Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Kezdhet félni a Galatasaray: A-Híd Szeged VE–ZF-Eger 9-7

Hatalmas csatában, bámulatos gólokkal kétgólos győzelmet aratott és továbbra is veretlen a bajnokságban az A-Híd Szeged VE csapata.
A-Híd Szeged VE–ZF-Eger 9–7 (2–2, 2–2, 2–1, 3–2)

Vodafone férfi vízilabda OB I 11. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezette: Németh, Székely.

A-Híd Szeged VE:
BAKSA – KISS CS. 3, Kunac, Molnár T., Younger, SZIVÓS 3, Hegedüs. Csere: Decker, SOMOGYI 2, Török 1, Kayes, Juhász. Edző: Vincze Balázs.

ZF-Eger:
Szécsi – Bundschuh, BÁTORI 1, SALAMON 1, Seman, Biros 1, Graham. Csere: Varga II Zs. 1, Gór Nagy 1, Kovács G., Mezei, Gerritse 1, Chilkó 1. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 11/5, ill. 8/5.

Ötméteres: –, ill. 1/1.

Kipontozódott: Decker (16.).

Sárga lap: Gerendás (24.).

Vincze Balázs: - Ilyen meccsre számítottam, tudtam, hogy hol az egyik, hol a másik csapat fog vezetni 1-1 góllal, de ahogy már többször is a szezonban, a hajrát megint mi bírtuk jobban, amivel eldöntöttük a találkozót.

Somogyi Balázs: - Igazi nagybetűs csapat voltunk, amit kért Balázs támadásban és védekezésben azt maximálisan teljesíteni tudtuk. A győzelem értékét növeli, hogy egy nagyon jó Egert vertünk meg, akinek így megszakadt egy jó sorozata, a miénk viszont nem.

Juhász Zsolt: - Igazi rangadóhoz illő, brusztos mérkőzés volt, meg kellett szenvedni a sikerért. Az alapszakasz és a bajnokság nem dőlt el, de a mérkőzés igazolta, hogy leginkább ezzel a két csapattak kell számolni a végelszámolásnál.

4. negyed (3-2)

8. perc: Belül az utolsó percen, az Eger támadhat. Gerendás György időt kér. Baksa repül ki megint a kapuból, leszedi a vendég passzt. Már zúg a 'Szép volt fiúk!'. Jogosan. CSodás győzelem. Bátori marad fent, de telibe lövi Baksát közelről! Ma nehezen lehetett gólt lőni neki!

7. perc
: Somogyi bombázza rá, Szécsiről kijön, Szivós azonban lazán átemeli a labdát a kapuson, ami szépen beúszik a kapuba. Indulhat a gólszépségversenyen, az biztos. 9-7. Baksa és Somogyi dolgozik össze, a szegedi kapus parádézik a kapuban.

6. perc
: Török Béla válallja el egy rövid passzolgatás után. A labda marad nálunk. Nem sokáig, Kiss Csaba gyorsan Szécsi kapujába vágja a játékszert. Megint vezetünk! 2:32 vissza. 8-7. Biros méri el, elkerüli a labda a kaput.

5. perc: Félpályáig szorít ki minket az Eger, nem tudunk lőni. Kőkemény szegedi védelem, indulhatunk. Előnyben támadhatunk, az időkérés után.

4. perc: Salamon nem teszi meg azt a szívességet, hogy előnyt ront, megint egyenlő. 7-7. Jön egy előny a szegedi oldalon is, visszajön a kiállított Kiss Csaba lövésénél, amit Szécsi üt ki. Marad nálunk a labda.

3. perc: Kovács Gábor centerből, Baksa üti ki a labdát, egri sarokdobás. Biros elejti a labdát, megint lejárna a támadóidő, és megint fórt ítélnek.

2. perc
: Már épp lejárna a támadóidő, amikor előnybe kerülnek a vendégek, Bátori nem kegyelmez. 6-6. Kunac harcol ki emberelőnyt, Szivós csodás labdája után Somogyi kapásból kilövi a hosszút! 7-6.

1. perc: Török és Bátori egyszerre ér a labdához, az elpattanó játékszert végül az egri játékos szedi össze. Mezei lövi szét a kapufát, a labda marad náluk.

3. negyed (2-1)

8. perc
: Újra vezetünk! Kiss Csaba előnyből, Gerendás György teszi szóvá az ítéletet. Meg is kapja a sárgát. Hegedüs szerez labdát, az utolsó támadás a miénk, lenne, de kontra. Mezei marad fent, Szivós keményen őrzi, a labda az övé, ez a vége a negyednek. 6-5.

7. perc: Kettős emberhátrányban, Szivós térdig emelkedik ki és leszedi a labdát!!

6. perc: Molnár szerez labdét, majd kontra.

5. perc
: Baksa megint hatalmasat véd, de kellett. Szivós megint a legjobbkor, újra egyenló! 5-5. Baksa megint remek ütemben jön ki.

4. perc: Egri fór, Gerendás György is időt kér. Ami Kayesnek nem jön össze, az Gór-Nagynak igen. Most az egri drukkerek hangosak, újra a hevesieknél az előny. 4-5. Graham szerel, az egriek jöhetnek.

