Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Kiss Norbert: Ez vagyok én

Szeged - Immár négyszeres világbajnok a Szegedi TE tekése, Kiss Norbert (32), aki a lengyelországi Lesznóban a sprint szakágban (kétszer húsz vegyes dobásos párharcok, iksz esetén úgynevezett sudden victory, azaz szétlövés) az útjába kerülő riválisokat sorra legyőzte.

– Gondolt már arra, hogy Kiss Norbiról Nagy Norbira változtatja a nevét?

– Miért is?

– Mert rászolgált az eredményeivel.

– Nem terveztem, hogy változtatok. Ez vagyok én, így neveztek el annak idején.

– Jól megtévesztette a közvéleményt.

– Mire gondol?

– Mert azt mondta, a teke sprint szakágát nem szereti. Ehhez képest a januári szegedi verseny mellett a World Tour mindkét eddigi állomását megnyerte, most meg világbajnok lett – egyaránt sprintben.

– Ez így van, és ezután is így lesz: tényleg nem a kedvencem. Sokszor kell pályára lépni, aztán megpróbálni minél többet és gyorsan pihenni, de erre meg kevés az idő. Másnap pedig megint kezdődik minden újra. Erre felkészülni igazán nem lehet. Éreztem én is a fáradtságot, vitte az erőt rendesen a verseny.

Kiss Norbert világbajnok lett. Fotó: Karnok Csaba
Kiss Norbert világbajnok lett. Fotó: Karnok Csaba


– Nem szereti, mégis ön a szakág legjobbja. Ez hogy van?

– Nem tudom. Erre jó válasz nincs.

– Változott-e a sportág megbecsülése itthon a sikerek hatására?

– Igen, legalábbis a médiaérdeklődés megnövekedett. A Sport Tv például rendszeresen ad összefoglalót a szegedi versenyről, és ezúttal is ott lesz a decemberi, budapesti világbajnokok tornáján, amelyen már a zalaegerszegi csapat-vb-re készítenek anyagokat. De a rádiók, a hírportálok, az újságok érdeklődése is egyre gyakoribb.

– Mivel kampányolna a sportág mellett? Az eredményei alapján hiteles válasz érkezhet.

– Lényeges a korfüggetlenség: bármeddig űzhető a teke. Nyilván stílusfüggő is ez a terület, de ötven, hatvan év felett is elérhető egy jó szuperligás eredmény. Nem kell kevesebbet dolgozni a tekében sem, mint bárhol máshol. Aki eredményt akar elérni, annak dolgoznia kell, aki csak hobbi szinten műveli, az meg megelégszik azzal, amit így elér.

– Ön elégedett az eddig eredményeivel?

– Immár évek óta keresnek külföldről, és ugyan a legutóbbi igen jó ajánlat volt Olaszországból, mégis maradtam, mert most végre megint jó a szegedi csapat. A társakkal képesek vagyunk egymást kisegíteni, ha valaki bajban van. Mindent elértem, amit a tekében lehetett, de azért Mészáros József vagy Csányi Béla vb-aranyainak száma még kihívást jelent.

– Mikor lehet a sportágban egyre több igazi, a sportágból élő profi?

– Ehhez egy vb-rendezés nagyon fontos, és ezért is lényeges, hogy Zalaegerszeg csapat-vb-nek ad otthont. Lehet, hogy azt hisszük, hogy amit csinálunk, az a plafon, de rendre akad újdonság, amikor látjuk a külföldieket is. Ha majd a sportágban mindenki ilyen mentalitású lesz, akkor előfordulhat, hogy a támogatók száma megnövekszik, és csapatonként egy-két hivatásos játékos már lesz.

– A zalai vb lendíthet a sportág megítélésén?

– A média érdeklődéséről már beszéltem, nekünk pedig nincs más lehetőségünk, mint bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk erre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispályások! Nevezzetek a Kék Mókusra!

A Szegedi Sport és Fürdők Kft., Szeged városa, valamint a Délmagyarország és Délvilág napilap ismét megszervezi a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornát. Tovább olvasom