Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Forma TSE: kevés pár, minőségi munka

Az országos és magyar bajnokságokon elért eredmények alapján 143 klub között a mindössze hétéves szegedi Forma TSE a második helyet szerezte meg a szentesi Szilver mögött - ez a Balogh Csongor igazgató vezette egyesület legnagyobb hazai sikere.
Magyar bajnokság, országos bajnokság. A táncsportban nem egy és ugyanaz a két esemény: az előbbi egy hosszú hétvégét ölel át, amelyben minden korosztály és minősítési kategória (E, D, C, B, S) egy helyszínen küzd a helyezésekért, míg az utóbbi esetben többalkalmas a megmérettetés, amikor hétvégente a különböző minősítési osztályok versenyzői találkoznak az összes korcsoportban.

– Ezek alapján pontozzák a versenyzőket, ami után kialakul a sorrend a januártól januárig tartó időszakot figyelembe véve. Így lettünk mi másodikok összesen 143 egyesület mezőnyében. A magyar bajnokság a rangosabb, arról lehet kvalifikálni a világbajnokságokra, míg az országos bajnokságokon a párok annyi pontot kapnak, amennyi ellenfelet megelőznek – mondta Balogh Csongor, a Forma TáncSport Egyesület és Tánciskola igazgatója.
 
A legnagyobb hazai sikerét aratta országos második helyével a szegedi Forma TáncSport Egyesület és Tánciskola. Fotó: Forma TSE
A legnagyobb hazai sikerét aratta országos második helyével a szegedi Forma TáncSport Egyesület és Tánciskola. Fotó: Forma TSE

A klub fennállása csúcsára ért, az előrelépés viszont innen már nem egyszerű.

– Hétévesek vagyunk, a fejlődésünk folyamatos: elő- ször még az első tízben sem voltunk, aztán sorrendben hetedik, ötödik, majd háromszor harmadik hely következett, ezután jött a mostani második pozíció. Az első helyet évek óta a szentesi Szilver TSE szerzi meg, ahol kiváló munka folyik, rengeteg és sikeres párosok vannak. Ha a harmadik debreceni Valcer Táncstúdóval összefognánk, akkor sem érnénk utol a szentesieket – vélte Balogh, akinek a munkáját Szabó Anita, Magyari Róbert, Nemes Roland, külsősként pedig az olasz Federico Filippone segíti.

Az egyesületben négyéves kortól bármeddig lehet táncolni.

– Erre remek példa a szenior III-as, 60 és 65 év közötti korosztályos bajnok párunk, Savanya László és Savanyáné Árvai Margit esete. Nincs túl sok párunk, hiszen ezt az eredményt 20, 25 duóval értük el, inkább a minőségre, az eredményességre törekszünk. Például évek óta a klubunk adja a junior standard és latin-amerikai táncok vb-jére a magyar párt. Heti öt-hét edzésük van ezeknek a duóknak, alkalmanként minimum másfél óra. Aki viszont nem kerül be ebbe a körbe, az is folytathatja a táncot, mégpedig a klub művészeti iskolájában. A központ a szegedi Cserzy Mihály utcában található, de járunk Deszkre, Dorozsmára és Szőregre is. A legtehetségesebbek kerülnek az egyesületi rendszerbe, a többiek pedig bemutatókon szerepelnek, illetve művészeti iskolák közötti versenyekre járnak – jegyezte meg végül Balogh Csongor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyerték az alapszakaszt: MOL-Pick-Tatabánya 29-23

Megnyerték az alapszakaszt: MOL-Pick-Tatabánya 29-23
A K&H férfi kézilabdaliga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a MOL-Pick Szeged hat góllal… Tovább olvasom