Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa: Halász, a gólvadász kapus

Hatalmas csatában egy kapus bombagólja döntötte el az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna nyílt kategóriájának döntőjét, amelyet a Varga Pince 2–1-re nyert meg.
Vártuk, vártuk a gólt a nyílt kategóriában, ám az sehogyan sem akart megszületni. A Young Boys kapusa, Dongó Dénes mindent védett, illetve sokszor a kapufa is vele volt. A Varga Pince sokat látott labdarúgói próbálkoztak fejjel, lábbal, háttal, kézzel csak azért nem, mert azzal ugye nem lehet. A derék hálóőr bírta rendesen a strapát, talán jól is jött neki a szünet. Aztán a középkezdés utáni nyolcadik másodpercben az Ausztriában légióskodó Maróti Sándor gondolt egy merészet, és a félpályát átlépve lapos löketet eresztett meg. A labda utat talált a lábak mellett, között, és szegény Dongó csak az utolsó pillanatban látta meg a háló felé közeledő zsugát, nem is védhetett. Azt pedig csak mellékesen jegyezzük meg, hogy ez a gól is igazolta a szervezők kiváló ötletét, az ötször kétméteres kapu létjogosultságát. És távoli lövés kellett az egyenlítéshez is: Barna bekérte magát a pályára, majd szabadrúgásból Végh combját is igénybe véve tüzelt a kapuba, 1–1.

A mérkőzés hőse lehetett volna Dongó, ám mégsem őt, hanem egy másik kapust dobáltak az égbe a társak. Már csak alig fél perc volt hátra a fináléból, őrült gyömöszölés, hajtás, párharckeresés zajlott a pályán, amikor Halász Krisztiánhoz került a labda. A hálóőr átvette, megtolta, majd a saját hatosán belülről ellőtte. A zsuga csak repült, közel ezerötszáz szempár követte az ívet, amelynek nyugvópontja a másik kapu bal felső sarka volt. Szédületes találat volt, és az egész tornához méltón ezzel zárult a sorozat.

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A nyílt kategória végeredménye: 1. Varga Pince (Tombácz, Halász K., Kovács R., Hajdú T., Podonyi N., Hadár A., Kulacsik T., Schreiber L., Végh A., Fülöp T., Puskás Cs., Maróti S.), 2. Young Boys, 3. Jan-Ker 2001 Kft.
Támogatók: Arany Ászok, Cora, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, Délmagyarország/Délvilág, Rádió 88, Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Young Boys–Varga Pince 1–2 (0–0)
Kék Mókus-kupa, nyílt kategória, döntő. Újszegedi sportcsarnok, 1200 néző.
Young Boys: Dongó – Dargó, Kövecs, Vida, Vágó L., Szélpál T., Molnár D., Beretka, Barna, Grünwald, Búrány.
Varga Pince: Halász – Kovács R., Hajdú, Podonyi, Hadár, Kulacsik, Schreiber, Végh, Fülöp, Puskás, Maróti, Tombácz (kapus).
Gólszerzők: Barna, ill. Maróti, Halász.

Micro Meat-tripla

A –35-ös korcsoportban a Micro Meat már rutinos döntős, ráadásul kétszer is elhódította az elsőnek járó serleget. Az összeszokott csapat (Kasza, Hajdú, Kiss M., Kovács R. évek óta együtt játszik) és a fiatalok csatája érdekes mérkőzést hozott. A Hársfa söröző szerzett vezetést, ám a Micro Meat együttese az első félidő hajrájában már 3–1-re vezetett. A szünet után még nőtt is az előnye, amely kitartott a végéig, így a Mikro Meat elmondhatja magáról, hogy háromszoros Kék Mókus-kupa-győztes.

A –35-ös kategória végeredménye: 1. Micro Meat (Skrionya, Kordás N., Kovács R., Simon Sz., Végh A., Juhász L., Kiss M., Garamvölgyi N., Kasza, Hajdú T., Pataki S., Ábrahám, Miklós P.), 2. Hársfa söröző, 3. Ret FC.

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Silstar: háromból három

Az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna +35 éveseinek rendezett sorozatában két olyan csapat találkozott a döntőben, amely jól ismerte egymást. A hódmezővásárhelyi Silstar és az 1997-es megyei I. osztályban bajnok Zákányszékre épülő bakelitbolt.hu ugyanis a fináléig már kétszer is összecsapott. Az alapcsoportkörben 11–3-ra, a második szakaszban pedig 4–3-ra a rutinos futsalválogatottak (Kis Krisztián, Kovács Krisztián) alkotta Silstar győzött. És ez nem volt másként a döntőben sem. A vásárhelyiek ugyanis 1–0-s hátrányból fordítottak 3–1-re, a bakelitbolt.hu-nak ekkor már csak szépítenie sikerült.

A +35-ös korosztály végeredménye: 1. Silstar (Kovács K., Gábor P., Dobsa Cs., Fazekas I., Kovács J., Kovács T., Kis K., Czeroczki, Tóth Cs., Horváth Á), 2. bakelitbolt.hu, 3. Fit World, 4. Első Beton.

