Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Lehengerlő végjáték: A-Híd-Szolnok 6-4

Az utolsó negyedben megduplázta addigi góljainak számát az A-Híd Szeged VE, és kőkemény mérkőzésen legyőzte az utolsó pillanatig harcoló Szolnoki Dózsa-Közgép együttesét.
A-Híd Szeged VE–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–4 (2–1, 0–1, 0–0, 4–2)
Vodafone férfi vízilabda OB I, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Székely, Juhász.
Szeged: BAKSA – Hegedüs, Szivós 1, DECKER Á., Molnár T. 1, Younger 1, KISS CS. 1. Csere: Kayes 1, Juhász Zs., SOMOGYI 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szolnok: DECKER A. – GOCSICS 2, Alekszics, KIS G. 1, Hosnyánszky, Pásztor 1, Negrean. Csere: Kovács O., Nyéki, Vörös, Hangay, Marnitz, Georgescu. Vezetőedző: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Vincze Balázs: - Kemény fizikai csata volt ez a meccs, amit a játékvezetők hagytak is, így rendesen egymásnak esett a két gárda. Az utolsó pillanatban kijött az a plusz, amivel egy ilyen szintű rangadót el lehet dönteni. A védelmünk kiválóan zárt hátul, kemény volt, ezzel kompenzáltuk azt, hogy sokszor kimaradtak a helyzetek támadásban.

Baksa László: - Hiába nézett ki simának és könnyűnek a meccs, nem volt az.Tudtuk, hogy ez a találkozó a védekezésen fog múlni, szerencsére nagyon jól összeálltunk. De nem szeretnénk több ilyen rangadót játszani, mert idegesítő az a játékosoknak, ha már korábban eldönthettük volna az eredményt.

4. negyed (4-2)

8. perc
: Szegedi labdaszerzés, robbanás közelben a sportuszoda. Ez a meccs már megvan. Younger távolról, a legnagyobb nyugalommal az arcán vágja be a labdát, Decker Attila nem tud reagálni. Harsog a szép volt fiúk! SZép is volt! 6-4.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

7. perc
: Páros kiállítás, Negrean és Juhász áll ki. Gocic meg belövi. Megint egál. 4-4. A szerb világbajnoknak ez a második gólja. Somogyi a blokkba vágja a labdát, de továbbra is támadhatunk. Kiss Csaba a szélről, vezetünk! 5-4

6. perc: Baksa kinézte a gólvonalon lebegő labdát, parádés a szegedi kapus teljesítménye. Ezért kár volt, alig érünk fel és már a kékek jöhetnek.

5. perc
: Szegedi előny, Kayes emelkedik ki térdig a vízből, ezt a húzást a "kis_Decker" nem védhette. 4-3. Előnyben a Szolnok, de jócskán mellé száll a lövés. A bírók szerint marad a vendégeknél a labda.

4. perc: Gocic lő mellé, erre is jár a szegedi taps. Bő 4 perc vissza a meccsből. Szolnoki fór, Gocic-gól. Nem sokat gondolkodott. 3-3.

3. perc: Nem bír velünk a Szolnok. Újabb kimaradó támadás.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc
: Kontra a Szegednél, most jön az úszóverseny. Irány vissza. Georgescu teszteli Baksát, jól vizsgázott a szegedi hálóőr, jöhetünk. Kayes harcol ki ötméterest, Vörös és Decker Attila bosszús. Szivóst nagyon szereti Fortuna, a szolnoki kapus kezében elakad a labda, de a nagyerejű bomba miatt becsúszik a kapufa mellett. Újra vezetünk. 3-2.

1. perc: Juhász erősít be az utolsó tempónál, miénk a labda. A közönség felzúdul, kell a szurkolás a fiúknak. Kayes kapásból lövi rá a szélről, mindenki tapsol, a bírók szerint nem volt bent... A védelmünk kőkemény, nem jut át rajta a Szolnok.

3. negyed (0-0)

8. perc: Szegedi fór, ezt most már be kell vágni. Szivós távolról, a kipattanót Younger gyengéden passzolja Decker Attila kezébe. Ezért nagyon kár volt... A szegedi kapufán csattan a szolnoki lövés, az utolsó támadás a minénk. Lenne, de félpályánál megáll a játék. Gól nélkül ér véget a harmadik játékrész.

7. perc: Ha ez bemgye?! Szivós távoli beadását Molnár tolja meg, Decker Attila csak reflexből reagál. És jól. El is mosolyodik, nagy védés volt. Molnár bosszús.

6. perc: Nem megy, gól nélkül ér véget a szegedi támadás, de a szolnoki is, Younger és Baksa közös erővel szerez labdát.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc
: Jön a vendég fór is, Kovács István is kikéri idejét. Ha bemegy, először a meccsen a Szolnok vezethet... de nem megy be, Baksa megint fantasztikusat védett.

4. perc: Szegedi előny, időt kér Vincze Balázs. Kimarad a szegedi előny, Kiss Csaba bombája utána jön, de kiszáll a blokkról.

3. perc: Kayest támadják hárman, a szabaddobás után a kisebbik Decker hozhatja játékba a labdát. Szolnoki fór, de Kiss Csaba blokkolja a lövést.

