Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Ez, kérem, világszám!

Súlyemelés, Szeged - Szombaton 40. születésnapját ünnepelte a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelő-szakosztálya. A nem mindennapi évfordulót a 37. Csongrád megye– Brandenburg utánpótlás súlyemelő versennyel ünnepelték, amit a németek nem mindennapi csatában nyertek meg.
Ilyen nincs! És tényleg! Immár 37 éve megmérkőzik egymással Csongrád megye és Brandenburg utánpótlás súlyemelőcsapata. Párharc, ami mindig teli van barátsággal, izgalommal, boldogsággal, könnyel. Idén Szeged volt a rendező. Éppen kapóra jött ez a nagyszerű esemény, mert a Lelkesedés SK szakosztálya 2014-ben ünnepli a 40. születésnapját.

Horváth Marcell gyakorlata a szegedi versenyen
Horváth Marcell gyakorlata a szegedi versenyen. A szerző felvétele.

Ördögh István edző pedig igazán széppé varázsolta a szülinapot, meghívta a két csapat versenyére az egykori szegedi súlyemelőket. Ők pedig örömmel jöttek, nézték végig a fiatalok csatáját. Sokáig úgy tűnt, hogy megszerzi kilencedik sikerét a szegedi együttes, hiszen a szakítás után vezetett. Igen ám, de egy német csapat volt az ellenfél. A brandenburgiak pedig hátrányból felállva fordítottak, úgy, hogy többen egyéni csúcsot értek el. A Csongrád megyeiek is minden dicséretet megérdemelnek, mert többen kiválóan teljesítettek. Csató István lett az abszolút első (összetettben 291 kg), Kasza Kovács Réka harmadik lett, míg Dávid Martin a negyedik.

Nagy meccs volt, végül a Sinclair-pontszámítás alapján: Csongrád megye–Brandenburg (német) 2189–2215,4. Folytatás jövőre Németországban. Este egy bulival zárta az ünneplést a szakosztályt, ahol természetesen ott volt a klub egyik nagy büszkesége, az olimpikon Nagy Péter is.

A Lelkesedés SK szakosztályának 40. születésnapjára örömmel jöttek el az egykori szegedi súlyemelők. A szerző felvételei
A Lelkesedés SK szakosztályának 40. születésnapjára örömmel jöttek el az egykori szegedi súlyemelők. A szerző felvétele.

A címben az írtuk, hogy világszám. Ez tényleg az, mert a két klub barátsága immár 37 évre nyúlik vissza, és ez példaértékű. Ilyen talán hazánkban nem is létezik, hogy minden évben találkozzon két csapat. Ha tehetik, két év múlva nézzék meg a versenyt, mert a rendezés profi volt. A nagy kivetítőn mindenki láthatta az emeléseket, minden adat egyből felkerült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19+1 bajnoki cím

A Tornádó Team hazai pályán rendezhette meg az idei országos utánpótlás görkorcsolya-bajnokságot. A szegedi megmérettetésen a klub versenyzői remekeltek: 19 arany-, 5 ezüst- és 15 bronzérmet nyertek. Tovább olvasom