3. perc: Bátori pattint el a kapu mellett, ezt nem bánjuk.

2. perc: Hatodik előnyét kapja a hazai gárda, Kiss labdájára Kayes emelkedik középen, a bekk miatt nem éri el a labdát. De kár ezért. Younger lopja el a labdát, egyedül indul három egrivel szembe, bevárja a többieket. Elhagyjuk a labdát.

Igazi rangadó: A-Híd Szeged-Eger az újszegedi sportuszodában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

1. perc: Graham szerzi meg a labdát, az Eger kezdheti a hajrá első felvonását. A szurkolók rendületlenül bíztatják a gárdát, most a védekezésre. Jól is ment, Baksa szedi össze a labdát.

2. negyed (2-2)

8. perc:
Egy vendég kísérlet után marad a labda az Egernél, Baksa robban ki egy beadásra, de addigra Deckert másodjára is kiküldik. Chilkó egyenlít. 4-4.

7. perc: Újabb fór, centerben viszont nagy a csapkodás, Decker és Molnár sem éri el.

6. perc
: Kiss Csaba micsoda gólt lő? Ha nem engedik megfordulni, akkor csavar ő háttal is. Kettővel vezetünk! 4-2. Előnyben az Eger, Gerritse marad a kapufánál üresen, a húzásra Baksa nem érhet oda. 4-3.

5. perc: Bátori lelkes, most a szélről kísérletezik, Baksa ezt is fogja. Kiszorítjuk a hevesieket, Kunac szerez labdát a támadóidő vége előtt.

4. perc: Baksa elkapta a fonalat, leszedi az egri lövést, mehetünk a kétgólos előnyért. Kayes szabaddobásába beleáll Szécsi, nem megy át rajt a labda.

Igazi rangadó: A-Híd Szeged-Eger az újszegedi sportuszodában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Elveszik az Egertől a labdát, fórban indulhatunk meg, de Vincze Balázs időt kér. Kunac labdája a kapufáról vágódik ki, a ráadást Kiss Csaba küldi rá, de mellé.

2. perc
: Somogyi vágja be azonnal az előnyt, vezetünk! 3-2. Bátori lövése csavarodik a levegőben, a blokkról azonban kivágódik.

1. perc: Török húzza el a labdát Bátori elől, jöhetünk. Somogyi lövését Szécsi üti ki, sarokdobással folytatódik a szegedi támadás. Kemény az egri védele, ütik-vágják a szegedieket, végül a bírók is megelégelik, jön a fór.

1. negyed (2-2)

8. perc: Szivós
elégeli meg a hazai gólcsendet. 1-2. Seman távoli bombája akad el a kézerdőben, még van idő támadni, Török meg is mutatja, hogy kell eredményesen. 2-2.

7. perc: Előnyben az A-Híd, Somogyi vállalkozása rossz. Kimarad az egri támadás is, ez azért megnyugtató most.

6. perc: Lejár a szegedi támadóidő, mire Hegedüs a szélről összeszedi a labdát. Decker Ádámot állítják ki, Varga II Zsolt él is a lehetőséggel. 0-2.

5. perc: Bátori ejt vagy lő távolról, nem tudni, de így is jócskán mellé. Megint kimarad a szegedi akció. Baksa robban ki remekül a kapuból, megvan a labda.

4. perc: Graham ijesztett ránk, Baksa védi a lövést, a labda a fölső kapufára vágódik, de utána csak megvan. Youngert szerelik ketten, nem túl szabályosan, szerintünk.

Igazi rangadó: A-Híd Szeged-Eger az újszegedi sportuszodában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Molnárhoz adja be Kunac a labdát, jön is az első elpny, a fórt azonban Molnár Szécsibe vágja.

2. perc: Gerritse lövi rá távolról, Baksa véd. A szegedi támadás megint gól nélkül ér véget. Ötméterest kap az Eger, Biros áll bele, Baksa a másik oldalra vetődik. 0-1.

1. perc: Az Eger kezdheti a találkozót, a nagy csapkodásban Younger nem találja a labdát. Sokáig nem örülhet a kéksapkás gárda, kontra. Szivósé az első próbálkozás, Bátoriban akad el.

17.50: A Szeged B-közepe megérkezett, itt van a csapat egyik fő szurkolója, Nagy Péter is, és lelátogatott a Tisza partjára Faragó Tamás és Bárány Attila is, aki két éve vonult vissza a vízilabdától.

17.45: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A lelátók megteltek, a hangulatra nem lesz panasz. A játékosok melegítenek, a drukkerek a hazai csapattal ismerkedhetnek meg.

A Szentes elleni idegenbeli siker után Vincze Balázs azonnal arra volt kíváncsi, hogy mit játszott az Eger. Az A-Híd Szeged VE mestere a szövetség honlapját böngészve láthatta: a Debrecen ellen egy tucat gólt szerzett a Gerendás-legénység, tanítványai emberhátrányos védekezéséről pedig találkozott már jobb statisztikával is. Baksa László is utóbbi mutatót emelte ki – a hevesiek sima sikere szerinte nem riasztó – a mai rangadó előtt, de véleménye szerint a szurkolók nyugodtak lehetnek, ugyanis a csapat egyik erőssége, hogy villámgyorsan kijavítja a hibáit.

