Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Jó az út, amelyen Janics halad

Az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa az Eb-re és a vb-re még nem gondol, csak a következő feladatra, a június 18–20. közötti első válogatóra, amelyen két távon egyesben és párosban Kovács Katalinnal tervezi az indulást.
Három olimpiai szám, két arany- és egy ezüstérem. Janics Natasa Mol-világkupán elért mérlege imponáló. Egyedül akkor tűnt elégedetlennek, amikor a 200 méteres egyes döntőjében második lett.

– Josefa Idem, akivel az elmúlt két felkészülés alatt is együtt edzettem, jól ismer, és ő is látta rajtam a 200 méteres finálé után, hogy dühös vagyok. Akkor csak annyit mondott: ne legyek mérges, mert a második hely még mindig jobb, mint a harmadik, netán a negyedik, inkább örüljek annak, ami már megvan. Nem is azért voltam mérges, mert kikaptam, hanem mert saját hibám miatt maradtam le a triplázásról, a három aranyéremről. Ilyen apró bakit sem szabad elkövetni, főleg ezen a rövid távon, amikor a hajót már nem lehet újragyorsítani. Túl magabiztos voltam, ez volt a legnagyobb tanulság.

Janics Natasa a Mol-világkupán is igazolta klasszisát.  Fotó: Karnok Csaba
Janics Natasa a Mol-világkupán is igazolta klasszisát.
Fotó: Karnok Csaba

A másik két számban viszont szinte hibátlanul ment Janics. Nem foglalkozott semmivel, csak azzal, hogyan lehetne első ötszáz méteren a négyessel és egyesben is.

– A csapathajók mezőnyéből szerintem hiányoztak a németek. Még nincs bennem annyi munka, mint ha csúcsformában lennék, de az eredmények alapján jó úton haladok. Az ötszáz egyes is megfelelő volt, ám ennél jobbat is tudok. A válogatóra javulhatok, azonban a világbajnokságon kell majd nagyot menni. Egyelőre azonban még nem szabad ennyire előre gondolkodni, a következő feladat az első válogató – vélte Janics.
A már sokak által sokszor emlegetett első szegedi válogató időpontja június 18–20., amely egyesben és párosban válogat.

– A válogatóra mindig összeülünk Kovács Katival. Az a terv, hogy ez most is így lesz K2 200 és 500 méteren egyaránt. Mindkét számban szeretnénk együtt indulni, ha pedig nyerünk, majd eldöntik az arra illetékesek, mehetünk-e az Európa-bajnokságon is együtt – jegyezte meg végül Janics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejes Réka: garantált fejlődés

Négy fiatal tehetség leigazolását jelentette be nemrég a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata.… Tovább olvasom