Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

HNKC: végleg vége

Hódmezővásárhely - Végleg eldőlt: az ASA-Consolis-HNKC nem indul a női kézilabda NB I-ben. A klub nem nyújtotta be a nevezéshez még szükséges igazolásokat, nem látták értelmét, mert nincs csapat és pénz a működésre. Helyükön a Szekszárd indul az élvonalban.
Vége. Visszavonhatatlanul. Az ASA-Consolis-HNKC még „papíron" sem indul a 2010/2011-es bajnokságban. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a szövetség által elkészített sorsolásban még a Vásárhely szerepel, viszont a nevezése hiányos volt. Katona Sándor, a Magyar Kézilabda-szövetség versenybizottságának elnöke akkor elmondta: egy APEH-igazolás és egy 35 millió forintos licencgarancia hiányzik, amit július 15-éig nyújthat be, pótolhat a HNKC. Ha ez nem történik meg, elveszítik az indulási jogot, és a szándéknyilatkozatok alapján a Szekszárd csatlakozhat az élvonalbeli mezőnyhöz – fűzte még hozzá a szakember. Így történt.

Eltűnt a kézilabda térképéről a HNKC. Archív fotó: Karnok Csaba
Eltűnt a kézilabda térképéről a HNKC. Archív fotó: Karnok Csaba

Szerződésbontás

Az együttes vezetőedzőjét, Dankó Ervint – a már távozott játékosokkal ellentétben – 2011-ig élő szerződés köti a HNKC-hoz, amit az ő kérésére még nem bontottak fel. Ezt lassan múlt időbe tehetjük, hiszen az NB I-es jog elvesztésével a klub napokon belül szerződést bont a szakemberrel – mondta el Mucsi Tamás.

Mucsi Tamás, a HNKC ügyvezetője közölte: – Nem küldtük el az APEH-igazolást, és a biztos anyagi hátteret garantáló 35 millió forintos licencgaranciát igazoló papírt sem. Megtehettük volna – elárulhatom: az adóhatóságnak nem tartozunk –, de nem láttuk értelmét, mert a működésre nincs pénze az egyesületnek. Viszont az is csak a Magyar Kézilabda-szövetségben fordulhat elő, ahogy a Szekszárd megkapta az indulási jogot, pedig már mi is egyeztettünk a Tolna megyeiekkel az átruházásról. Hangsúlyozom, nem eladásról beszélek. Hiszen a jogot az elért 10. helyezéssel, a bennmaradással megtartottuk – közölte a sportvezető.

