Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hihetetlen harmadik negyeddel: Szolnok-A-Híd Szeged 5-7

Szolnok - Az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapatát a Szolnokot fogadta. A hazaiaknak van törlesztenivalójuk, de a vendégek számítanak esélyesebbnek.

Szolnok-A-Híd Szeged VE 5-7 (1-1, 1-1, 0-5, 3-0)
Férfi vízilabda OB I, 16. forduló. Szolnok. Vezette: Vogel, ifj. Juhász Gy.

Szolnok: Decker - Gocics 1, ,Hosnyánszly, Alekszics, Pásztor, Kis G. 1, Negrean. Csere: Nyéki 1, Kovács, Marnitz, Hangay, GEORGESCU 2. Vezetőedző: Kovács István.
Szeged: Baksa - KISS 1, MOLNÁR T. 1, Somogyi, Török 1, SZIVÓS 1, Kunac. Csere: Molnár D. - kapus, KAYES 1, Hegedüs 1, Decker, Younger 1, Varga, Juhász. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny/gól: 12/2, ill. 11/3.
Ötméteres/gól: -/-, ill 1/1.
Kipontozódott: Gocics - kiállítás cserével (30'), ill. Decker Ádám (30'), Baksa László - kiállítás cserével (31').

Vincze Balázs: - Nagyon jól működött a védekezésünk, az első két negyedben mind a két csapatra jellemző volt ez. A harmadik negyedben adódott alkalmakat, mint például egy lepattanó szabaddobás, maximálisan ki tudtuk használni. Az utolsó negyedben már passzív volt a támadójátékunk, több volt a fegyelmezetlenség, de így is nyerni tudtunk. Baksa László fegyelmezetlensége nem tetszett, ilyet az utolsó percben, háromgólos előnynél sem engedhet meg magának egy játékos. Persze hozzá kell tennem, fantasztikus védésekkel járult hozzá a győzelemhez.

Kiss Csaba: - Percről percre jobbak voltunk, a Szolnok így egyre inkább bizonytalan lett. Folyamatosan felszálló ágban vagyunk, ami tavaly tavasszal nem tartott ki a szezon végéig, de most remljük, másként lesz.

Kovács István: - Az első két negyedben férfias küzdelmet és remek védelmeket láttam, majd a harmadik negyedben óriási butaságokat követtek el a tanítványaim, ami káoszt eredményezett. Egy olyan remek csapat, mint a Szeged, ezt természetesen kihasználja, megérdemelten nyert. Volt tartásunk, az utolsó percig küzdöttünk, de ezért nem jár győzelem, a gólok döntenek.

4. negyed (3-0)

8. perc: Georgescu az első duplázó. 5-7 Molnár Dávid kihasználja ezt a kis időt a szegedi kapuban, óriásit véd.

7. perc: Vincze Balázs már jó ideje időt próbál kérni, ezt Baksa szóvátette a bíróknál, amiért kiállították.

6. perc: Páros kiállítás a szolnokiak támadásánál, Gocics végleg kiszáll a játékból.

5. perc: A Szolnok fórhoz jut, Kovács István azonnal időt is kér. A hazaiak remekül játsszák ki az előnyt, de Baksa óriási bravúrral a felső lécre üti a labdát. Négy szolnoki fór után mi is előnyhöz jutunk, de nincs meg a nyolcadik találat.

3. perc: Nyéki góljával már "csak" háromgólos a különbség, és 4 perc 40 másodperc van hátra... Jó lenne egy megnyugtató gólt szereznie a Szegednek. 4-7

1. perc: A Szolnok becsületből gólt szerez, egy szegedi hiba után Georgescu úszik meg. Tizenkét perces gólcsendet törtek meg a hazaiak. 3-7

3. negyed (0-5)

8. perc: Kiss csaba ejtenni próbált, Decker védett, de az elé úszó Aaron Younger lecsapott a labdára és a portás mellett a kapuba lőtte a kátékszert. 2-7 A hét szegedi találatot hét játékos szerezte. Csapatjáték a köbön!

