Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Kővári Árpád 70 éves

Mint ahogy ő fogalmaz, a hatvan plusz tíz év döntő többségében úgy telt el, hogy nagy szerelméért, a kézilabdáért dolgozhatott, és tevékenykedik a mai napig.
Miközben a kezemben tartom Kővári Árpád születésnapi meghívóját, önkéntelenül is a kiváló dalszerző, Szenes Iván örökzöld slágere, a „Nem csak a húszéveseké a világ" című dal jut az eszembe. Tudom, nem véletlenszerűen, hiszen nyugodtan nevezhetjük a szegedi férfi kézilabda atyjának, a mai napig fiatalos lendülettel dolgozik kedvenc sportágáért. Még akkor is teszi ezt, ha nap mint nap gáncsoskodás éri. Tele van tervekkel és tettrekészséggel.

Mint ahogy ő fogalmaz, a hatvan plusz tíz év döntő többségében úgy telt el, hogy nagy szerelméért, a kézilabdáért dolgozhatott, és tevékenykedik a mai napig. Azonban szeptember 20. alkalmat ad neki arra, hogy számba vegye, mit is tervezett, mit álmodott, és abból mi valósult meg. Milyen emberekkel hozta kapcsolatba a sors, milyen segítséget kapott elgondolásai megvalósításához a családjától. Nekik sem volt egyszerű egy tettre kész és nemes ügyért dolgozó férj, családapa nyugodt hátterét biztosítani.

Kövesnek, mint ahogyan a barátai szólítják, nem csupán segítői akadtak szép számmal, jutott neki a gáncsoskodásból, rosszindulatból is bőven. Különösen az utóbbi években érték megalapozatlan, rossz megjegyzések. Pedig ő nyugodtan elmondhatja, hogy élete nagy részét kezdetben a szegedi kézilabda eredményességéért, majd a megmentéséért, végül pedig a Pick Szeged minél markánsabbá válásáért dolgozta végig úgy a hazai bajnokságban, mint a nemzetközi porondon. Edzőként és sportvezetőként kiváló eredményeket ért el a klubbal, amelyet bajnoki és kupasiker koronázott meg. Felsorolni is nehéz lenne ezeket az eredményeket.

Szürke eminenciásként – csak a sportági szakszövetség ismerte el a szakmai tevékenységét – a mai napig aktívan dolgozik a magyar férfi kézilabdaliga elnökeként, és a Tisza Volán SC első számú vezetőjeként. Még mindig tele van tervekkel és megoldandó feladatokkal. Most éppen azon dolgozik, hogy a Tisza Volánnál újraszervezze a kézilabdautánpótlás- nevelést. Azt hiszem, több ezer szegedi kézilabdabarát nevében írhatjuk le: még sokáig éltesse az Isten Kővári Árpádot hetvenedik születésnapján.


Süli József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névadó marad az EDF DÉMÁSZ

2015-ben is az EDF DÉMÁSZ marad a Dél-Alföld legsikeresebb kajak-kenu és evezős klubjának névadója. Tovább olvasom