Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

HPQ: új szakember a láthatáron

Három helyet esett vissza a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata az Extraligában. Amíg a 2008/2009-es évadban kellemes meglepetésre a negyedik helyen zártak a Tisza-partiak, idén be kellett érniük a 7. pozícióval.
Azzal a céllal vágott neki az idénynek a HPQ Szeged, hogy az évad végén az első hat között végezzen. Ettől elmaradt, a Dág elleni helyosztó sikeres megvívásával is csak a 7. helyet sikerült megkaparintania.

– Véletlenül sem magyarázkodás részemről – kezdte értékelését Varga Tamás klubelnök –, de meggyőződésem, amennyiben nincs a példátlan sérüléshullám, megvalósítottuk volna tervünket. Csányi, Babinyecz, Oltványi, Nieselberger dőlt ki hosszabb időre, Csíkos pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt volt kénytelen jó pár meccset kihagyni.
Ennyi ember időszakos elvesztése még a HPQ-nál lényegesen jobb csapatokat is megviselt volna. Nem jöttek az eredmények, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az addigi sikeredző, Nusser Elemér és a klub útjai elváltak.

– Semmiképp sem akartunk máshonnan edzőt hozni, helyben akartuk orvosolni a problémát – folytatta az elnök. – Hirtelen nem tudtunk senki után nyúlni, így a remek csapatemberre, csapatkapitányunkra, Strezeneczki Gyulára esett a választásunk. A pozitív hozzáállása, lelkesedése sokat segített abban, hogy sikerrel vívtuk meg a Dág elleni, 7. helyért zajló helyosztót.

A nagy kérdés, hogy a jövőben ki irányítja a HPQ Szeged szakmai munkáját?

Idén csak a 7. helynek örülhettek a HPQ játékosai. Fotó: Schmidt Andrea
Idén csak a 7. helynek örülhettek a HPQ játékosai.
Fotó: Schmidt Andrea

– Az elnökség úgy döntött, hogy főállású edzőt kíván foglalkoztatni. Már eddig is több szakemberrel ültünk le tárgyalni, de még senki mellett nem törtünk lándzsát. Azt gondolom, egy tapasztalt, rutinos tréner lehet a megnyugtató megoldás.

A vezetőségnek azonban nemcsak edző után muszáj néznie, a játékosokkal is egyeztetnie kell.

– Fiatal tehetségeinket, a junior és serdülő válogatottjainkat mindenképpen szeretnénk megtartani. Csíkos Gabit is, de az ő sorsa egyelőre bizonytalan. Petheő Gábor abbahagyta, visszavonult, a helyére egy rutinos, sok csatát megélt ütőjátékost akarunk igazolni.

A 2010/2011-es évad kezdete még nem ismert, egyelőre annyit lehet tudni csak, hogy szeptember végén, október elején startol az Extraliga. A felkészülés – de ebbe az új edzőnek is lesz beleszólása – augusztus elején kezdődik majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lukics és Kiss a dobogó tetején

Ismét remek teljesítménnyel rukkoltak elő a Szegedi VSE birkózói. A fiatalok Orosházán, a Hegedűs… Tovább olvasom