Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Éremeső a zsombói mászókupán

Falmászás, Zsombó - Szép megyei eredménnyel zárult a hetedik Ambrosia Boulder Kupa Zsombón: 5 első helyet, 4 másodikat és 4 harmadikat szereztek megyénk versenyzői. Táborosi Gábor, a Meteora Mászócsapat vezetője európai színvonalú mászóversenyt rendezett.
Hetedik alkalommal rendezték meg Zsombón az Ambrosia Boulder Kupát. A péntektől vasárnapig tartó, kötél nélküli mászóversenyen 149-en vettek részt, sok volt a szerb és román versenyző is. A 101 megmászásra váró kunsztból az abszolút győztes, a felnőtt férfiak között indult Burucs Bálint a budapesti Gi mászóklub versenyzője 91-et teljesített. A versenyzők 8 kategóriában nevezhettek, fiúk és lányok, férfiak és nők külön díjazással.

A felnőtt férfiak között második helyen a Gerecse mászója, Farkas Tamás, harmadik helyen a zsombói Meteora klub versenyzője, Schmidt Zsolt végzett. A nők között első helyen felnőtt kategóriában a budapesti Ujjerő mászója, Farkas Panka, a másodikon a sokszoros magyar bajnok, a meteorás Király Nóra, a harmadikon pedig a szerb Antonina Brdarics végzett. Szép eredményt hoztak a szegediek és zsombóiak junior kategóriában is. Hegedűs Balázs, a Gellért Sportközpont mászója első lett a junior fiúk között, a szegedi T-Rock Klub versenyzője, Vámos Dávid második, a meteorás Harcsa-Pintér Bálint harmadik. Utóbbi öccse, Harcsa-Pintér András serdülő kategóriában első helyet ért el

Falra fel!  Fotó: Schmidt Andrea
Falra fel! Fotó: Schmidt Andrea

A junior lányoknál első két helyen szintén meteorások végeztek: Kiss Viktória állhatott a dobogó felső fokán, Timbusz Adrien második lett. Gyerek kategóriában a lányoknál a meteorás Riesing Eszter győzött, húga, Riesing Borka harmadik lett mini kategóriában. Ifi B kategóriában második helyen végzett a meteorás Kiss Alexandra, ifi A-ban a szintén meteorás Riesing József vitte az első helyet, Androvics Zoltán pedig a harmadikat. A veterán lányok között a meteorás Schreiber Mónika második lett.

– Több versenyző szerint Európa egyik legjobb versenyét szerveztük idén – büszkélkedik Táborosi Gábor, a zsombói Meteora Mászócsapat vezetője. – Minden évben változnak kicsit a szabályok. Most egész szombat éjjel lehetett próbálkozni, önpontozással zajlott a verseny. Hajnal fél háromkor még voltak mászók a falakon. De annak is akadt program, aki napközben elfáradt: este a Set The Clocks To Infinity heavy metal banda koncertjét, majd Salamon Márk alpesi mászásról szóló vetítését is megnézhették – folytatja.

A hangulatnak és a versenynek még az idő is jót tett, nem volt sem túl meleg, sem túl hideg, és az eső is elkerülte a rendezvényt.
Táborositól megtudtuk, hogy a verseny egyelőre még része a magyar bajnokságnak, ám tervezi, hogy jövőre már nem lesz az. Szeretné, ha hamarosan csak a saját szabályai szerint működne a megmérettetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kérdés: a világelit tagja

Márton Anita, a Titán TC súlylökője idén már többször szerepelt a világ legrangosabb atlétikai versenysorozatán, a Gyémánt Ligában, mint a korábbi években összesen, és még számíthat további meghívásokra. Tovább olvasom