Détáriék idén fejet hajtottak

Az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna finálénapjának gálamérkőzésén a Szeol AK öregfiúk 5–3-ra legyőzte a világválogatott Détári Lajos és barátai csapatát.

A korábbi világválogatott labdarúgónak, Détári Lajosnak sok ismerőse, barátja van Csongrád megyében. Ha hívják, ő szívesen is jön Szegedre. Így volt ezúttal is, amikor a Szeol AK öregfiúk gálamérkőzésre hívta ki a Budapest Honvédot. Bár végül Détári és barátai néven nem az a csapat érkezett az újszegedi sportcsarnokba, amelyet előzetesen beharangoztunk, ám azért Détári mellett a Debrecen tavalyi Bajnokok Ligája- és az idei Európa-liga menetelésében részt vett pályaedző, Bücs Zsolt, valamint Csehi Tibor is neves játékos volt (a csapat szegedi fellépéséhez nagyban hozzájárult a Taverna Étterem és a Rolló MR Kft.).

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Szeol AK öregfiúk fogadkozott, és szeretett volna visszavágni a korábbi, Honvéd elleni vereségekért. Az első félidőben úgy tűnt, Szalai Dzsínó István elméleti és gyakorlati felkészítése tökéletesen sikerült, hiszen Major László présgóljával, Kemenes Zoltán okos pörgetésével és Márki Ferenc spicctalálatával 3–0-ra vezetett a hazai alakulat. A második félidőben aztán akadt egy kis holtpont a Szeol játékában, amelyet Détári vezérletével ki is használtak a vendégek – egyből szoros volt a meccs. Az átmeneti problémát Dobó Csaba védései oldották meg, jött egy csikicsuki, amelynek végén Márki talált be közelről, és ugyan Détári megint közel hozta csapatát, ám a még mindig villámgyors Orosházi László megnyugtatta a szegedi híveket: sikerült a visszavágás.

Szeol AK öregfiúk–Détári és barátai 5–3 (3–0)
Kék Mókus-kupa, gálamérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 1000 néző.
Szeol AK: Dobó – Orosházi, Szécsényi, Kozma III. Z., Major, Takács Z., Krajczár, Kemenes, Márki, Tárkány, Mádi, Kántor, Nagy I., Polyvás. Szakvezető: Szalai Dzsínó István.
Détári és barátai: Kollár – Csehi, Détári, Suhajda, Bücs, Magyar, Kovács Gy. Csapatvezető: Mursa Bálint.
Gólszerzők: Márki (2), Major, Kemenes, Orosházi, ill. Détári, Suhajda, Magyar.

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Régi kedvencek

Jó volt újra látni olyan labdarúgókat a +45-ösöknél, akiknek a halántéka már deresedik, a póló alatt nem labda gömbölyödik, de a tudásukat még így is újra megmutathatták. Szép gólok sorjáztak, és bár a sprintek elmaradtak, ám a labdák így is pontosak voltak. Talán ez az a kategória, ahol nem is biztos, hogy a győzelem volt a legfontosabb. Persze erről a végső győztes Első Betonnak egészen más volt a véleménye.

A +45-ös kategória végeredménye: 1. Első Beton (C. Molnár, Tárkány, Holló, Simon Sz., Rácz Gy., Almási L., Tóth G., Bódi A., Magyar K., Leindler Z., Deák F., Szrenka B.), 2. Ficak +45, 3. Együtt Szegedért, 4. SZAK öregfiúk.

Sajnálom

Sajnálom, hogy a tervezett tíz meccsből csak nyolcat sikerült lebonyolítani az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa idei kiírásának finálénapján. Az egész napos szórakozásban furcsa volt a kétórás nihil.
Sajnálom, hogy két meccs elmaradt, mert két csapat, a Laczkó Bt. és az Együtt Szegedért-Gól Söröző nem állt ki. Pedig a két ellenfél, a Ret FC és a vásárhelyi Jan-Ker 2001 Kft. arra számított, hogy az év vége zárásaként futballozik egy jót.

Sajnálom, hogy a szurkolók nem kapták meg azt, amiért kifizették a belépőt. Még ha csak ötszáz forintba került, akkor is.

Sajnálom, hogy különböző indokok miatt nem jött el két csapat. Kire haragudtak? A bírókra? Az ellenfélre? Az időpontra?

Sajnálom, hogy egyéni probléma miatt azok a játékosok, akik pedig futballoztak volna, nem tehették.

Egyáltalán nem sajnálom viszont azokat, akiknek a lelkiismerete most csak egy kicsit is háborog.

Mádi József

Olvasóink írták

  • 2. lila 2010. december 31. 10:49
    „Akik nem tudják elviselni, hogy nem ők nyerik a kupát, azok ne induljanak semmilyen rendezvényen! Az, hogy nem állnak ki, az az ellenféllel szembeni tiszteletlen magatartás, és sportszerűtlenség.
    Elfeledkeznek róla, hogy a labdarúgás az egy JÁTÉK !”
  • 1. rambla 2010. december 31. 08:40
    „Dongó Dénes a legnagyobb király!
    :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri sztorik: az első benyomás

Fontos az első benyomás. Főleg az első személyes találkozó. Hogy mennyire, azt az alábbi történet is… Tovább olvasom