Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Hód TC: megszűnik a csúcscsapat

A Hód TC férfi teniszcsapata az elmúlt tíz évben sikert sikerre halmozott, Csongrád megye legeredményesebb alakulata volt. Hat bajnoki cím, két ezüstérem és egy bronzérem volt a csapat termése. 2010-ben azonban nem szerez több dicsőséget a Hód TC: a férficsapat nem nevezett a Szuperligára.
„A csúcson kell abbahagyni!" – ezt a mondatot 2009 júliusában Budapesten, az MTK-pályán mondta Serfőző István, a Hód TC férfi teniszcsapatának vezetője, támogatója, elnökségi tagja. A sportvezető a hatodik bajnoki cím után már úgy gondolta, elég volt, befejezi, nem dolgozik tovább.

2010. január 22-én bekövetkezett az, ami a csapat megszűnését eredményezi. Hazánk legeredményesebb férfi teniszcsapata nem nevezett a Szuperligára, a játékosok ennek tudatában más csapatokhoz igazoltak: Bardóczky, Both (IDOM), Lukács (MTK), Novák, Varga (Gödöllő) és Kiss (Petőfi SE) is távozott.

– Egyedül nem megy – kezdte a beszélgetést Serfőző István. – Egymagam maradtam, az elmúlt időszakban már semmilyen anyagi támogatást nem kaptam, jóformán egy személyben voltam támogató. A klub nem kívánta tovább finanszírozni a csapatot, túl költséges volt a működtetés. A játékosok az utolsó pillanatig vártak, engedtek, jóval kevesebb pénzért is vállalták volna, hogy maradnak, mert a sikerek, a győzelmek a Hód TC-hez kötötték őket. Szép időszak volt, és úgy gondolom, hogy a csúcson kell abbahagyni! Mi pedig a csúcson voltunk.

Bardóczky Kornél öt bajnoki aranyat szerzett a Hód TC-vel. Fotó: Segesvári Csaba
Bardóczky Kornél öt bajnoki aranyat szerzett a Hód TC-vel.
Fotó: Segesvári Csaba

A győzelmek, a bajnoki aranyak sok embernek szereztek örömet. Vásárhelyen büszkék voltak az elért sikerekre. Persze volt olyan tábor is, hogy ez a „zsoldos csapat" minek? Felesleges pénzkidobás az egész!

– Vidéki srác vagyok – kapcsolódott a beszélgetésbe Bardóczky Kornél, a Hód TC volt vezéregyénisége –, így amikor nyolc éve Vásárhelyre igazoltam, akkor egy olyan közösségbe csöppentem, ami magával ragadott. Zsoldosok? A profi sport minden szinten a pénzről is szól. Mi is pénzért játszottunk, de úgy gondolom, az eredmények, a hat bajnoki cím azt bizonyítja, hogy mindent megtettünk a klub sikeréért. Minden évben csábítottak bennünket más csapatok, mi maradtunk, a Hód TC-ért harcoltunk tovább. Minden döntőn a szívünket kitettük a sikerért, azért brusztoltunk, hogy Vásárhely büszke legyen ránk. Sajnálom, hogy Serfőző István egyedül maradt. A tavalyi döntőn már csak ő volt ott velünk, másnak már nem voltunk fontosak. Ez a csapat nem ezt érdemelte, mert ez a csapat nagy csapat volt. De már csak volt, a szívem vérzik, hogy nem maradhattunk együtt - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 3. azigazitrebitsch 2010. január 23. 19:59
  „Hogy szűnhet meg egy "sikeres" városban egy élvonalbeli csapat?
  Ráadásul akkor ,amikor a vezénylő "tábornok" kiadta az ukázt,hogy mennyire sportos ország leszünk májustól.”
 • 2. DonQ 2010. január 23. 11:14
  „De legalább elkészültek a létesítmény részei, amit az "úri" osztály a magáénak tekinthet, és azon továbbra is "komoly" mérkőzéseket játszhat saját, belterjes körében, hiszen manapság már nincs más hely, ahol kiélhetik magukat, mert a Porcelán csarnok sem áll már rendelkezésre. Nem lenne baj, ha azért az utánpótlás mégis néha használhatná ezeket a pályákat. Habár akinek erre lehetősége, és pénze van, az akár máshol is megtalálhatja a gyerek számára a nem hóhoz kötött "fehér" (de nem egészen szúzi tisztaságú) sportolási lehetőséget. Esetleg visszatér ismét a lovaglás az úri sportok közé, ami azért jobban "hagyományosan magyar".”
 • 1. gabesz77 2010. január 23. 10:33
  „Kár érte. Szomorú látni, hogy hogyan lesz enyészeté a sportélet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó legyőzte Caruanát

Lékó Péter világossal nyert az olasz Fabiano Caruana ellen a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló Corus… Tovább olvasom