Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Katzirz Dávid: szerethető csapat leszünk

Egy nappal a kézilabda Szuperkupa döntő előtt Katzirz Dávid, a Pick Szeged játékosa volt a delmagyar.hu vendége.
Katzirz Dávid: Köszönöm a kérdéseket és a jókívánságokat. Minden szurkolót arra kérek, hogy tartsanak ki mellettünk az előző sikertelen szezon után is. Harcos, kemény játékkal igyekszünk meghálálni a bizalmukat.

flóry: Szia! Mit vársz a szombati Veszprém elleni meccstől? Szerinted mennyire felkészült a csapat?

Katzirz Dávid: A Veszprém a mérkőzés favoritja, viszont szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Az utolsó pillanatig szoros meccset szeretnénk játszani, úgy belemenni a végjátékba, hogy legyen esélyünk akár a győzelemre is. Jó alapozáson vagyunk túl, fokozatosan egyre jobban játszunk. Sajnos, akadnak sérültjeink. Ez megnehezítheti a dolgunkat.

polgár: Szia Dávid! Nekem az utóbbi időben úgy tűnt, Matke a Pickben és Hajdú János a válogatottban is inkább védekezésben számított rád, viszonylag ritkán küldtek csak fel támadni. Ezek után te minek "sorolod be" inkább magad, védőspecialistának, vagy "támadó ballövőnek"? Melyik szerepben szeretsz jobban játszani?

Katzirz Dávid: Egyiknek sem mondanám magam, jobban szeretem, ha támadásban és védekezésben is pályán vagyok, de nem vagyok elkeseredve akkor sem, ha csak részfeladatokat kapok. Figyelek az edzőm utasításaira, azt próbálom meg maximálisan végrehajtani - a válogatottban és a Pickben is.

Katzirz Dávid: tartsanak ki mellettünk az előző sikertelen szezon után is.
Katzirz Dávid: tartsanak ki mellettünk az előző sikertelen szezon után is.
Fotó: Schmidt Andrea

germán: Édesapád, aki ismert válogatott focikapus volt, nem bánja, hogy kézilabdás lettél?

Katzirz Dávid: Egyáltalán nem bánja. Gyerekkoromban szerette volna, ha valamit sportolok. Kézilabdában volt sikerem, aminek nagyon örült. Figyelemmel kíséri a teljesítményem, Szegeden is megnézett már.

gabó: Neked ki intézi az ügyeidet? Mi a véleményed a menedzserekről?

Katzirz Dávid: Nekem is Szörnyi Attila a menedzserem, mint a csapat több játékosának is. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim, amit mi, játékosok eltervezünk, azt segítenek elérni a menedzserek. 

mackósajt: Az idén nem az aranyérmeért leszünk harcba a Veszprémmel, hanem az ezüstért kell majd szenvedni a Dunaferrel. Örüljünk, ha a második hely meglesz. Te hogyan látod az esélyeinket?

Katzirz Dávid: Tény, hogy a Veszprém nagyon erős csapat, viszont nem fogunk ellenük feltartott kézzel a pályára lépni. A Dunaferr és köztünk hasonló a különbség. Nem másodikok akarunk lenni, a csapat morálját ismerve senki sem fog önként lemondani az aranyról.

Katzirz Dávid: Nem másodikok akarunk lenni.
Katzirz Dávid: Nem másodikok akarunk lenni.
Fotó: Schmidt Andrea

virág86: Van-e komoly kapcsolatod? Milyen lányok tetszenek?

Katzirz Dávid: Már egy éve komoly kapcsolatban élek. Szegedre érkezésem után ismertem meg a Szeviép játékosát, Laczi Editet - első látásra szerelem volt. 

tamásapó: Úgy hírlik, hogy német csapat is keresett a nyáron, mégis a Szegeddel kötöttél kétéves szerződést. Mi szólt a Pick mellett?

Katzirz Dávid: Volt nyáron két-három németországi ajánlatom, de sikertelen szezon ellenére a csapatot és a várost is nagyon megszerettem. A magánéletben is megtaláltam a számításaimat, ezért fel sem merült bennem, hogy elhagyjam a Szegedet. Hiszek benne, hogy szerethető és eredményes társaság leszünk az idén.

misi: A játékosok közül kinek van a legnagyobb tekintélye az öltözőben, te kire hallgatsz leginkább? Van-e igazi barátod a csapatból?

Katzirz Dávid: Persze, több barátom is akad a csapatban, többükkel évek óta együtt játszom. Most már én sem tartozom a fiatalabb korosztály közé, remélem a fiatalok már az én szavamra is figyelnek. Támadásban Andjelkovics, védekezésben Herbert segítségét fogadjuk el leginkább. Nem egy ember dönt, mindent megbeszélünk a pályán és az öltözőben. A csapat vezére pedig Vladan Matics.

pickfan: Több lehetőséget fogsz kapni Maticstól, mint tavaly?

