Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kétszáz fiatalt nevelnek Szentesen

Jelenleg 9 edző irányításával 200 fiatal vízilabdázik a Szentesi VK-ban. A Kurca-parti városban a póló a fő sportág, a felnőttek bajnoki címet, magyar kupát, BEK-et nyertek korábban.
A Szentesi VK-nál 9 edző vezetésével 200 fiatallal foglalkoznak az utánpótlás-nevelésben. A sportág, a klub nagy hagyományokra tekint vissza a városban, szinte minden családnak volt, van vagy jósolhatóan lesz kapcsolata vele.

A Berki András edzette ifjúsági fiúk a 12. helyen (17 csapatból) zárták a bajnokságot, érdekesség, hogy a csapatnak Mitko Nacsev személyében van egy bolgár légiósa, Rácz Norbert már az OB I-ben is bemutatkozott, Nagy Márton pedig 2010/11-től a felnőttkeret tagja lesz. A serdülőgárda (edző: Kocsis István) 20 együttesből a 14. lett, többen a keretből a Horváth Mihály gimnáziumban annak az osztálynak a diákjai, akik kiemelt testnevelési óraszámban vízilabdáznak.

A Pengő László irányította gyermekcsapat 22 teamből a 14. helyen végzett, míg az 1996 után születettek a 3. helyen zárták a vidékbajnokságot. Ebben a pontvadászatban szerb és román gárdák is szerepeltek a magyarok mellett, a gólkirály Pellei Frank lett 70 találattal – tudtuk meg Bocskay Istvántól, a Szentesi VK elnökségi tagjától. Az 1997 után született fiúk aranyérmet nyertek a vidékbajnokságban, érdekesség: az edzőnek, Csendes Tamásnak ez volt az első éve a kispadon. Az együttesből kiemelkedett Werner Richárd, aki korosztályos válogatott, s a két évvel idősebbek között is megállja a helyét. Az 1998 utániak – edzőjük kollégánk, Bíró Dániel – bronzérmet szereztek „vidéken", ebben a bajnokságban is akadtak külföldi riválisok. A legeredményesebb játékos Harangozó Dominik lett.

Szentesen még mindig a legnépszerűbb sportág a vízilabda. Fotó: Vidovics Ferenc
Szentesen még mindig a legnépszerűbb sportág a vízilabda.
Fotó: Vidovics Ferenc

A ifjúsági lányok szakmai munkáját – akárcsak a felnőttegyüttesét – a világbajnok Zantleitner Krisztina irányítja, tanítványaival a 4. lett. Az együttesben szerepelt Balázs Adrienn, Kövér-Kis Réka, Sipos Dorina, Miskolczi Ibolya, Pengő Nikolett, Tiszai Rebeka és Gémes Anett – ők a felnőtt OB I-ben ezüstérmet szereztek. A serdülők másodikak lettek, és mesterüket, Oltyán Gyulát idén az év edzőjének választották Szentesen. A gyermekek a 4., az 1998 után születettek a 2. helyen zártak, utóbbiak a sportág egyik klasszisától, Győri Esztertől tanulhatnak.

A legismertebbek

A teljesség igénye nélkül nézzünk pár pólóst, aki a szentesi „műhelyből" került ki: Tóth Noémi: Európa-, világ- és olimpiai bajnok (olasz válogatottként), BEK-győztes; Tóth Gabriella: világbajnok, BEK-győztes; Vincze Edit: Európa-bajnok, BEK-győztes; Komlósi Péter, Juhász Zsolt, Somogyi Balázs: LEN-kupagyőztes, OB I bronzérmes; Tóth László: 384-szeres válogatott, BEK-győztes, olimpikon; Ibolya Tamás: diplomata Svédországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: készülnek az A csoportra

A Dél-Konstrukt SZTE- Szedeák férfi kosárlabdacsapatának vezetői a bajnoki cím megszerzése óta… Tovább olvasom