Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ismét nyert a mozgás

A közelmúltban rendezte meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft. a KM túra 2010 szabadidős sorozat a Sziki gyalogtúrát követő második rendezvényét, a Homokháti kerékpáros teljesítménytúrát.
Remek időben a megújult Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ várta a kerékpározás szerelmeseit, akik a hosszú téli szünetet követően szép számmal érkeztek a Maty-érre. Háromszázan adták le a nevezésüket, és teljesítették a 15, a 40 vagy éppen a 84 kilométeres távot. A legkisebb táv útvonalát a kajakpálya aszfaltos útjain tekerték le a túrázók, míg a két hosszabb táv a Dél-Alföld legszebb útvonalain, a ruzsai erdőt is magába foglaló Homokhátságot szelte át. A profi kerékpárosok és triatlonisták mellett a mezőny nagy részét a legkülönbözőbb korú szabadidős sportolók alkották, de eljöttek olyan kerékpárosok is, akiknek ez volt életük első hosszú túrája.

Összesen háromszázan pattantak nyeregbe és teljesítették a különböző hosszúságú távokat.  Fotó: DM/DV
Összesen háromszázan pattantak nyeregbe és teljesítették a különböző hosszúságú távokat.
Fotó: DM/DV

Az elveszett energiát a fordítókban és a célban pótolhatták a kerekezők a támogatók jóvoltából (SOLE-MIZO Zrt., Chio Zrt., Csiga pékség, Ruzsa község önkormányzata). A Homokháti kerékpáros teljesítménytúrára Kuzma Lilla érkezett a legmesszebbről, a Somogy megyei Barcsról, a két legfiatalabb résztvevő pedig a hétesztendős szegedi Varga Balázs és Czigléczki János Vince volt.

A KM túra 2010 az „Érj át!" távúszással folytatódik július 3-án a Maty-éren, ahol 2 és 4 ezer méteres távok várják az úszókat. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. következő rendezvénye május 16-án a Szeged-napi ünnepségsorozat kiemelt sporteseménye, a CORA utcai futófesztivál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A párharc legfontosabb meccse előtt a Beton

Az egyik fél tizedik pontjáig tartó Szeged Beton–Vasas férfi pólóelődöntő az alapszakaszban lejátszott egymás elleni két, valamint a rájátszás első, fővárosi összecsapása után 4–4-re áll. Tovább olvasom