Katzirz Dávid: Már csak abból kifolyólag is többet fogok játszani, hogy amíg tavaly hárman, addig idén ketten vagyunk a balátlövő poszton. Az előző szezon elején közbejött néhány sérülés, ami visszavetett a munkában, a teljesítményemben. Idén sérülésmentes alapozáson vagyok túl és ennek köszönhetően jó formában érzem magam.

Katzirz Dávid: Idén sérülésmentes alapozáson vagyok túl. Fotó: Schmidt Andrea
Katzirz Dávid: Idén sérülésmentes alapozáson vagyok túl.
Fotó: Schmidt Andrea

jimmy: Helló! Jó lenne leigazolni valami sarlatán, kézrátétellel gyógyító sámánt is mert ennyi sérülttel nekivágni az idénynek az nem valami jó dolog. Kérdés persze, hogy mennyire komolyak ezek a sérülések? Az, hogy mennyire volt hasznos ez a hosszú túra az legkésőbb a hétvégén kiderül.

Katzirz Dávid: Tény, hogy hosszú túrán vagyunk túl, de mindenképpen hasznosnak ítélem meg, mert jó csapatokkal játszottunk. Gyors, lendületes ellenfelekkel találtuk szembe magunkat, ezért szolgálta a csapat fejlődését a mérkőzés-sorozat. A nagy terhelés miatt becsúszott egy-egy sérülés, de hamarosan mindenki felgyógyul. A Veszprém ellen szerintem mindenki fogja vállalni a játékot, a legnagyobb kérdőjel, hogy Andjelkovics válla hogy fogja bírni. Kos tegnap már edzett, biztatóan mozgott.

csucsu: nekünk most az legyen a cél,hogy ismét szerethető, élvezhető kézilabdát lássunk Szegeden!(mert ahogy hallottam nem sok bérlet kelt el idén...):( HAJRÁ PICK SZEGED!!!!!!!!legyetek jó CSAPAT és KÜZDJETEK!!!!!!!!!!!!

Katzirz Dávid: Szerintem akkor szerethető egy csapat, ha az utolsó erejéig küzd akár egy nála erősebb csapat ellen is. Ilyen lehet idén a Veszprém, akiket Európa négy legjobb csapata között tartok számon. Anyagilag, játékoskeretben is előttünk állnak, de ígérem, hogy megnehezítjük a dolgukat, legyen szó bármilyen sorozatról. Ellenük is a győzelem lesz a cél. Optimista vagyok minden tekintetben, már most jobb közösséget alkotunk, mint tavaly bármikor. Remélem ez a pályán kívülről is látszani fog.

eszti: Én annyit kérdeznék Dávidtól,hogy nem bánta meg az ideigazolást? Az elmúlt idényben nem azt nyújtotta a csapat,amit a vezetők,szurkolók,és a csapattagok elvártak. Hogyan látta belül,játékosként a tornákat? 11 nap és 9 mérkőzés. Nagyon megterhelő volt?

Katzirz Dávid: Semmiképpen nem bántam meg a Szegedre igazolást. Kétségtelen, hogy a tavalyi esztendő nem úgy sikerült, ahogy a vezetők, a szurkolók és mi, játékosok terveztük, de a Szeged egy jó csapat. Nemsokára újra régi fényben fogunk tündökölni.

zehn: Először is eredményes évet és sérülésmentes szezont kívánok neked. Kérdésem: mivel játszottál a közismerten nagyon erős német bajnokságban, véleményed szerint a Pick hol végezne az ottani pontvadászatban?

Katzirz Dávid: Köszönöm a jókívánságokat, jelenleg is bajlódom kisebb vádlisérüléssel, de semmi komoly. A Pick közvetlenül az öt-hat nagycsapat mögött végeznénk. Hozzá kellene szoknunk a rohanós, nagy iramú meccsekhez, ami a Bundesligát jellemzi. Idén mi is hasonló játékot tervezünk.

Augusztus 28-án, pénteken 13 órától Katzirz Dávidot, a Pick Szeged játékosát várjuk szerkesztőségünkbe. A válogatott játékost kérdezhetik a csapata felkészüléséről, az együttes mögött álló tornákról, az újjáformálódott csapat bajnoki és BL esélyeiről valamint a szombati, kecskeméti MKB Veszprém elleni Szuperkupa döntőről.

Kérdéseiket az interju@delmagyar.hu e-mail címre, valamint a cikk alatti kommentfelületre várjuk!

