Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Jöhet az újabb száz év!

Szeged - Csányi Sándor MLSZ-elnök mellett Csongrád megye labdarúgásának több mint kétszáz képviselője jelent meg hétfőn a szegedi püspöki székházban, ahol a megyei labdarúgó-szövetség elődje alapításának centenáriumát ünnepelték. Az alkalomból a megye száz labdarúgáshoz kötődő személyisége kapott elismerést.
Száz év, száz név. Ennyit soroltak fel hétfő este a szegedi püspöki székházban, ahol a megyei labdarúgó-szövetség elődjének a megalapítását ünnepelte Csongrád megye. 1912-ben jött létre ugyanis szegedi és aradi székhellyel a Déli Labdarúgó Alszövetség, amely az 1901-ben alapított Magyar Labdarúgó-szövetség után a sportág második legrégebbi hazai intézménye.

A centenárium alkalmából száz szakember, edző, szakosztályvezető, csapatvezető, mindenes és újságíró munkáját ismerte el a megyei szervezet (köztünk lapunk egykori kollégáit Bagaméry Lászlót, Dlusztus Imrét, Gyenes Kálmánt, Süli Józsefet és Thékes Istvánt is díjazták), amely jelenleg az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága nevet viseli.

Csányi Sándor MLSZ-elnök és Nógrádi Tibor területi igazgató. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Nem csak a megyei futball, de hazánk labdarúgásának legfelsőbb vezetése is itt volt az ünnepségen: Nógrádi Tibor területi igazgató és Kiss-Rigó László megyéspüspök, társadalmi elnök meghívására eljött Csányi Sándor, az MLSZ két éve megválasztott elnöke, valamint a vezetők közül a korábbi kiváló futballista, edző Nyilasi Tibor, Kovács Ferenc, Mészöly Kálmán és Dunai Antal is.

Beszédében Csányi Sándor kiemelte, a megyékben zajló munkának nagy szerepe lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a közeljövőben újra a világ élvonalába tartozzon – ehhez kerül egyre közelebb a sportág.

A média képviselőit is díjazták: Gyenes Kálmán, Süli József, Bagaméry László, Csányi Sándor, Pintér M. Lajos, Vitos György, Nógrádi Tibor, Gémes Sándor, Thékes István és Kiss-Rigó László az ünnepségen.Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

– Elnökségem alatt több mint ezerrel nőtt a bajnoki rendszerben részt vevő csapatok száma, ahogyan az igazolt futballistáké is emelkedett – egy példát hozva Dócon 1981, Pusztaszeren 1991 után alakult újjá idén a helyi klub. Megállt a pályák megszűnésének folyamata, sőt folyamatosan új futballpályákat avatunk országszerte. Idén 87 műfüves pályát adunk át, ebből az algyői a 43. volt a sorban – mondta az elnök, aki hozzátette, Szeged egy olyan város, ahol van létjogosultsága egy NB I-es klubnak, majd tréfásan hozzátette, azzal a háttérrel, amit Kiss-Rigó László képvisel, biztos benne, hogy ez a közeljövőben megvalósul.

A megyéspüspök kifejtette, az utóbbi száz évben szinte minden megváltozott körülöttünk, ebben a helyzetben jelentett folyamatosságot a labdarúgás. Hozzátette: Csongrád megye labdarúgó közössége erős kötelék, az is jelzi ezt, hogy a megye legtöbb településéről eljöttek a centenáriumra. Zárszavai ezek voltak: „Isten éltesse a Csongrád megyei labdarúgás közösségét, isten éltesse a magyar labdarúgás családját!"

Olvasóink írták

 • 5. imre57 2012. november 13. 12:39
  „4.Patito. pontosan ezt akartam én is írni.Az,hogy egy Vizi Pista nem kapott eléggé érdekes,de én is sorolhatnám.”
 • 4. patito 2012. november 13. 10:58
  „Nem tudom kik jelölték a díjazottakat és mi alapján mert Makóról lehetett volna mást is jelölni akik sokkal régebb óta öregbítik a focit(Ádók János,Kovács László,Vizi István,Puskás János,Pápai József......)20-30 éve úgy hogy egy fillért se kaptak érte!Ezzel nem a díjazottakat akartam kritizálni,mert ők is TETTEK és tesznek is a makói fociért,nekik gratulálok!”
 • 3. promto 2012. november 13. 09:05
  „Talán ha azok nevét is leirná az ujság akik tettek is önzetlenül a megyei labdarúgásért az pozitiv kicsengés lenne. Azon ujságirókét akik pénzt kaptak azért hogy kritizálják a megyei focit, bezzeg azokét első sorokban ecsteli.Egy kicsit azért ez gusztustalan.Kisjani hozzászólása egy kicsit hozzá nemértő.Azzal hogy focipályákat épit a kormány az egészséges gyerekek nevelését támogatja.Ott dühöngjék ki magukat a gyerekek ne az utcán lődörögjenek meg kábszerezzenek .”
 • 2. kisjani 2012. november 13. 08:15
  „Hála az Úrnak, Magyarországon virágzik a gazdaság, megszűntek a nyomortelepek, a kórházak jól felszereltek, az iskolák padjaiban jól lakott gyerekek ücsörögnek, így építhetjük a stadionokat, focipályákat ész nélkül. Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok Előre a pokolba.”
 • 1. Lucia 2012. november 12. 22:24
  „Ezektől a nyomulós szegedmá-soktól hányingert kapok! Főleg a kis törpétől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy félidő parádé: UTC FT-MAFC 6-1

A futsal NB I alapszakaszának 10. fordulójában az UTC Futsal Team a MAFC együttesét fogadta az újszegedi sportcsarnokban, és gól nélküli félidő után 6-1-re legyőzte. Tovább olvasom