A HNKC nemcsak az NB I-et hagyja ki, semmilyen bajnokságban nem indul. Ezen nem csodálkozhatunk, hiszen már többször megírtuk: minden felnőtt játékos eligazolt, sőt több ifjúsági és serdülőkorú kézilabdás is. A klub kilátástalan anyagi helyzetben van, az APEH felé ugyan nincs elmaradása, információink szerint azonban a lányoknak és az edzőnek is jelentős összeggel tartozik. A sportágat a városban a jövőben az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club képviseli majd.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Pengemester 2010. augusztus 06. 17:02
  „Eldorádó,Te nem tudom,melyik Magyarországon éltél mondjuk 1992 óta.
  Vásárhelyen volt már nívós kézilabda, Porcelán SK-nak (vagy valami ilyesminek) hívtak egy csapatot,mely az AP privatizációja után eléggé gyorsan tűnt el a süllyesztőben.
  Alapból az a baj,hogy Vásárhelyen csak akkor fontos a minőségi versenysport,ha bizonyos érdekkörök négy évente plusz pár ezer szavazattal behúzzák az aktuális referendumot.
  2003-ban a semmire épült egy tényleg szép fedett uszoda. Mondom ezt,hogy a semmire,mert például Szolnok adott a magyar vízilabdának egy Boros Ottót,Hasznos Istvánt,Kanizsa Tivadart,Varga Tamást,Cservenyák Tibort (és a jelenlegi sztárklub,a Vasas edzője Földi László is ott pallérozódott)
  Vagy Szegedről indult a Szívós família,Szeol játékosként lett válogatott Csapó Gábor,Molnár Papesz,Fodor Rajmund,Czene Attila (khm...) - fedett uszoda meg sehol. Tehát valamit letettek,de fedett uszoda az sehol. Bocs,de ha olyan kib*****szottul tisztelik a hagyományokat,mint a narancspárt,koronaúsztatás helyett a felsorolt történelmi hagyományokra hivatkozással adok egy építési tervet Szegednek,és egy milliárdot. (a hiányzó felét szerintem egy hét alatt összegründolják)
  De oké,itt megépült az uszoda. Kitalálták,legyen vízilabda. Bocs,de úgy nem lehet csapatot építeni,gyerekeket motiválni,hogy az OB1/B-ben vitézkedő, helyi menő srácokat kinevezem Csongrád megyei válogatottnak,akiket az aktuális válogatott 46:2-re elkalapál. Egy ilyen meccsről a harmadik percben kimegy a büfébe a nézők 90%-a,a kölykök meg az egész kivégzés végét várják. Na lényeg,hogy ez a lap nem jött be.
  Aztán lett egy Balogh Imsi Aréna (tök skizofrén,hogy egy kosarasról nevezik el a kézilabdacsapat örökösnek hitt otthonát.) ,és egy szerethető csapat. Kár,hogy vége :( .
  De marha érdekes ez a nagy létesítményesdi. Tetszik,vagy sem,Görbicz Anita ide,vagy oda. Ha csarnokról van szó,a hagyománytisztelő vásárhelyi közönségnek még mindig a Kossuth jelenti "A CSARNOK" -ot,ha pedig a csapatra kérdezel rá,az 1995 tavaszi ATC HKK az etalon. (Ja,ez sincs :-( ,de ha nem így van,nyugodtan szóljál!)
  Foci:hatalmas jó meló zajlik a HFC-nél,aminek eredményeképp az elmúlt 2-3 évben a környék NBII-es,NBIII-as csapatainál minimum 10-15 emberke focizott. Kérdés,hogy miért,nem Vásárhelyen?
  Hiányozni fog a csapat. Csak abban bízom,hogy akad olyan,jó értelemben vett őrült,aki akar kézilabdát Vásárhelyen. De ez nem fog menni első osztályú csapat nélkül...”
 • 20. eldorádó 2010. július 28. 11:11
  „a díszpolgári és tiszteletbeli vásárhelyi polgár címek mellett létre kellene hozni a "persona non grata"-t is! Volna tippem az első névre!”
 • 19. hecsedli 2010. július 21. 21:11
  „3.Mucsi "úr" tett azért hogy még az a kevés pénz is ami volt a csapatnál az nála parkoljon,és legalább 50%-os része van abban hogy ide jutott a csapat.Remélem tudjátok kedves LJ ellen fröcsögők hogy kinek a "csemetéje" a fiatalember.Ha igen, akkor nincs mit magyarázni,az országot szétlopták nyolc év alatt.Bár neki ezzel szemben elég volt 2-3 év”
 • 18. airwaves 2010. július 20. 10:48
  „17. Hód!
  Nem mondtam, hogy nem néphülyítés!
  Orosházát meg ne hasonlítsuk ösze Vásárhellyel, főleg ne a sporthoz való hozzáállást :(
  Arról is lehetne listát írni, hogy mire van itt pénz (számolatlanul) és mire nincs...”
 • 17. Hód 2010. július 19. 21:20
  „13. airwaves 2010.07.19. 10:17

