Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

HNKC: nincs sztrájk Vásárhelyen

Az egyik vásárhelyi internetes portálhoz és a polgármesteri hivatalhoz eljuttatott, a HNKC serdülő korú kézilabdásainak nevében írt levél szerint a fiatalok az edzőváltás miatt addig nem tréningeznek, míg vissza nem helyezik státuszába Zupkó Juditot. Az együttes azóta is folyamatosan készül a rájátszásra.
Az ASA-Consolis-HNKC országos serdülő bajnokságban résztvevő lány kézilabdacsapatát tavaly júliustól Zupkó Judit, valamint a városban legendának számító Sipter Lajosné edzette. A közelmúltban a klubvezetés úgy határozott: előbbit felmenti a feladat végzése alól, utóbbi egyedül viszi tovább a rájátszást a 3. helyről váró, 1994, 1995-ös születésű játékosokból álló együttest.

Ebbe nem mindenki nyugodott bele. A csapatkapitány és játékostársai nevében írt levélben Zupkó visszahelyezését kérik, követelik, azt állítva: amíg ez nem valósul meg, a lányok nem járnak edzésre, nem készülnek a létfontosságú mérkőzésekre. Ezt az „ultimátumot" az egyik vásárhelyi internetes portálhoz, az egyesület elnökségéhez, valamint a polgármesteri hivatalhoz is elküldték. Horváth Zoltán, az önkormányzat sportreferense érdeklődésünkre elmondta: tájékoztatásként vették, kezelik a levelet, ugyanis egy törvényesen működő civilszervezet (mint, amilyen például a HNKC) belügyébe nem avatkozhatnak és nem is avatkoznak be.

Tegnap is edzett az ASA-Consolis-HNKC serdülőcsapata. Fotó: Karnok Csaba
Tegnap is edzett az ASA-Consolis-HNKC serdülőcsapata.
Fotó: Karnok Csaba

Szerdán és csütörtökön is ellátogattunk a Balogh Imsi Sportközpontba: az OSB-csapat első edzését Sipter Lajosné betegsége miatt Mucsi Tamás ügyvezető tartotta, tegnap pedig már maga a tréner foglalkozott a lányokkal. Vagyis minden arról árulkodik: szó sincs játékossztrájkról, az egyesület zsarolásáról. A levél valószínűleg – erre gondolnak a klub elöljárói – egy-két szülő magánkezdeményezése lehet. Az esetről Mucsi Tamás még elmondta:

– Nincs botrány. Utánpótláscsapatainknál átszervezések történtek, ez érintette Zupkó Juditot is. Esetében az indokolta a döntést, hogy az egyre jobb formába lendülő felnőttcsapatnál a jövőben nagyobb gondot fordíthasson gyúrói munkájára, mert őt alapvetően ebben a státuszban alkalmazza egyesületünk. És ígérhetem: természetesen mindent megteszünk azért – ebben, a megtartott tréningek bizonyítják, a lányok partnerek –, hogy OSB-együttesünk minél sikeresebben szerepeljen a rájátszásban – közölte az ügyvezető.

Szerettük volna a történtekről megkérdezni Zupkó Juditot is, tegnap többször tárcsáztuk, de nem vette fel telefonját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit MetalCom-Szentes: könnyű győzelmek

A női vízilabda OB I felsőházi középszakaszát a magyar utánpótlás-válogatott elleni hazai dupla meccsel kezdte meg a Hungerit MetalCom-Szentes. Tovább olvasom