7. perc: A hazaiaknak nincs szerencséje, de ha fórban eljutnak lövésig, akkor ott van Baksa László. A Szeged már nem kapkod, kényelmesen játszik.

5. perc: Újabb szegedi előny, újabb gól! A szolnokiak rémálmát ezúttal Kiss Csaba nyújtja tovább. 2-6 Kovács István időt kér, próbálja felébreszteni tanítványait.

4. perc: Baksa magabiztosan véd, de bravúrt nem kell bemutatnia, annyira jól védekeznek előtte.

3. perc: Két labda kerül a medencébe, ami a Szegedtől elvesz egy megúszási lehetőséget, de cserébe újra fórba kerül a Vincze-legénység. A vendégek elkapták a fonalat, ismét gyönyörűen passzolgatnak, a végén a kiemelkedő Joseph Kayes centerből háromgólos előnyt alakít ki. 2-5

2. perc: Remekül kedzjük a harmadik negyedet! A visszaúszó Kis Gábor kiállítása után egy remekül kijátszott emberfór végén Szivós Márton növeli a vendég előnyt. 2-4

1. perc: Kayes két védő között fordulna be, de nem hagyják. Ötméteres jár a keménységért, Török Béla magabiztosan a jobb felsőbe lövi a játékszert. 2-3

2. negyed (1-1)

8. perc: A negyedik fórját kapja a Szeged, Vincze Balázs természetesen időt kér. Több keresztpasszal bolondítják a fiúk a szolnoki védőket, de a legfontosabb passz nagyon hosszúra sikerül, így kiegészülnek a hazaiak, és kivédekezik az akciót.

7. perc: Younger indult be meglepetésre center pozícióba, és csak centiken múlott, hogy ne kapjon jó labdát ziccerben. Ehelyett a Szolnok jöhet újra, szerencsére a védekezésünk remek.

6. perc: Egy kontrát, majd egy kiállítást is fújnak a Szeged ellen, igaz, egy szolnokit is kiküldenek. Egyenlő létszámban a felek, de Gocics így is betalál. 2-2

4. perc: A második emberelőnyből sem szerez gólt a Szeged. A szolnokiak kiegészülése után Szivós lő, de Decker hárít. A túloldalon Baksa is véd, ami után megúszik Molnár Tamás és kíméletlenül kihasználja a helyzetet. 1-2

3. perc: Egymás után a második támadó faulttal kedveznek nekünk a bírók, de Kunac hiába lő váratlanul szabaddobásból, Deckernek ez csemege.

1. perc: Lövésig is nehezn jutnak a játékosok, a kaputól távolt tartják egymást.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Baksa hárítja az utolsó hazai próbálkozást. Óriási taktikai harc dúl, most sem számíthatunk gólzuhatagra.

7. perc: Végre mi is kapunk egy emberelőnyt, és bár nem használja ki a Szeged, a kiegészülés után Hegedüs Gábor egy léc alá küldött bombával kiegyenlít. 1-1

5. perc: Kis Gábor révén a harmadik fórt már kihasználja a Szolnok. Az olimpiai bajnok center remek akció végére tett pontot. 1-0

4. perc: Kayes és Decker Ádám is beállt nálunk, eközben a bírók már a második és harmadik hazai emberfórt is befújják, miközben mi egyet sem kaptunk, pedig lett volna miért, elég kemény a küzdelem.

3. perc: Az első emberelőnyt a hazaiak kapják, de a védekezésünk továbbra is elsőrangú.

2. perc: Szivós ad remek passzt Molnárnak, de a center Decker Attilába lövi a labdát.

1. perc: Török elől Gocics szerzi meg a labdát a ráúszásnál, de jól védekezik a Szeged.

17.55: Köszöntjük kedves olvasóinkat. Hamarosan kezdődik a férfi vízilabda OB I 16 fordulójának rangadója az őszi kupadöntő résztvevői között: a Szolnok fogadja a Szeged csapatát. A szolnoki sátorban nagyszerű a hangulat, ehhez pedig nagyban hozzájárul a szegedi B-közép, amely elkísérte a csapatot, és elnyomja a hazai drukkerek hangját.