  Az Irie Maffia kivételével igénytelen néphülyítés a vásárhelyi plázs. Ennyiért Orosházán nagyon színvonalas rendezvénysorozatot csináltak, érdemes megnézni:
  http://oroscafe.hu/rovat/kultura”
 • 16. eldorádó 2010. július 19. 11:27
  „"Emese" nyilván a stranddal és az uszodával akarja fényezni a város hírnevét, nem a kézilabdával.
  Hódpusztulatvásárhely nem az élsportról lesz híres a következő 4 éves tervben - örüljünk, ha a tömegsportra lesz pénzünk és energiánk, egészségünk!
  -----------------------
  Vajon a külföldi tulajdonú Imerys, a Villeroy & Boch miért nem támogatja a helyi sportot, kultúrát 10 milliókkal?”
 • 15. eldorádó 2010. július 19. 11:05
  „12. tobaccoroad 2010.07.18. 19:37

  15-20 millával kitörölhetik a ... a szövetség is 35 MFt bankgaranciát kér! alsó hangon 50-60 milla kellene az első osztályhoz!”
 • 14. eldorádó 2010. július 19. 11:02
  „8. xene@freemail.hu

  Az ingatlannak van "értéke", de abból a játékos , edző nem tud bevásárolni a szupermarketben. A pénz, mint cashflow értendő! Ahol nincs pénz, mint Vásárhely, ott a z önkormányzat csak az ingatlanaival (telek, pályák, stadion vagy aréna) tud beszállni egy sport vállalkozásba. Mert ez is egy üzlet, csak érteni kell hozzá és hosszú távon kell gondolkodni! Kósa, az egyetem és a Loki debreceni futball akadémiával valami ilyesmit akarnak...

  Maradjunk annyiban, hogy Lázár János nem sport "beállítottságú", ezért a város pénzeit inkább máshova irányítja...”
 • 13. airwaves 2010. július 19. 10:17
  „Csak egy kis adalék: a minden szinten népszerűsített Vásárhelyi Plázs - vagy mifene - ami a nyár végéig a strandon minden hétvégén dübörögni fog, a fellépők nevét ismerve alaphangon kb. 30 millába fog kerülni a városnak! Köszönjük Emese!
  A város fejlődik, amit a nevében is szerepeltetni kéne: Hódmezővásárhely, majd Hódpusztavásárhely, végül Hódpusztulatvásárhely...”
 • 12. tobaccoroad 2010. július 18. 19:37
  „7. eldorádó

  A női és a férfi NB1-be sincs egyetlen olyan csapat aki ne kapna önkormányzati támogatást, a helyettünk induló Szekszárd is kapott 20 milliot a várostól...”
 • 11. Hód 2010. július 18. 18:27
  „7. eldorádó 2010.07.17. 20:46

  "szerintem, csak a feltételeket kell megteremteni, pl. sportpályák, sportcsarnokok biztosíása, utánpótlás támogatása ill. koordináció a sportegyesületek és a közintézmények illetve a vállalkozók között."

  Ha ez megvalósult volna, máris nem a megszűnésről beszélgetnénk, de sajnos a vállalkozóknak más közzsebekbe kell adni a pénzt...nincs összefogás pl. egy sportág megmentése érdekében sem. Ezért szégyen ez a város lakosságára nézve!
  Más városokban pedig az önkormányzat a legnagyobb támogató, mert megérti, hogy egy csapatnak bizony nagy a városi marketingértéke, nézd meg pl. Békéscsabát! Ha a város a csapat mögött van, akkor jönnek a szponzorok is!”
 • 10. lisa01 2010. július 18. 14:15
  „Hja kérem a "sikerre ítélt város". Amennyiben az élsporthoz való vásárhelyi hozzáállás meghonosodna az egész országban, akkor úgy gondolom nem sok olimpiai, vb, eb részvételről, helyezésről kellene beszélni, mert a sport úgy ahogy van megszűnne létezni.”
 • 9. Air 2010. július 18. 13:53
  „Ez megy az egész városban,a leépítés! csak a látványos dolgok épülnek amit az egyszerü emberek látnak és jó sok pénzt lehet kilopni belőlle!Az egész város egy szemfényvesztés!
  közben nincs semmi!!nincs sport,szórakozás és persze normális munka!
  De jön a választás lehet változtatni!!”
 • 8. xene@freemail.hu 2010. július 18. 11:33
  „7. hozzászólás eldorádó 2010.07.17. 20:46
  "nem pénzzel szálltak be, hanem ingatlannal."

