Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Kozák László Csongrádon épít pólóbázist

Mi lett vele? sorozatunkban a Szentes női pólócsapatának egykori edzőjével, a Csongrád VVSE jelenlegi trénerével, a 39 éves Kozák Lászlóval beszélgettünk.
Kozák László 11 évesen kezdett el pólózni szülővárosában, Szentesen. Ahogy mondani szokták, végigjárta a korosztályos szamárlétrát, eljutott az OB I-ig, de azon a kapun már nem tudott belépni.

– Akkoriban nagyon erős csapata volt a Szentesnek – mondta Kozák. – Elég csak megemlítenem Tóth Laci, Horváth Csaba, Beleon Zsolt vagy Pellei Csaba nevét. Nem a véletlen műve, hogy ez a gárda ezüstérmet szerzett az élvonalban. Átmentem Szegedre, négy évig amatőr játékosként pólózgattam, majd eligazoltam Csehországba, 1995-től 1999-ig munka mellett a Slavia Praha gárdájában játszottam.
Aztán hazament Szentesre, de immár edzősködni.

Remek serdülők

A serdülő magyar kupa 27 együttest felsorakoztató mezőnyében a második legjobb vidéki csapatként a Csongrádi VVSE fiú gárdája (Váczi Dániel, Boros Krisztián – kapusok; Bodnár Péter, Cseh Nándor, Schal Dániel, Szabó Zoltán, Tóth Tibor, Szabó Tamás, Grósz Alex, Káris Áron, Kovács János, Bodor Csanád, Jakab Róbert, Gulyás Levente, Dögei Dániel – mezőnyjátékosok; trénerek: Gál Lajos erőnléti edző, Versegi Zoltán és Kozák László) az előkelő 6. helyen végzett.

– Nyolc lánnyal kezdtem a melót, büszke vagyok arra, hogy az évek alatt ez a szám 60-ra duzzadt – folytatta a szakember. – Négy korosztályos csapatot felügyeltem, szép eredményeket értünk el, ebbe
a sorba beletartozott a felnőttekkel a 2003/2004-es évadban elért bajnoki ezüstérmünk is.

Aztán mégis váltott, áttette működési területét Veszprémbe. Nem volt jó húzás a részéről, mindössze négy hónapot maradt a királynék városában.

– Az ottani egyetem segítségével női élcsapatot szerettem volna csinálni Veszprémben. Hosszú távra terveztem, de ebből nem lett semmi, négy hónap alatt a vezetők nem tudtak munkahelyet találni számomra. Visszajöttem Szentesre, szerettem volna edzőként ismét tenni a Kurca-parti női vízilabdáért, de a hűtlenségemre hivatkozva a kollégák nem kértek belőlem. Megértettem döntésüket, azt elfogadtam.

Mégsem maradt sokáig póló nélkül, azóta is a Csongrádi Városi Vízilabda SE-nél együtt dolgozik az egyesület alapítójával, elnökével, Versegi Zoltánnal.

– Hét éve mindössze 11 fiúnak tartottunk edzést. Azóta sokat változott a kép, immár 90 gyereket érintő öt korosztályos csapatot működtetünk, arról nem beszélve, hogy a felnőtt OB II-ben is szerepelünk.

Amikor nem a pólóval foglalkozik, akkor szünetmentes tápegységet forgalmazó német cég 15 kelet-európai országot érintő képviseletét látja el Kozák László. A magánéletéről pedig az publikus, hogy több éve boldog párkapcsolatban él a jelenleg a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas OB I-es pólócsapatában védő Brezovai Dorottyával, aki Csongrádon kapusedzőként segít kedvesének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az áhított győzelem: UTC-Üllő 6-4

A férfi futsal NB I-ben az UTC az újszegedi sportcsarnokban 6-4-re legyőzte az Üllő FC-t, ezzel nagy lépést tett a nyolc közé jutás felé. Tovább olvasom