Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.
lyen_gyerekkora_volt_becsei_belanak_ilyen_fiatalsagot_kivan_mindenkinek/2541960/" title="Milyen gyerekkora volt Becsei Bélának? Ilyen fiatalságot kíván mindenkinek">

Milyen gyerekkora volt Becsei Bélának? Ilyen fiatalságot…

Gyurta Dániel és Risztov Éva újabb világraszóló sikerekre készül

Hódmezővásárhely - A Gyurta Dániel és Risztov Éva fémjelezte Széles-úszócsapat május 5-étől ismét Hódmezővásárhelyen készül. A 200 mell olimpiai bajnoka azt mondta: a nagy világversenyek előtti vásárhelyi edzőtáborozás már kabalának számít.
– Örülök, hogy újra itthon lehetek, ilyenkor a rokonaimat is meglátogathatom – mondta a vásárhelyi-mártélyi kötődésű úszó Risztov Éva, a 10 kilométer londoni olimpiai bajnoka. – Vásárhelyen olyan lehetőségeket biztosítanak a munkához, amelyet jelenleg másutt Magyarországon nem tudnak, a nyitott és fedett medence kombinációja is jó, időjárásfüggően használhatjuk, jó időben a napfény feltölt bennünket. Ígérem, a barcelonai világbajnokság előtt is visszatérünk. A vébén 10 kilométeren és 1500 gyorson indulok, és mivel 4 éves olimpiai ciklusokban gondolkozunk, tervezünk, minden eredmény ajándék lesz, amelyet elérek. Barcelona a négyéves ötkarikás felkészülés része.

Ezt megelőzően a Gyarmati Dezső Sportuszodában tartott sajtótájékoztatón Kószó Péter alpolgármester, miután arra emlékezett, hogy a Kohán György utcán Risztovék szomszédjaként Évát gyerekkora óta ismeri, kijelentette: nemcsak a sikerben, az ünnepben kell osztozni sportolóinkkal, a munkában is, Vásárhely ebben segít. A közgyűlés úgy döntött: a barcelonai világbajnokságra való felkészüléshez is biztosítja a feltételeket az úszóválogatott tagjainak, akik díjmentesen használhatják a létesítményt.

Újra Vásárhelyen az olimpiai bajnokok: Risztov Éva, Kószó Péter alpolgármester és Gyurta Dániel. Fotó: Szilágyi Gergely
Újra Vásárhelyen az olimpiai bajnokok: Risztov Éva, Kószó Péter alpolgármester és Gyurta Dániel.
Fotó: Szilágyi Gergely

Az Újpest-színeket képviselő Széles-csapatot hat versenyző: Gyurta Dániel, Risztov Éva, Gyurta Gergely, Kiss Nikolett, Csontos Kristóf és az idén csatlakozott Sztankovics Anna, az edzői team: Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs, és a gyúró, Baranyai István alkotja, és május 5-étől 21-éig edzőtáborozik Vásárhelyen, a Török Sándor Strandfürdőben és a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A vezetőedző is megemlítette: ideális körülmények között dolgozhatnak, a kívánságaikat lesik, teljesítik. – Megszerettük a várost, a nagy sikerek idejétől mindig Vásárhelyen edzőtáboroztunk – idézte fel Széles Sándor, aki hozzáfűzte: a jelenlegi vb-felkészülést az olimpiát követő hosszabb pihenő után restanciával kezdték, de rövidesen utolérik magukat. A mostani tréningek alapozó jellegűek, napi 16-18 kilométert tempóznak az úszók, amelyből Gyurta Daninál 50-55 százalék a mell.

– Nagyon fáradtak vagyunk, de ilyenkor ez a normális – mondta Gyurta Dániel –, az év talán legfontosabb 3 hetét töltjük Vásárhelyen, már megszoktuk, minden adott a minőségi munkához. Ötödik éve, 2009 óta járunk a világversenyek előtt ide edzőtáborozni, ez már babonává vált, Vásárhely a kabalavárosunk. Ezen kívül még 8-9 hét kemény meló vár ránk, amelynek a végére legjobb időeredményem közelében vagy azon belül teljesíthetek. A júniusi római világkupa, az országos bajnokság, majd a július végi, augusztus eleji barcelonai világbajnokság szerepel a versenynaptáramban. Remélem, utóbbinál már olyan formában leszek, hogy legjobbamat úszhassam és elérhessem azt, amit szeretnék – zárta mondandóját „rejtélyes" jóslattal Dani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei mk-forduló

32 csapat maradt még állva a 2012/13-as SZEGEDma.hu Csongrád megyei labdarúgó magyar kupában, 31… Tovább olvasom