Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Kadet Jégtánc SE: erős alapot is adnak

A négy éve alakult Kadet Jégtánc SE a versenyzők számát tekintve nem nagy klub, de nem is a tömegsportra, hanem az egyéni képzésre helyezi a hangsúlyt, ezért is halmozza a bajnoki címeket. Utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban a lelkes apukából lett klubelnököt faggattuk.
Szegeden az ICE-TEAM honosította meg a jégtáncot, amelyhez sorra csatlakoztak a művészi sport iránt érdeklődő fiatalok, de egy idő után túl sokan voltak, amatőrök és képzett versenyzők együtt korcsolyáztak, így a versenyeket komolyan űzők egy része kivált, így alakult meg a Kadet Jégtánc SE.

– 15 taggal indultunk, 19 volt a legnagyobb létszám, most pedig 10 versenyzőnk van. A vidéki kupák mellett a Budapest- és a Riedl-kupán, valamint az országos bajnokságon szoktak elindulni a fiatalok, és őszintén szólva már meg sem tudom számolni, hogy pontosan hány bajnoki címet szereztek. Óvodáskorúak és gimnazisták is szerepelnek nálunk, minden korosztályban a hazai élvonalba tartozunk. Jövőre két versenyzőnk a rekreációs bajnokságban is indul, amit azoknak írnak ki, akik a megszokottnál később, tizenévesen ismerkedtek meg a sportággal
– mondta Almási Gábor, a klub elnöke.

Eredményes Kadet JSE. A szegedi klub több bajnokkal is büszkélkedhet. Fotó: DM/DV
Eredményes Kadet JSE. A szegedi klub több bajnokkal is büszkélkedhet. Fotó: DM/DV

A Kadet JSE jégtáncosaival az elismert hazai tréner, Nagy Sándor foglalkozik, Czakó Judit vezetésével pedig már műkorcsolyázást is biztosít az egyesület. Utóbbi sportágat egyébként hódmezővásárhelyi és makói iskolások űzik.

– Ha valakinek megtetszik a műkorcsolya, maradhat ennél a szakágnál, de ha jégtáncos szeretne lenni, akkor lesz egy nagyon erős alapja, amelyre építhet, tehát mindenképp érdemes nálunk műkorcsolyával kezdeni. A versenyek mellett arra is figyelmet fordítunk, hogy minden érdeklődő és szülő nyomon tudja követni a gyerekek fejlődését, így minden szezon végén egy gálát rendezünk, ahol bemutatják az elmúlt egy évben tanultakat. Emellett próbálunk szponzorokat bevonni, ami nagyon nehéz manapság, de az eredményeink remélhetőleg megkönnyítik a folyamatot, és a motivációval sincs gond, én például az egyik versenyző lelkes apukájaként vállaltam el az elnöki teendőket – árulta el Almási Gábor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró (gól)örömök

A férfi futsal magyar kupa negyeddöntőjének visszavágóján az UTC FT az újszegedi sportcsarnokban a bajnoki listavezető és éllovas Győrt fogadta. Tovább olvasom