Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Ladányi és Kosara bomba formában

Szombaton és vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső sportuszodában rendezték meg a Tavasz-kupa búvárúszóversenyt.
A Muréna Szegedi Úszó- és Buvárklub népes csapattal képviseltette magát. A felnőttek mellett a fiatalok is megmutatták tudásukat. Kanyó Dénes elégedetten nyilatkozott a versenyzők teljesítményéről.

– Minden várakozást felülmúlóan szerepeltünk a Tavasz-kupán. Arra mindenképpen számítottam, hogy egy zsák érmet szerzünk, arra viszont nem, hogy ilyen kiváló időeredményeket érnek el a válogatott versenyzőim. Kiemelkedett Ladányi Réka és Kosara Géza teljesítménye. Mindketten egyéni csúcsokat úsztak, sőt Kosara 800-as eredménye a korosztályában világranglista- vezetőnek számít. Dimák Dávid is nyert, Dudás Zita a váltó aranyérme mellett három számban lett második, remek időket úszott, mindenképpen biztató ez a jövőre nézve. A szegedi 4×50-es férfi váltó országos csúcsot úszott, és jómagam is két számban diadalmaskodtam. A fiatal Gruber Kornél szintén kitett magáért, két számban lett aranyérmes. Ez a sok-sok szép eredmény erőt kell, hogy adjon a folytatáshoz, hiszen a nyáron mindenkire komoly feladatok, kihívások várnak – értékelte a vásárhelyi versenyt Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó.

Repül a, repül a – búvárúszó. Fotó: Schmidt Andrea
Repül a, repül a – búvárúszó.
Fotó: Schmidt Andrea

Tavasz-kupa, eredmények, Kanyó Dénes: 1. 200 méter és 800 méter uszonyos úszás. Kosara Géza: 1. 800 méter, 2. 200 méter. Gruber Kornél: 1. 100 méter és 200 méter uszonyos úszás. Dimák Dávid: 1. 50 búvár, 2. 200 uszonyos úszás. Váltó, 4×50: 1. Muréna (Gruber, Joszt, Dimák, Kosara). Ladányi Réka: 1. 100 méter és 200 méter uszonyos úszás. Dudás Zita: 2. 100 méter és 200 méter uszonyos úszás, 50 méter búvár. Váltó, 4x50 méter: 1. Muréna (Dudás, Ladányi, Szovics, Erdei).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye I.: bennmaradt az FK 1899 Szeged

Jól kezdte a meccset a vendégegyüttes, a 2. percben egy remek beadás után Dóra János fejesből… Tovább olvasom