Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kásás Zoltán: Több önbizalommal!

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal – foglalkozunk. A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának edzőjével, Kásás Zoltánnal (63) beszélgettünk.
– Ami tavaly nem sikerült, most igen, bejutottak a magyar kupa négyes döntőjébe. Mégis kritikával illette játékosait. Gond van a fejekkel?
– Elképzelhető. Akadnak többen is a gárdában, akiknek lényegesen nagyobb önbizalomra lenne szükségük. Bizonyos alapdolgokat, ha álmukból keltik fel őket, akkor is hiba nélkül kellene megoldaniuk. Ez még sajnos hibádzik. Az edzéseken mindenki nagyon iparkodik, rendesen dolgozik, ennek ellenére a mérkőzéseken sok a buta, megmagyarázhatatlan hiba. Remélem, ahogy megyünk előre, az alaphibák száma is csökken majd.

– Mi az oka annak, hogy a Szegednél alacsonyabban jegyzett csapatok ellen mostanában nem megy a játék? A kelleténél esetleg nagyobb a „mellény"?
– Sajnos ezt a verziót sem tudom kizárni. Lehet, hogy úgy gondolják egyesek, hogy elég csak a sapkát meg a nadrágot a vízbe küldeni... Senkit – hangsúlyozom –, egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, mert az nagyon visszaüthet. Ilyenkor szokott lanyhulni a figyelem, a fegyelem, és az amúgy könnyűnek gondolt meccs kőkeménnyé válhat.

Kásás Zoltán
Kásás Zoltán. Fotó: DM/DV

– Szombaton indul a bajnokság. Egyetért azzal a megállapítással, hogy a legutóbbinál kiegyensúlyozottabb idény vár az együttesekre?
– Mindenképpen. Minden egyes elveszített pont végzetes lehet, ezért gondolom azt, hogy nehéz lesz a négy közé kerülni. A bajnokságnak viszont jót tesz majd, hogy több lesz a jó csapat, emiatt pedig több lesz az érdekes, izgalmas meccs.

Olvasóink írták

  • 2. xene@freemail.hu 2009. október 06. 18:04
    „Miért kellett elküldeni a szerb légiósokat? Látszik is a csapaton a forma-hanyatlás....ők legalább fel tudták volna tüzelni a csapatot...”
  • 1. Yucca 2009. október 06. 16:40
    „Hajrá fiúk!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar–cseh párbaj: folytatódjék az egyiptomi kaland!

Kedd este a csehekkel csapnak össze a magyarok az egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokságon, a tét… Tovább olvasom