Így legyen! Persze az újszegedi sportuszodában 18 órakor kezdődő rangadón nem csak a játék egy elemében kell maximumot nyújtani. – Függetlenül attól, hogy már egy kupagyőzelmen is túl vagyunk, ez lesz az ősz legnehezebb mérkőzése. Ijesztőnek én sem nevezném az Eger formáját, inkább figyelemfelhívónak. Most nem lesz elég az eddig mutatott nyolcvanszázalékos teljesítmény. A Bajnokok Ligája és a bajnokság végjátéka szempontjából ugyan nincs különösebb jelentősége az utolsó két mérkőzésünknek, viszont nem mindegy, milyen hangulatban megyünk téli szünetre, így jó lenne megőrizni veretlenségünket
– vezette fel a derbit Vincze Balázs.

Rangadó előtt: az edző, Vincze Balázs és a játékosok is felfokozott hangulatban várják a mai meccset. Fotó: Frank Yvette
Rangadó előtt: az edző, Vincze Balázs és a játékosok is felfokozott hangulatban várják a mai meccset. Fotó: Frank Yvette

Az edző a háromnapos pihenő után hétfőtől folyamatosan a formajavulásra koncentrált, ami ma csúcsosodna ki, ahogy az önbizalom is. – Egy csapat sem érkezhet hozzánk nyugodt szívvel, így az Eger sem. Papíron jobbak is vagyunk náluk, de ezt be is kell bizonyítani – jelentette ki Török Béla. A csapatkapitány is hasonló magabiztossággal nyilatkozott. – Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor az Eger bármivel próbálkozhat, mi nyerünk, a legutóbbi egymás elleni meccsünk óta ugyanis a támadó- és védekezőjátékunk is nagyon sokat javult. Minden a mi kezünkben van – hangsúlyozta Molnár Tamás.A taktikai kérdésekre térve is az derült ki, hogy minden a Szegeden múlik. – Az Eger hasonló stílusban játszik, mint mi, ezért a lefordulásaikra nagyon kell figyelnünk. El kell érni, hogy minden góljukért megszenvedjenek. Ha ez sikerül, biztosan mi szerzünk többet – állítja Hegedüs Gábor, akinek szavait a másik volt egri játékos, Kiss Csaba annyival egészítette ki: felfokozott hangulatban várják a derbit.
A szurkolók is.

* * *

Jegyinformációk

Az Eger elleni derbire 1000 forintért válthatnak jegyet a szurkolók, a belépőt váltókat a mérkőzés után egy pohár sörre vendégül látja a büfében a klub. A keddi, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre is 1000 forintért lehet tikettet vásárolni az újszegedi sportcsarnok sportboltjában és a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda pénztárában.

Olvasóink írták

 • 8. Zotya100 2012. december 15. 20:22
  „Jó a csapat és jó a Tappancs-naptár is velük, -- az asszony máris kitette a falra.”
 • 7. bpityu 2012. december 15. 13:31
  „Látod Péter odafentről? Jó a csapat!”
 • 6. roxper 2012. december 15. 08:46
  „A török meccs papírforma lesz, tartalékos csapattal, félgőzzel, ahogy a bajnokságban is játszanak a fiúk (kisebb csapatok ellen), nem véletlen hogy nincs olyan jó a gólarány! :)”
 • 5. zoli100 2012. december 14. 21:31
  „Szerintem a törökök el se utazzanak :) CSAPAT volt a javából és extra teljesítménnyel rukkoltal elő a játékosok!!!Szép volt fiúk,gratula :D”
 • 4. BarnaMiklós 2012. december 14. 20:58
  „...lám, lám Baksa Laci nagyszerű teljesítményét szégyenszemre majd elfelejtettem, hiszen Ő is nagy koronázó volt ma!!!”
 • 3. BarnaMiklós 2012. december 14. 20:53
  „Köszönet a Csapat minden Tagjának, a ezért a kemény, küzdelmes, szép játékért, a győzelemért! A Mesternek nem kevésbé!
  A "gólgyárosok" - Szívós Marci, Kiss Csabi, Somogyi Balázs és Béci - koronázták a csapatot a többiekkel! De még hogy...?
  Gerendás mester is csak elismerően bólintott, elismervén talán, hogy nem volt szégyen kikapni a jobbtól!
  Ez legyen az erőforrása BL keddre. Hajrá Fiúk!”
 • 2. Zotya100 2012. december 14. 19:30
  „Óriási meccs volt, üvöltöttem a tv előtt! Extra szép gólok, nagy védések, köszi fiúk! Nem kérdés, hogy kedden megverjük a törököket! Hajrá Szeged!”
 • 1. zehn 2012. december 14. 19:14
  „Szép volt fiúk, csak így tovább!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domaszéki ob-érmek

Domaszék - A Magyar Judo Szövetség a serdülő A korosztályos országos bajnokságát Siklóson rendezte… Tovább olvasom