Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Imre bácsi is büszke lenne rájuk

Nemcsak felnőtt szinten, az utánpótláskorúaknál is az országos lista élén áll a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub.
A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub utánpótlás korosztályának versenyzői létszáma meghaladja a száz főt. A legkisebbek 5, a legidősebbek 18 évesek. A fiatalokkal két edző foglalkozik: a kezdőket Balassa Judit, a haladókat a klub mindenese (elnök, edző, versenyző), Kanyó Dénes irányítja.

– Idén a megszerzett 32 országos bajnoki címmel klubrekordot állítottunk fel – mondta büszkén a világklasszis sportoló. – Az aranytermésből a fiatalok is vastagon kivették a részüket, a cápa és junior korosztály például a napokban 13-mal járult hozzá a nem mindennapos „terméshez" (lásd keretes írásunkat). Utánpótlás szinten eddig a kaposváriak és a debreceniek álltak a rangsor élén, most letaszítottuk őket a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról. Az összes versenyzőnkre büszke vagyok, de Dimák Dávid, Kosara Géza, Szabó Lujza és Rédli Alma már nemzetközi szinten is letette a névjegyét.

A népes csapatnak mindennap van edzése az újszegedi sportuszodában, sőt 12 éves kortól a legtehetségesebbek nemcsak délután, már reggel is gyakorolnak.

A Kanyó Dénes, Balassa Judit edzőpáros méltán lehet büszke a tanítványokra.   Fotó: Karnok Csaba
A Kanyó Dénes, Balassa Judit edzőpáros méltán lehet büszke a tanítványokra.
Fotó: Karnok Csaba

– Bár nem nevezhető bőségesnek a vízfelület, korrektül megosztozunk rajta az úszókkal, a pólósokkal, a triatlonistákkal – mondta. – Ha szűkösen is, de elférünk, nem bánom, ha nagy a tolongás a vízben. Emlékszem, volt olyan időszakom, amikor egyedül birtokolhattam a pályát, tény, hogy senki nem zavart úszás közben, de az unalomtól majdnem megőrültem.

Kanyó Dénes csak azt sajnálja, hogy a klub alapítója, a legendás mester, Gyémánt Imre nem érhette meg a jelenkor sikereit.

– Borzasztóan örülök, hogy sikerült folytatnom azt a munkát, amit Imre bácsi elkezdett. Csak remélni tudom, hogy büszke lenne rám, abban viszont biztos vagyok, hogy népes létszámunkon alaposan elcsodálkozna.

Éremeső Kecskeméten

Kecskemét adott otthont a cápa- és juniorkorú búvárúszók ob-jének, amelyen a Muréna versenyzői ismét remekeltek.

Eredmények, 50 méter búvárúszás: 1. Dimák Dávid. 50 m uszonyos úszás: 1. Dimák, 3. Szabó Lujza, 6. Pálfi Lili. 50 m uszonyos gyors: 2. Paragi Leonárd, 3. Ladányi Réka, 7. Lázár Eszter. 100 m uszonyos gyors: 3. Ladányi Réka, 6. Lázár Eszter, 7. Tiszai Fruszina, 9. Börcsök Blanka, 12. Kószó Luca, 13. Schissler Helga. 100m uszonyos: 1. Dimák. 100 m búvár: 2. Dimák. 200m uszonyos: 1. Dimák, 1. Szabó, 3. Kosara Géza, 5. Pálfi Lili. 200 m uszonyos gyors: 3. Ladányi, 3. Paragi, 5. Pálfi. 400 m uszonyos: 1. Dimák, 1. Szabó, 3. Kosara. 400 m búvár: 1. Dimák, 2. Szabó. 800 m búvár: 1. Dimák, 3. Szabó. 800 m uszonyos: 1. Dimák, 3. Kosara. 1500 m uszonyos: 1. Dimák, 1. Szabó, 2. Kosara.

Olvasóink írták

  • 1. szomorúfűzfa 2010. november 26. 09:01
    „Tanítvány teszi a mestert...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: Kiss Zsolt nélkül irány Salgótarján

Nem léphet pályára a mai, Salgótarján elleni idegenbeli bajnokin Kiss Zsolt, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák kosarasa. Tovább olvasom