Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Gyurta címvédésre készül

A magyar úszósport egyik legnagyobb alakja, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel 1 hétig ismét Vásárhelyen készült. Ezúttal a rövidpályás világbajnokságra, amit idén Katar fővárosában, Dohában rendeznek. Edzője, Széles Sándor arra számít, megvédi 2 éve 200 mellen szerzett „rövidcímét".
Gyurta Dániel és edzője, Széles Sándor lassan bejelentkezhet ideiglenesen Hódmezővásárhelyre, ami akkor is igaz, ha eláruljuk: a mellúszás királya és testvére, Gyurta Gergely most csak egy hetet töltött az alföldi városban, és már az elmúlt hétvégén hazautaztak Budapestre.

– Ezen az őszön két hetet töltünk Hódmezővásárhelyen – mondta el Széles Sándor, Gyurta Dániel edzője. Elárulta: Gergő vizsgái miatt tért haza, és bátyja vele tartott, hogy legyen kivel edzenie. Velük utazott két tréner, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs, ők segítik a testvérek felkészülését a Katar fővárosában, Dohában december 3. és 7. között rendezendő rövidpályás úszó-világbajnokságra. Széles egykori tanítványával, Kutasi Gergővel Hódmezővásárhelyen maradt a nyílt vízi, hosszútávúszásban junior világbajnok Kiss Nikolettával, a zseniális, 5-szörös olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina korosztályos rekordjait döntögető Gyurinovics Fannival, valamint Arnóczki Zsófiával, Mutlak Jázminnal, Horváth Lilivel, Sztankovics Annával – mind UTE – és a debreceni Hornyák Annamáriával.

Gyurta Dániel ismét Hódmezővásárhelyen készült. Fotó: Schmidt Andrea
Gyurta Dániel ismét Hódmezővásárhelyen készült. Fotó: Schmidt Andrea

– A hétvégéig maradunk Hódmezővásárhelyen, ahol a szállás és az edzéslehetőség tekintetében ideálisak a feltételek – mondta Széles Sándor –, ezért is járunk ide már 5-6 esztendeje évente háromszor: tavasszal, általában májusban, nyáron a jelentős nagypályás világversenyek előtt és ősszel. Most majd csatlakozunk a pesti stábhoz, és a Gyurta testvérekkel, Kovácshegyivel és Virthtel együtt készülünk a dohai rövidpályás világbajnokságra. Vásárhelyen minden a rendelkezésünkre áll, nyitott és fedett medence, egyéb szolgáltatások, és szinte bármit kérhetünk Antalóczy Péter fürdőigazgatótól, teljesíti. Külföldi edzőtáborra csakis a hideg hónapokban van szükségünk – közölte a mesteredző.

A Dohában rendezendő rövidpályás úszó-világbajnokság esélyeiről szólva Széles Sándor megemlítette: Gyurta Gergőt – mint erre már volt példa – 1500 méter gyorson dobogóra várja, Danit pedig 100 és 200 méter mellen látná szívesen a „pódiumon", aranyeséllyel. Bízik benne, tanítványa megvédi 2 évvel ezelőtt Isztambulban kiharcolt „rövid" világbajnoki címét 200 mellen – jósolt Széles Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: ismerős zágrábiak

A férfi tekecsapat BL- nyolcaddöntő első fordulójában a Szegedi TE szombaton 13 órától hazai pályán a horvát Medvescsak Zagreb ellen játszik. Tovább olvasom