Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Jolly joker Brazíliából - bemutatkozott Szegeden Thiagus Petrus Goncalves

Thiagus Petrus Goncalves dos Santos lesz a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának első brazil légiósa. A 2+1 évre szerződtetett, 199 centiméter magas balátlövő sajtótájékoztatón mutatkozott be Szegeden, ahol a 14-es számú mezben szerepel majd.
Petrus. Mindössze ennyi szerepel majd a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat brazil légiósának, Thiagus Petrus Goncalves dos Santosnak a mezén a 14-es szám fölött. A 199 centiméter magas balátlövő 2+1 évre szerződött Szegedre, ahol, a John Bull Pubban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

– Eddig 14 országból szerepeltek légiósok a csapatban, Petrus lesz a tizenötödik. Új játékosunk olyan posztra érkezik, ahol eddig deficitünk volt: komoly lövőerővel rendelkezik, emellett védekezésben is hasznos lehet – fogalmazott Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke.

Jolly joker Brazíliából - bemutatkozott Szegeden Thiagus Petrus Goncalves - GALÉRIA

– Hétfőn érkeztem Szegedre, és bár a napom főleg lakáskereséssel telt, sétáltam is egyet a városban. Tetszett a központ, a borfesztivál, látszik, hogy van élet – fogalmazott a játékos, aki egyedül költözik majd Szegedre.

– Miért a MOL-Pick Szeged? Egy olyan csapatba szerződtem, amelyik évről évre halad előre, és jó kézilabdát játszik – biztos vagyok benne, hogy ebben én is segíthetek majd. Niko Mindegíával már játszottam együtt, örülök, hogy van egy ismerős arc is a keretben, ez segít majd a beilleszkedésben. Beszéltem is vele, mielőtt aláírtam, csak jókat mondott a csapatról és a városról – tette hozzá a válogatott játékos.

Jolly joker Brazíliából - bemutatkozott Szegeden Thiagus Petrus Goncalves - GALÉRIA

– Fontos, hogy Petrus érkezésével eggyel többen leszünk, és mivel támadásban és védekezésben is bevethető, emiatt több pihenő juthat a társaknak. Néhány éve, még játékosként pályára léphettem ellene, a szurkolók is meglátják majd, mennyire hasznos, és azt is, hogy mennyire nehéz ellene kézilabdázni. Biztos, hogy jövőre jobbak leszünk, egyrészt új játékosunk miatt, másrészt azért, mert már a harmadik évet kezdjük meg együtt, így még olajozottabb lesz a csapat – fogalmazott Marko Krivokapics másodedző, hozzátéve, már tavaly is szerették volna szerződtetni a brazilt, ám akkor két-három nappal lemaradtak róla.

Szűcs Ernő Péter újságírói kérdésre elárulta: Petrus mellett várhatóan még egy játékost szerződtetnek a nyáron. Nem nehéz kitalálni, hogy a bal szélre, Vadkerti Attila pótlására érkezik majd az új igazolás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy közé juthat a Floratom

Néhány hét várakozás után ma folytatódik a Floratom Szeged AC Probart férfi asztalitenisz- együttese… Tovább olvasom