Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

KSZSE: nőnapon alakult csapat

Csongrád megye hemzseg a tehetséges sportolóktól. Sorozatunkban a teljesség igényével utánpótlásbázisokat keresünk fel. A napokban a Kézilabda Szeged SE női csapatát látogattuk meg az edzésükön. A szegedi klub idén 20 éves születésnapját ünnepli.
1990. március 8-án, azaz éppen húsz éve, nőnapon alakult meg a Kézilabda Szeged SE női kézilabdacsapata. Toókos György elnök alapította a sárga-kék színben pompázó klubot. A kis Tisza-parti egyesület főként az utánpótlás-nevelésre helyezi a hangsúlyt. Forgó Zoltán öt éve a klub első embere, Pördi Pétert váltotta az elnöki székben.

– Saját magunkat tartjuk el – kezdte a beszélgetést a klubért sokat dolgozó elnök, Forgó Zoltán –, önkormányzati támogatást nem kapunk, pályázati pénzekből és kisebb szponzori bevételekből gazdálkodunk. A hangsúlyt az utánpótlás-nevelésre helyezzük. A legkisebbektől, az általános iskola első és második osztályosaitól egészen a felnőtt csapatig minden korosztály megtalálható nálunk. A legnagyobbak az NB II-ben vitézkednek, a keret nagy része még fiatal, mindenképpen szükségünk volt egy felnőttcsapatra, hiszen ez a klubon belül a piramis csúcsa.

A szegedi KSZSE-ben több kiváló játékos is nevelkedett. A legbüszkébbek Kocsis Ágnesre lehetnek, aki NB I-es kézilabdás lett.

Jubileumi évad. A 20 éves Kézilabda Szeged SE csapataiban idén is rengeteg tehetséges kézilabdás bontogatja szárnyait. Fotó: Veréb Simon
Jubileumi évad. A 20 éves Kézilabda Szeged SE csapataiban idén is rengeteg
tehetséges kézilabdás bontogatja szárnyait. Fotó: Veréb Simon

– Két nagyszerű eredményt is elért már a KSZSE, 2006-ban az 1992–93-as korosztály – ekkor az egykori NB I-es játékos, Huba Dóra volt az edző – a szerk. –, míg 2007-ben az 1993-as korosztály lett országos bajnok. Ez szegedi leánycsapatnak előttünk még sosem sikerült. Gera Norbert, Miklósné Kocsis Éva, Bálint Gabriella és Miklós Melinda foglalkozik a gyerekekkel. A KSZSE igazi családi csapat, a szülők rengeteg áldozatot hoznak, és olyan hangulatot teremtenek, amelyben öröm dolgozni. Heti négy edzésünk van, ideális körülmények között, az Etelka sori tornacsarnokban gyakorolhatunk.

Természetesen a KSZSE csapata várja azokat a fiatalokat, akik kedvet éreznek a sportág iránt, szeretnének kézilabdázni. Bővebb információt az edzésekkel kapcsolatosan a www.kszse.atw.hu honlapon találhatnak. A 20 éves egyesület ott lesz a jövő heti I. Szegedi Nagy Sportágválasztón, így azok, akik kilátogatnak a rendezvényre, az újszegedi Kisstadionban megismerkedhetnek a klubbal.

Jövő héten Hódmezővásárhelyre látogatunk el, sorozatunkban a HFC utánpótláscsapatait mutatjuk be.

Vereségek

A felnőttek és az ifik is kikaptak a női kézilabda NB II legutóbbi fordulójában.

Kecskeméti NKSE–Kézilabda Szeged SE 25–20 (14–10)
KSZSE: SZALMA D. – Kovács 2, Forgó 3, Szalma N. 4, Miklós 1, Pocsai 2, Demus 3. Csere: Habenyák (kapus), Szabó A. 1, Gercsó D. , Tótváradi S. 2, Miklósné, Sebestény 1., Puhalák 1. Edző: Gera Norbert.
Ifjúságiak: Kecskemét–KSZSE 33–28 (18–14).

Olvasóink írták

  • 1. Csaba71 2010. május 02. 20:35
    „KÉRJÜK TÁMOGASSA EGYESÜLETÜNKET JÖVEDELEMADÓJA 1 % -ÁVAL!

    BANKSZÁMLA SZÁM: OTP 11735005-20493970-00000000 ADÓSZÁMUNK: 19080598-1-06

    Várjuk 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 évben született olyan lányok jelentkezését, akik kedvet éreznek a kézilabda sportág iránt.
    Jelentkezni lehet hétköznap edzésidőben (ELÉRHETŐSÉGEINK menü) a Felső-Tiszaparti Tornacsarnokban Miklósné Kocsis Éva és Bálint Gabriella edzőnél”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: Dragan Djukics nem érti

Nagy a felháborodás a Pick szurkolói körében. A klub vezetése bejelentette: Dragan Djukics vezetőedzőt május 31-ig alkalmazza. Tovább olvasom