Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Könnyáztatta szegedi ezüst az Európa-bajnokságról

Könnyáztatta szegedi ezüst az Európa-bajnokságról
A szegedi Tisza Tollas SE fennállásának legnagyobb sikerét aratta Sándorházi Vivien, aki a hétvégén ezüstérmes lett a kazanyi U15-ös Európa-bajnokságon. A 15 éves tollaslabdázó sikerét megkönnyezte a családja.
„Szép volt, Vivi! Szép volt, Vivi!" – ezt kiabálták szerda este a Tisza Tollas SE versenyzői, miközben Pápai Miklós klubvezető egy csokor virággal és egy tortával érkezett meg a Squash Club Szabadidőközpontban lévő edzőterembe.

Az ünneplés természetesen Sándorházi Viviennek, a klub 15 éves versenyzőjének szólt, akiről megírtuk: vasárnap ezüstérmet szerzett az U15-ös tollaslabdázóknak kiírt Európa-bajnokságon Kazanyban.

– Öt meccset kellett nyerni a fináléba kerüléshez, sorrendben egy ciprusi, egy svéd, egy moldáv, egy német és egy orosz lányt győztem le. A ciprusi elleni meccs azért volt nehezebb, mert meg kellett szoknom a pályát, a moldáv és az orosz stílusa pedig nem feküdt nekem, de végül mindenkit sikerült megvernem. A fináléba kerülés talán kicsit megnyugtatott, annak elképesztően örültem, és a döntőben már nem pörögtem annyira. Így is szoros volt, de a dán  Mathilde Cramer Ahrens végül 21–16, 21–16-ra legyőzött – emlékezett Vivien. Dánia egyébként az első számú tollaslabdanemzetnek számít Európában.

A szegedi tehetség úgy utazott el, hogy lapunknak azt nyilatkozta, nincs elvárás vele szemben. Ehhez képest dobogóra állhatott.

– Nem álszerénység volt ez a részemről, csak nem akartam túl nagy terhet a vállamra pakolni. Azt tudtam, hogy nem állok rosszul a mezőnyben, de a döntőbe jutás még így is remek eredmény. Anyu és apu kint volt velem, persze ők is nagyon örültek, a nagyszüleim pedig meg is könnyezték a  sikert. Az iskolában még nem mondtak semmit, síszünet van – mesélte a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója. Hozzátette: ez a verseny volt a rövid távú célja, szerette volna végleg letenni a névjegyét a nemzetközi mezőnyben, ám nincs megállás, idén még több rangos külföldi viadal vár rá.

Sándorházi debreceni párostársával a legjobb nyolc közé jutott a duók között, míg a szintén a szegedi klubot képviselő, 13 esztendős Pápai Bálint előbb legyőzött egy izraelit, majd a legjobb 32 között kikapott egy hollandtól a fiúk versenyében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon, haza - Ausztria

Ja, nein. Ennyiből állt a német nyelvtudása Geleta Szabolcsnak (37), amikor tíz évvel ezelőtt… Tovább olvasom