Olvasóink írták

 • 18. xene@freemail.hu 2009. augusztus 28. 22:54
  „Lassan az kell, majd hogy legyen a taktika, hogy a Szeviépes kosáras-csajokkal csalunk majd Szegedre játékosokat. nem is olyan rossz üzlet...”
 • 17. lalola 2009. augusztus 28. 21:37
  „Es te turofank hogyan tudod beleelni magad hogy paraszt vagy??”
 • 16. Turofánk 2009. augusztus 28. 20:24
  „Szia miután 1gólos átlagot értél el a múlt szezonban,és bejelentették,hogy nincs szeződéshosszabbításod,hogyan tudod magad beleélni abba,hogy mégis itt maradsz?”
 • 15. garbon 2009. augusztus 28. 17:43
  „Nem csak szeretni kell egy csapatot, hanem a csapatnak úgy kell játszani, hogy szeressék. De amint az elmúlt idők igazolták észrevételeimet a csapat semmit sem változott, ugyan olyan fásult játékot játszanak mint eddig. A csapat semmi újjat nem tud tenni annak érdekében, hogy felül múlja önmagát ,örök második és vesztes csapat marad. Több minden kell ahhoz hogy a csapat jól szerepeljen elsősorban motívált edző, másodsorban kiválló sportvezető és még kiválóbb szponzor én úgy látom ez nincs meg a Pick -nél. Harmadsorban a régi butorokat újra kell cserélni mert elhasználodtak, elkoptak és nincs bennük tűz.”
 • 14. hableány 2009. augusztus 28. 13:59
  „Milyen a kapcsolata édesanyjával, mert azt tudjk, hogy édesapjával nagyon jó ?”
 • 13. flóry 2009. augusztus 28. 13:26
  „Szia! Mit vársz a szombati Veszprém elleni meccstől? Szerinted mennyire felkészült a csapat?”
 • 12. zehn 2009. augusztus 28. 11:35
  „Először is eredményes évet és sérülésmentes szezont kívánok neked.Kérdésem: mivel játszottál a közismerten nagyon erős német bajnokságban, véleményed szerint a Pick hol végezne az ottani pontvadászatban?”
 • 11. polgár 2009. augusztus 28. 09:22
  „Szia Dávid!
  Nekem az utóbbi időben úgy tűnt, Matke a Pickben és Hajdú János a válogatottban is inkább védekezésben számított rád, viszonylag ritkán küldtek csak fel támadni. Ezek után te minek "sorolod be" inkább magad, védőspecialistának, vagy "támadó ballövőnek"? Melyik szerepben szeretsz jobban játszani?”
 • 10. germán 2009. augusztus 28. 09:18
  „Édesapád, aki ismert válogatott focikapus volt, nem bánja, hogy kézilabdás lettél?”
 • 9. gabó 2009. augusztus 28. 08:30
  „Neked ki intézi az ügyeidet? Mi a véleményed a menedzserekről?”
 • 8. mackósajt 2009. augusztus 28. 07:59
  „Az idén nem az aranyérmeért leszünk harcba a Veszprémmel, hanem az ezüstért kell majd szenvedni a Dunaferrel. Örüljünk, ha a második hely meglesz. Te hogyan látod az esélyeinket?”
 • 7. virág86 2009. augusztus 27. 23:16
  „Van-e komoly kapcsolatod? Milyen lányok tetszenek?”
 • 6. tamásapó 2009. augusztus 27. 23:11
  „Úgy hírlik, hogy német csapat is keresett a nyáron, mégis a Szegeddel kötöttél kétéves szerződést. Mi szólt a Pick mellett?”
 • 5. misi 2009. augusztus 27. 23:08
  „A játékosok közül kinek van a legnagyobb tekintélye az öltözőben, te kire hallgatsz leginkább? Van-e igazi barátod a csapatból?”
 • 4. pickfan 2009. augusztus 27. 23:04
  „Több lehetőséget fogsz kapni Maticstól, mint tavaly?”
 • 3. jimmy 2009. augusztus 27. 17:48
  „Helló! Jó lenne leigazolni valami sarlatán, kézrátétellel gyógyító sámánt is mert ennyi sérülttel nekivágni az idénynek az nem valami jó dolog. Kérdés persze, hogy mennyire komolyak ezek a sérülések? Az, hogy mennyire volt hasznos ez a hosszú túra az legkésőbb a hétvégén kiderül.”
 • 2. csucsu 2009. augusztus 27. 17:46
  „nekünk most az legyen a cél,hogy ismét szerethető,élvezhető kézilabdát lássunk Szegeden!(mert ahogy hallottam nem sok bérlet kelt el idén...):(
  HAJRÁ PICK SZEGED!!!!!!!!legyetek jó CSAPAT és KÜZDJETEK!!!!!!!!!!!!”
 • 1. eszti 2009. augusztus 27. 17:43
  „Én annyit kérdeznék Dávidtól,hogy nem bánta meg az ideigazolást? Az elmúlt idényben nem azt nyújtotta a csapat,amit a vezetők,szurkolók,és a csapattagok elvártak. Hogyan látta belül,játékosként a tornákat? 11 nap és 9 mérkőzés. Nagyon megterhelő volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors, gólerős

Vindisch Ferenc a Domino-Honvédból igazolt a nagy terveket szövögető Szeged Beton VE férfi pólócsapatába. Tovább olvasom