Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Gémes mégis folytatná

„Terveim szerint ez volt pályafutásom utolsó tétmérkőzése. Boldog vagyok, hogy győzelemmel búcsúztam, és sikerült a célunkat teljesíteni" – nyilatkozta lapunknak Gémes Levente, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli játékosa a ZTE elleni, bennmaradást érő győzelem után. Az utolsó bajnoki óta eltelt egy hónap, mi pedig kíváncsiak voltunk, meggondolta-e magát a 35 éves center?
– Tényleg nem láthatjuk többször éles helyzetben a pályán?
– Bevallom, az utolsó meccs után pesszimistán ítéltem meg a klub jövőképét, ezért is mondtam, hogy nincs tovább. Egy haldokló csapatban, amelyben negyven percet kell játszanom, biztosan nem vállalom a folytatást. Számomra az elmúlt idény lelkileg és fizikálisan is óriási terhet jelentett, és ezt képtelen lennék még egy évig csinálni.

– A kiskapu tehát nyitva maradt. Biztosabb alapokkal, kedvezőbb feltételek között újra nekirugaszkodna?
– Úgy érzem, egy, a középmezőnyhöz tartozó csapatban meccsenként 15–20 percet a pályán töltve sokkal hasznosabb lehetnék. A hírek szerint egy befektető komolyan tervez a Kosársulival, de ehhez hasonló pletykákat már korábban is hallottunk, és én már csak akkor hiszem el, ha a szerződéseket aláírták.

Gémes még gondolkodik a folytatáson
Gémes még gondolkodik a folytatáson

– Sokan győzködték a napokban?
– Nagyon sokan, és hihetetlenül jólesik a szurkolók szeretete. Kérdezték a vezetők is, kivel pótolnak, ha abbahagyom a játékot. Szerintem senki sem pótolhatatlan, így én sem, pláne úgy, hogy negyven percen át már nem tudtam megfelelni a saját elvárásaimnak. A megpróbáltatásokat az egészségem is megsínylette, be kellett látnom, nem vagyok már húszéves ifjonc.

– Nyert három bajnoki címet az Albacomppal, egyet a Kaposvárral. Hogyan élte meg, hogy az utóbbi időben a kiesés ellen kellett harcolnia?
– Borzasztó nehezen. Korábban mindig sikerorientált klubokban játszottam, a mérkőzések mellett napról napra élvezet volt az edzés is. Én nem tudok örülni annak, ha a csapatom csak tíz ponttal kap ki, és nem harminccal. Márpedig az elmúlt időszak erről szólt. A playoff hajrájában vívott ki-ki meccsek hangulata azért valamelyest javított a kedélyállapotomon, az már hasonlított a régi bajnoki döntők atmoszférájához.

– Alig tíz napja részt vett a 98-as Albacomp–Honvéd finálé „visszavágóján". Milyen volt a régi társakkal játszani?
– Bár sokan visszavonultak már, egyesek pocakot is eresztettek, de tíz év elteltével is tudtuk, hova adjuk az elzárást, ki merre mozog. Fantasztikus élmény volt látni, milyen örömet jelentett mindenkinek a játék.

– Gémes Levente is a már visszavonult kosarasok táborába tartozik?
– Ravasz. Térjünk vissza erre, ha a várva várt befektető tényleg megérkezik. Magas színvonalon két negyedre való erőt még érzek magamban. Csak látnom kell a siker lehetőségét, amiért harmincöt évesen érdemes lenne folytatnom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcból csak heten maradhatnak

Az országos bajnokságként is funkcionáló kajak-kenu válogató első napján Janics Natasa a női négyes… Tovább olvasom