Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Gyerekjáték: Szeged Beton–BVSC 15-3

Hozta a kötelezőt a Szeged Beton csapata, és - Molnár nélkül is - 15-3-ra győzött a Vodafone férfi vízilabda OB I 3. fordulójában.

Szeged Beton - BVSC 15-3 (3-1 ,3-0, 6-0, 3-2)

Vondafone férfi vízilabda OB I 3. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Bátori György, Vojvoda István.

Beton: Baksa - Kiss 3, Vindisch, Komlósi 2, Kayes 2, Török 3, Somogyi 3. Csere: Younger, Varga, Busila, Palotás, Juhász 2, Komlósi, Nádasdi, Németh. Edző: Kásás Zoltán.

BVSC: Györke - Paján, Ambrus 1, Hopkins 1, Rajna, Borsós 1, Deme. Csere: Antal, Szűcs, Nagy, Kriszt, Deutsch, Tatár, Babó. Edző: Dabrowski Norbert.

Emberelőny: 8/5 ill. 5/0.

Ötméteres: 3/3 ill. 1/1.

Kipontozódott: Vindisch 29. perc)

4. negyed (3-2)

7. perc:
Kayes is belendült, ő is kétgólos már. 14-2.

6. perc: Előnyben a BVSC, de se a fórból, se a támadásból nincs gól. Szűcs lövi szét a fölső kapufát.

5. perc: Vindischt szórják ki a bírók. Ötméterest kap a BVSC, Hopkins él a lehetőséggel. 13-2.

3. perc: Somogyi durrant a kapufára, kimarad a fór. Antal igyekszik a túloldalon, kevés sikerrel tette.

2. perc: Juhásznak is jól megy, neki is megvan a második gól. 13-1.

1. perc:
Palotás majdnem elhozza a labdát, a nagy csapkodásban Vindisch későn ért oda. Paján próbálkozik távolról, de Baksa könnyen fogja.

Somogyi se maradt ma gól nélkül. Fotó: Iványi Aurél
Somogyi se maradt ma gól nélkül.
Fotó: Iványi Aurél

3. negyed (6-0)

8. perc:
Újabb szegedi fór, és egy újabb sistergős Török-lövés. 11-1. Baksa zavarja fel a csapatot még az utolsó 13 másodpercre. Milyen jól tette, Kayes szélről lövi ki Györke kapuját. 12-1.

7. perc: Somogyi szerez labdát, Varga marad elől, megy a passz is, majd jön az ötméteres. Kiss vágja be. Közben Kásás mester csodálkozik, miért kapott sárgát. Ezen mi is. 10-1.

6. perc: Kiss ad hatalmas labdát Komlósinak. 8-1. Hihetetlen, ismét  ez a szituáció, Kiss pazar beadása után Komlósi-gól. 9-1.

5. perc:
Paján emelkedik ki centerben, de jól védekeznek ellene. Nem lett volna csúnya gól, ha bemegy. Gyorsan ki is állítják a kék-sárgák játékosát, időt is kér Kásás mester.

4. perc: Negyedik vendég előny, de gól továbbra sincs belőle. Ha a támadás is ilyen jól menne, mint a védekezés...

3. perc: Somogyi labdája szépen beakadt! Ezt feldolgozni is nehéz. 7-1.

2. perc:
Tatár lő úgy 8 méterről, legalább ennyivel kerüli el a kaput is.

1. perc: A Beton kezdhette a harmadik negyedet, de sokra nem mentünk vele, labdát szereznek a vendégek. Ugyan ez a forgatókönyv a túloldalon is. Jó kis úszóedzés...

Török ma is parádésan teljesített. Fotó: Iványi Aurél
Török ma is parádésan teljesített.
Fotó: Iványi Aurél

2. negyed (3-0)

8. perc:
Harmadik fórjából se talál be a BVSC, Ambrus vágja a blokkba a labdát.