Este meccs! – emlékeztetik egymást az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának szurkolói. Ugyan idegenben játszik a Vincze-legénység, de a drukkerek így sem panaszkodhatnak: a delmagyar.hu online tudósítást ad a Szolnok elleni rangadóról, a Digi Sport 1 pedig élőben közvetíti a ma 18 órakor kezdődő bajnokit.

A két együttes között három hely és 12 pont különbség van, de a tabella csalóka. A Szolnok egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és az ősszel kétszer is megizzasztotta Somogyiékat. Az októberi bajnokin az újszegedi sportuszodában klasszis védekezést mutatott be az ellenfél. Decker Ádám testvére, Attila három negyeden át szinte mindent védett, de hiába, a végén mi örülhettünk, ahogy a két együttes novemberi kupadöntőjének végjátékában is.

Erre számíthatnak: Younger (11) előtt Szegeden is komoly szolnoki védőfal tornyosult. Fotó: Schmidt Andrea
Erre számíthatnak: Younger (11) előtt Szegeden is komoly szolnoki védőfal tornyosult. Fotó: Schmidt Andrea

Törlesztenivalójuk tehát van a hazaiaknak, de így is a Volvo-kupán remeklő válogatottak és a góllövőlistán második Molnár Tamás vezette, veretlen A-Híd Szeged a favorit.

Olvasóink írták

 • 8. Legolas 2013. február 21. 15:06
  „Lacikának pont ebben kell javulnia. A 4. negyedben volt egy elpasszolt labdája, majd a cserés kiállítás. Szoros meccsen mindkettő végzetes hiba lehetett volna. Decker dumál, de főként magát meg az ellenfelet hergeli. Ha lehiggad Baksa és nem ragadja el a hév, akkor nagyon jó lehet. Ebben kell változnia, hogy folyamatosan válogatott legyen.”
 • 7. bessy 2013. február 21. 13:55
  „Szép volt fiúk! Sajnálom, hogy Baksa nem lett válogatott. Remélem, hamarosan változik a dolog. Tényleg jó lenne az a fedett medence!”
 • 6. zehn 2013. február 21. 07:38
  „Simán vertük idegenben az egyébként nagyszerű Szolnokot! Kérjük a beígért fedett uszodát! Minél előbb, hogy a nemzetközi meccseket ne Vásárhelyen kelljen megnézniük az ország harmadik városának lakóinak.”
 • 5. Zotya100 2013. február 20. 20:43
  „3. -- Mert úgy látszik, nem mindig a tudás a fő szempont az új kapitánynál. Reméljük azért a komoly, igazi téttel bíró meccseken ez megfordul. Laci kiváló kapus, ahogy Decker Attila is az. Remek meccs volt, élveztem!”
 • 4. roxper 2013. február 20. 20:01
  „Rendkívül intelligens csapatjáték, élvezet nézni, megint szépen megetették az ellenfelet és könnyen nyertek, komoly erőlködés nélkül, az egyébként egész jó szolnok 25-26 percig 2 gólt lőtt, azokat is fórból, gratula a csapatnak!”
 • 3. szbarat 2013. február 20. 19:30
  „Akkor Baksa miért is nem válogatott?”
 • 2. Lucia 2013. február 20. 19:12
  „Még így sem lett izgalmas a vége, hogy a 4. negyedben a Betonosok szó szerint csak lubickoltak!
  Szép volt A-Híd Szeged!!!!”
 • 1. Lucia 2013. február 20. 18:52
  „Úgy tűnik, ez a szegedi találmány ma is bejön! 1 negyedet kiválaszt a Beton és akkor agyonveri az ellenfelét. A mások háromban meg fürdenek! Ez ma is siker!
  HAJRÁ SZEGED!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi diákolimpia: az úszók kvalifikáltak

Szeged - A diákolimpia versenysorozat a városi küzdelmekkel kezdetét vette az általános és… Tovább olvasom