Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Janics: A Maty-ér mindent megad

A Démász-Szegedi VE kitűnő kajakosa, Janics Natasa tegnap Szegeden edzett – méghozzá kétszer. Azaz ténylegesen nem fogadta el korábbi trénere, Fábiánné Rozsnyói Katalin ultimátumát.
Janics Natasa tegnap Szegeden, a Maty-éren edzett. A Démász- Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa reggel nyolc órától Vécsi Viktor kenus csapatával mozgott. Aztán elintézett egy- két dolgot a városban, például elment a kötelező sportorvosi engedély kiváltására a Boldogasszony sugárúti rendelőbe, majd délután megint a Szabadkai úti olimpiai centrum felé vette az irányt. És újból ott tréningezett.
Azaz nem Szolnokon. Hiába várta (várta?) az ultimátum alapján Fábiánné Rozsnyói Katalin a megbeszélt időpontban, 15 órakor a Holt-Tiszán edző csapatánál, Janics tartotta magát ahhoz, amit eldöntött: nem ment vissza Kati néni csapatához.

– Valóban végleges a döntésem. Olyan feltételek közé, amikből eljöttem, nem megyek vissza Kati néni csoportjába. A Világkupa- eredmények alapján ismét van lehetőségem ötszáz méteren egyesben bizonyítani, minden erőmmel erre koncentrálok, és az a segítség, amit itt, Szegeden megkapok a klubtól, a testvéreimtől, Spela barátnőmtől és a kenusoktól, egyelőre elég a felkészüléshez. Nem szeretném a figyelmemet elvonni a munkától, hiszen nagyon rövid az a hátralévő két és fél hét, ami a második válogatóig még előttem áll. Találgatásoktól és nyilatkozatoktól mentes, nyugodt időszakra van szükségem ahhoz, hogy sikerüljön az olimpiai versenyszámban, azaz 500 méteren egyesben is bizonyítanom. Ha úgy alakul, továbbra is szívesen megyek párost Kovács Katival, ehhez a szándékomhoz természetesen tartom magam – erősítette meg egy nappal később korábbi döntését tegnap Janics.

A Démász-Szegedi VE egy kompromisszumra törekvő levelet juttatott el Kati néninek, amely szerint Janics külön, Szegeden készül, ám a csapathajós edzésekre Kati néni feltételei szerint elutazik, és aszerint edz a többiekkel. Válasz tegnap estig erre nem érkezett Fábiánnétól, így a klub a következő lehetőséget ajánlja majd fel a vele szerződésben álló edzőnőnek: csak módosítanak a közös megállapodáson, azaz Janics kiválása mellett a másik szegedi kajakos, Keresztesi Alexandra továbbra is Kati néninél marad. Ha ez nem fogadható el számára, akkor szerződést bont a két fél. Ezzel viszont újabb kérdések merülnek fel, például hogy az egyébként Eb-indulást kiharcolt ezer négyes Keresztesivel a hajóban együtt maradhat-e?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ratko Djurkovics: Újra játszom!

Ratko Djurkovicsnak az első Veszprém–Pick Szeged kézilabda-mérkőzésen elszakadt a vádlijában… Tovább olvasom