  És annak az ingatlannak van értéke is, úgyhogy azt is pénznek lehet tekinteni.....az az ingatlan is az önkormányzat, azaz az adófizetők tulajdona. A példád itt megbukott sajnos....
  Amúgy meg Kósáék egy csomó pénzt nyomtak eddig a Lokiba, úgyhogy nem ajánlgatnám én annyira a debreceni példát....”
 • 7. eldorádó 2010. július 17. 20:46
  „5. hozzászólás Hód 2010.07.17. 15:53

  Sokan azt hiszik, hogy önkormányzati közfeladat egy első osztályú csapat fenntartása. Nem, szerintem, csak a feltételeket kell megteremteni, pl. sportpályák, sportcsarnokok biztosíása, utánpótlás támogatása ill. koordináció a sportegyesületek és a közintézmények illetve a vállalkozók között. Debrecenben készül most valami összefogás a fociutánpótlás terén a Loki , önkormányzat és az egyetem közös vállalkozásában. Hja, Kósáék nem pénzzel szálltak be, hanem ingatlannal.

  A kádárizmusban is jórészt a szocialista vállalatok adták a pénzmagot és a sportállásokat.”
 • 6. eldorádó 2010. július 17. 20:32
  „4. hozzászólás Yossarian 2010.07.17. 13:43

  nem kell ez a duma!”
 • 5. Hód 2010. július 17. 15:53
  „Szégyen ez a városra és a lakosságára néve is! Lehet verni a mellünket, hogy mindenféle kitalált díjat kap a város Lázár új barátaitól, itt épül a legtöbb körforgalom, van fedett sportuszoda, nemzet sportvárosa, stb., a realitás az, hogy elöregszik a város, nincs szórakozási lehetőség, se munkahely és még egy első osztályú csapatot sem bír eltartani (tenisz, kosárlabda, kézilabda). Ráadásul óriási adósság nyomja a várost, amit jövőre törleszteni kell(ene). De mindegy, bele kell törődni...”
 • 4. Yossarian 2010. július 17. 13:43
  „ime, Vásárhelyen már működik a fidesz szép új világa.”
 • 3. eldorádó 2010. július 17. 12:29
  „Mucsi úr, már egy éve tudni lehetett, hogy gazdasági válság van, az ASA kivonul a kézilabdából! Mire várt, mit tett az új szponzorok felkutatásáért?”
 • 2. eldorádó 2010. július 17. 12:25
  „Ormos úr rokkantnyugdíjasként(!) dolgozik - holott Lázár meghirdette, hogy a nyugdíjasokat el kell küldeni -, kedves neje is ott van Sportcsarnokban, mint alkalmazott...Ez az úr találta ki a stadion belső fizető parkolását is (ami egyelőre még nem él a heves ellenállás miatt).
  Egyszerűen meg kell szüntetni Ormos hivatalát, egyrészt havi több százezret megspórol a városi üzemeltető cég (HVSZ), másrészt, a sportlétesítmények üzemeltetését át kell adni a sportegyesületeknek illetve a gimnáziumnak! Utóbbiak jobb gazdái lennének, mint ez a "rokkant" címzetes polgármesteri teniszedző.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három aranyérem Ausztriából

A szegedi Titán TC sportolói az ausztriai Oberpullendorfban vettek részt egy nemzetközi atlétikaversenyen, és szokásukhoz híven érmekkel térhettek haza. Tovább olvasom