegénykét? Becsületes ember az, és megdolgozott érte, amit csinált!

Ki is tört a nevetés, ami a hetest elvállaló játékost megzavarhatta, ugyanis a kapufát találta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyésben nincs tüske, hogy kimaradt az Eb-csapatból

Ilyésben nincs tüske, hogy kimaradt az Eb-csapatból
Ma 18 órakor - élő: M4 tévé - megkezdi szereplését a lengyelországi férfi kézilabda-Eb-n a magyar válogatott. Tovább olvasom