7. perc: Paján lepett meg mindenkit egy sistergős bombával, de Baksa fogja. Ötméterest kap a Beton, Töröknek ez nem feladat. 5-1. Ha egyszer valami beindul...fórban a Beton, Juhász nem gondolkodik sokat. 6-1.

6. perc: Busila jön...de csak a hálót lövi szét. Nem a kapuban, mögötte.

5. perc: Tudnak ám ők, ha akarnak! Kiss előnyben talál be. Üres volt a kapu, nem lehetett gond. 4-1.

4. perc:
Nagy lelkesedéssel lövöldözik Younger, ez most kapufa. Előnyben a Beton, Kiss adja be Vargának aki a kapufára tolja a labdát.

3. perc: Younger is megpróbálkozik egy távolival, de elakad Györke kezében. A túloldalon Török szerez labdát, ismét a Szeged jöhet.

2. perc: Török próbálja beadni Vargának, de jól bekkeltek a vendégek. Kisebb kavarodás a kiállítás után, Deutsch marad fent a kapunknál, de nem tudta átvenni a labdát. Ez meleg volt!

1. perc: Vindisch a vártnál is könnyebben hozza el a labdát. Török hatalmas lövése a blokkról vágódik ki a félpályáig, de a BVSC jöhet. Jöhetne, ha nem jönne ki jól Baksa a kapujából.

1. negyed (3-1)

8. perc: Younger hagyja el a labdát még a saját térfélen, Ambrus úszik meg, bent is van. 3-1. Vindisch vetődik ki az emberére, megvan az első emberhátrány, de Juhász védekezett kiválóan. Nem hozza fel a Beton a labdát, marad a 3-1 az első negyed után.

7. perc: Na ez igazán szép! Somogyi szabaddobása Györke keze alatt megy be. 3-0.

6. perc:
Somogyi lő, de csak Györkét kapja telibe.

5. perc: Továbbra is megy a le-fel úszkálás, most Vindisch védekezik jól, jöhet a Szeged. Vindisch jól vette észre Somogyit, egy ejtéssel próbálkozik, de csak kapufa. Pedig szép lett volna.

4. perc: Vindisch és Komlósi se meri elvállalni a lövést, Török engedi el az utolsó pillanatban, de Györke fogja.

3. perc: Török elégeli meg a tétlenséget, hatalmas bomba a szélről. 2-0.

2. perc: Kayes kezéről sodorja le Borsós a labdát, a túloldalon Baksa szedi le Paján lövését. A következő támadásban Komlósi lő fölé.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, majd Kiss Csaba avatja fel Györkét. 1-0. Kontra a BVSC-nél.

17.50: Molnár Tamás játékvezetői teendői miatt nincs itt a csapatban. A vállműtéten átesett Lehmann viszont már úszkált a mérkőzért megelőzően, talán hamarosan láthatjuk már bevetésen is.

Korábban

A vendégek két vereséggel kezdték a bajnokságot, előbb Szolnokon kaptak ki 12–6-ra, majd hazai környezetben a Vasastól 12–8-ra.

Szerencsére minden játékos egészséges – Lehmann István továbbra is gyógytornára jár, a vállműtéten átesett vízilabdázó szépen gyógyul –, így az Euroliga főtábláján harcoló Tisza-parti alakulat a legerősebb összeállításban veheti fel a küzdelmet.

Két meccs időpontja is változott: az Eger elleni rangadót jövő héten kedden 18 órakor vívja a Szeged Beton az újszegedi sportuszodában, a vidéki derbit a Sport Klub élőben közvetíti. A holnapi BVSC elleni meccset – Molnár Tamás nemzetközi játékvezetői vizsgán vesz részt Dubrovnikban – november 17-ére halasztották, és felcserélték a pályaválasztói jogot, így Gyöngyösi András együttese érkezik Szegedre.
Juhász György technikai vezető elmondta, hogy az Euroligában november 13-án (szombat) 18 órakor a Vasas ellen hazai medencében kezd a Szeged.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katzirz szerint Nagy minden mondata igaz

A válogatott játékosok is megszólaltak a Nagy László-ügyben. Tovább olvasom