Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Joób Márton: ötgyermekes világbajnok

Joób Márton 29 évesen ötgyermekes apa lett. Miután 2003 és 2007 között három világbajnoki címet és egy olimpiai 7. helyezést (Athén 2004) elért kenuban, 2008-ban felhagyott az élsporttal. Ennek okáról kérdeztük, amikor ötödik gyermekének megszületése alkalmából beszélgettünk vele.
– 2008-ban válaszút elé kerültem: vállalkozó voltam és vagyok, nagy a család, így a felelősség miatt a munka mellett döntöttem. Nem bántam meg, bár nyilván hiányzik a sport, viszont örülök, hogy így zajlik az életem, a gyermekeim minden sporteredményemnél nagyobb büszkeséget jelentenek számomra.

Joób Márton a vállalkozása miatt rengeteget van úton, emiatt a sport is háttérbe szorult.

– A mozgás hiányzik, az élsport kevésbé. Viszont nagyon hálás vagyok az élsportban eltöltött évekért, mert megtanított céltudatosan és fegyelmezetten élni. Ennek a gazdasági életben, a munkámban és a családban is nagy hasznát veszem. Nem egyszerű egy-egy nap megszervezése két lányunkkal és három fiunkkal, akik közül a legnagyobb hétéves lesz, a legkisebb pedig 6 hetes.  Rengeteget jelent nekem, hogy a feleségem, Dóri a sport után most a vállalkozói életemben is teljesen mellettem áll, ez biztos hátteret és stabilitást nyújt a mindennapi életben. Kiskorom óta nagy családról álmodtam, és boldog vagyok, hogy 29 évesen öt gyermekem van. Szeretném, ha a gyermekeim a zenélés mellett sportolnának is. Természetesen nem akarom erőltetni, de örülnék, ha a mozgás az életük mindennapi része lenne. Ötéves fiam már második éve focizik, és büszkeséggel tölt el, amikor fáradtan meséli az élményeit edzés után – vélte Joób.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

A kenus gyakran megfordul szerkesztőségünkben is. Ha erre jár, sosem felejti el a sportrovat tagjait üdvözölni. A közönség soraiban pedig a szegedi vb-n találkozhattunk vele legutóbb.

– Rendszeresen ott vagyok a Maty-éri eseményeken a családommal, a gyerekeimmel. Szurkolok egykori sporttársaimnak, hiszen mostmár nem a riválisaim. Vajda Atilla eséllyel pályázik az olimpiai címe megvédésére, de jó lenne, ha több kenus is eljutna Londonba. Kíváncsi vagyok Douchev-Janics Natasa visszatérésére is, örültem, amikor megtudtam: ő is édesanya lesz – jegyezte meg végül Joób. Saját jövőjével kapcsosan pedig annyit mondott: – Tele vagyok reménnyel, lelkesedéssel, tervekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fuss egy kört a Szeged Betonnal!

Egyre többen jelzik részvételi szándékukat a Fuss egy kört a Szeged Betonnal! elnevezésű, a férfi… Tovább olvasom