Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Ingyen szurkolhatnak a nézők a Kék Mókus-kupán

Három döntő és két meghívásos kispályás futballmérkőzés. Ez lesz a holnapi, szegedi Kék Mókus-kupa labdarúgótorna döntőjének a programja. Ami igazán jó hír, a szurkolók ingyen tekinthetik meg az újszegedi sportcsarnokbeli finálékat.
Hosszú, hosszú hetek munkájának eredménye lesz a holnapi a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntője. A torna szervezői, a városi sportigazgatóság munkatársai és a Délmagyarország közösen látott munkához még november elején. Az egykori főszervező, Kósa Zsigmond halála miatt senki sem akarta, hogy a Dél-Alföld legnagyobb kispályásfoci-rendezvénye a feledés homályába kerüljön.

A csütörtöki fináléban garantáltak a kiélezett csaták, a remek megmozdulások, a csodaszép gólokkal. A 35 év alatti korosztályban és az öregfiúknál is kiváló képességű csapatok harcolták ki a döntőbe kerülést.

De ne rohanjunk ennyire előre. A Kék Mókuson megszokott dolog, hogy a legfiatalabbak is szerepet kapnak. Csordás József minden évben díszes serleget és sok-sok ajándékot ajánl fel édesapjának, a Szegedi Dózsa egykori gólvágójának, dr. Csordás Józsefnek az emlékére. Idén a Tisza Volán SC és a Vásárhely '92-ben születettekből álló gárdája vív majd egymással nagy csatát. Délután négy órakor előbb a vigaszági döntő kezdődik, 17 órakor pedig az öregfiúk lépnek parkettre. Az Első Beton Szeged a Szőreg III-mal mérkőzik a DM által felajánlott serlegért. Tóth József, a Szőreg III. vezetője az esélyekről:
– Szeretnénk visszavágni a csoportmeccsek alatt elszenvedett vereségért. Akkor a Beton 1–0-ra nyert. Évek óta együtt játszunk, nemcsak a pályán, azon kívül is barátok vagyunk. Ez sokat segíthet riválisunk ellen.

18 órakor a Szeged öregfiúk–Médiaválogatott találkozó színesíti a programot. Az est zárása pedig (kezdés 19 óra) a 35 év alattiak döntője lesz. Az Első Beton a Center Lottózóval csap majd össze. Utóbbi együttesben több vajdasági focista is szerepel. Elég csak a Videoton, a Szeged LC középpályását, Djurasevicset megemlíteni. Bosnyák Ferencet, a Center Lottózó csapatvezetőjét kértük esélylatolgatásra:
– Szeretnénk meglepetést okozni. Egyet ígérhetek, a döntő alatt végig küzdeni, hajtani fogunk neves ellenfelünkkel szemben. A Kék Mókusnak varázsa van, nem egyszer előfordult már, hogy az esélytelenebb nyerte a kupát. Mi is erre hajtunk, ha már idáig eljutottunk, akkor szeretnénk elsők lenni.

A szervezőknek köszönhetően az év utolsó szegedi sporteseménye – melyen az 5+1-es szabályok érvényesek, a kapuk 5X2 m-esek – ingyen tekinthető meg.


A torna programja

A szegedi Kék Mókus-kupa kispályás focitorna programja, december 29. 15 óra: Dr. Csordás József-emléktorna utánpótlás-mérkőzés: Tisza Volán SC–Hódmezővásárhelyi FC 1992-es korosztálya; 16 óra, vigaszági döntő: Plaza Szeged–Blues Kert; 17 óra, öregfiúk döntő: Első Beton–Szőreg III.; 18 óra, gálameccs: Szeged öregfiúk–Médiaválogatott; 19 óra, nyílt kategória döntő: Első Beton–Center Lottózó; 19.50: Ünnepélyes eredményhirdetés. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi gyász

"Drága Lajos bácsi, mélységes fájdalmat okozott, mégsem haragszom, tudom, hogy nem volt szándékos." Tovább olvasom