Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Ideális körülmények kellenek

Október 1-jétől egykori kollégánk, Bíró Dániel a Szentesi VK ügyvezetője, és november 1- jéig párhuzamosan a Szentesi Élet felelős szerkesztői posztját is betölti. Céljaként azt fogalmazta meg, hogy minden zökkenőmentesen menjen az egyesületnél.
– Horváth Sándornak megköszönték eddigi munkáját, megkeresett ajánlatával a Szentesi VK vezetősége, és igent mondtam – közölte volt kollégánk, lapunk egykori szentesi, csongrádi tudósítója, Bíró Dániel (36), aki október 1-jétől tölti be az egyesület ügyvezetői tisztét, és mellette november 1-jéig még a városi hetilap, a Szentesi Élet felelős szerkesztői teendőit is ellátja. Mint az ügyvezetői poszt neve is mutatja, azért felel, hogy a klubnál rendben menjenek a dolgok, a csapatok (jelenleg 12 van, ebből a 2 felnőtt élvonalbeli), játékosok, trénerek mindent megkapjanak.

– Rögtön október elején, 6-a után akad majd bőven feladat, a sportuszoda építésével kapcsolatban lesz pár napos szünet, a 33-as medence sem működik majd, és csak az 50 métereset használhatjuk. Erre az időszakra egy-két csapatnak edzőtábort kell szervezni, edzési lehetőséget biztosítani. A hétköznapokon többek között nekem kell gondoskodnom az utaztatásról, ha szükséges, szállásról, illetve légiósaink lakhatásáról – sorolta a tennivalóit az új ügyvezető.

Október 1-jétől Bíró Dániel figyal majd arra, hogy a szentesi vízilabdacsapatnál rendben menjenek a dolgok. Fotó: Schmidt Andrea
Október 1-jétől Bíró Dániel figyal majd arra, hogy a szentesi vízilabdacsapatnál rendben menjenek a dolgok.
Fotó: Schmidt Andrea

Bíró Dánielnek nem az ügyvezetői poszt az első találkozása a vízzel, a vízilabdával. Hatévesen kezdett úszni, 9 esztendősen vízilabdázni, az utánpótláscsapatokkal nem ért el érmes helyezést, a felnőttegyüttesben 17,5 évesen mutatkozhatott be, pár mérkőzésen szállhatott medencébe. Tanulmányai miatt búcsút intett a profi karriernek, a sportágtól azonban nem szakadt el: rendszeresen szerepelt az OB I/B-s Vasutasban, majd a Bertók SC-ben, és a mai napig erősíti a Szentesi Öregfiúk OB II-es gárdáját. Pályafutása során bekket, centert játszott, de „megfordult" a rosszkéz-oldalon is.

– Edzősködni 2008- ban kezdtem, azóta az utánpótlásvonalon dolgozom, több bajnoki érmet nyertem a tanítványaimmal. Ezt a munkát sem adom fel, az ügyvezetés mellett csinálom tovább, jelenleg a 2001-es korosztállyal foglalkozom. Ügyvezetőként is célom, hogy még stabilabb, erősebb, a felnőttegyüttesekbe játékosokat adó legyen a szentesi utánpótlás-nevelés – mondta Bíró Dániel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kozák István harminc éve szervez sítábort

Legendás edzőkről, testnevelőkről szóló sorozatunkban Kozák Istvánt, a József Attila Gimnázium pedagógusát mutatjuk be. Tovább olvasom