2. perc: Younger lövi fejbe Decker Attilát, marad nálunk a labda. Rossz beadás után a Szolnok hozhatja fel a labdát. Decker Ádám védekezik jól, jöhetünk.

1. perc: Younger is megnyeri a ráúszást, mi kezdhetjük a harmadik negyedet. Younger bátran el is vállalja messziről, de elsiklik a kapu mellett a labda. Elszórakozta a támadást a Szolnok, nem jutnak még lövésig sem.

A felek egy félidő után se bírnak egymással, vízilabdában rendhagyó eredményen állnak két negyed után. Közben megtudtuk, a horvát világbajnok Kunac combizom-húzódása miatt nem játszik.

2. negyed (0-1)

8. perc: Kiss Csabát húzzák el a labdától, jöhet a Szolnok, vagyis jöhetne, ha Somogyi nem védekezne jól. Megint. Somogyi kezéből kiesik a labda, Szivós összeszedi, de a gyengécske lövést fogja a kapus. A félidőben marad a 2-2.

7. perc: Hegedüstől veszik el a labdát, megint a Szolnok jöhet. Kiss Csaba és Somogyi érkezik jó ütemben, Vörösnek levegőt venni maradt csak ideje.

6. perc: Somogyi szabaddobás megpattan a vízen, a rövid sarok fele tart, de Decker Attila fogja.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Younger most javít, pazar védekezés után jöhetünk. Molnárt kereste Kiss Csaba labdája, de nem ért oda a center. Szivós is jól védekezik, szegedi labdaszerzés.

4. perc: Pásztor úgy tíz méterről pattintja rá, kapufa. Kis Gáboré viszont tisztán bent. 2-2. Younger is edzésben tartja a szolnoki hálóőrt.

3. perc: Szivós is sistergős bombát ereszt el, Decker Attila keze csoda hogy még működik. Újabb sarokdobás. Körbe-körbe megy a labda, majd Somogyi adja be a sűrűbe, jöhetnek a kéksapkások.

2. perc: Decker Ádám teszteli öccsét, most jól reagált, hatalmasat védett a szolnoki kapus, pedig Juhász kérte a szélen. Szegedi sarokdobás. Kayes ejtése a kapufát éri, az egész közönség egyként zúdul fel. Már bent láttuk.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

1. perc: Juhász Zsolt hozza el a labdát, szépen megy le a szélra a labda Somogyihoz, Kayes nyújtózkodik érte, mire megfogná, kontra. Hiába indul meg a Szolnok, Baksa védi a próbálkozást.

1. negyed (2-1)

8. perc: Kontra a Szolnoknál, Decker Ádám és Vörös csatájának vetnek véget a bírók. Nem mentünk sokra a lehetőséggel, újra a vendégek támadhatnak. Marnitz egy távoli ejtéssel próbálkozik, Baksa csak szemmel követi. Somogyi utolsó másodpercben engedi el a labdát, védi a vendég kapus. Marad a szegedi előny.

7. perc
: Jön az első szegedi előny és Somogyi-gól is. Ahogy azt tanították. 2-1.

6. perc: Újabb szolnoki fór, Pásztor Mátyás nem sokáig gondolkodik. 1-1.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Kayes kapja centerbe a labdát, már majdnem örülhettünk a gólnak, de Decker Attila ujjperccel tolja ki a labdát.

4. perc: Hatalmas Baksa-védés, zúg a közönség. Egyelőre tehetetlen a SZolnok.

3. perc:
Sokáig támad az A-Híd, Kiss Csaba előbb elejti a labdát, a ráadást viszont a kisebbik Decker fivér üti ki. Újabb sarokdobás. Hegedüs célozza meg a jobb fölsőt, rajta volt a kapus. Megvan az első gól, Molnár vágja be. 1-0.

2. perc: Hosnyánszky sípszó után lövi el a labdát, mi jöhetünk. Az Ultrák kitesznek magukért, a bemutatás óta hatalmas elánnal buzdítják a csapatot. Sarokdobással jön a Szeged, Decker Attila hatalmasat védett.

1. perc: Negrean nyer az első ráúszást, Hegedüs centikkel marad le. Alekszics lövése megy fölé, Decker Ádám bombáját testvére, Attila üti ki oldalra.

Lehengerlő végjáték: A-Híd Szeged VE-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

18.55: Zúg az uszoda, nem túlzás kijelenteni, hogy teltház fogadta a csapatokat. A kezdés előtt Samu Miklósról emlékezett meg az uszoda, aki nemzetközi játékvezető és kiváló edző volt.

18.45: Ülőhely már nem nagyon akad az újszegedi sportuszodában, ahol igazi rangadóra készül mindenki. A csapatokat kirendelték a bemutatáshoz, rövidesen kezdődik a találkozó. A két edző, Kovács István és Vincze Balázs kedélyesen beszélget a part szélén.

Korábban

Kétkönnyed győzelemmel kezdte az OB I-et az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata: Szivósék előbb az OSC-t itthon, majd a Kaposvárt idegenben győzték le.

A meccs érdekessége pikantériája, hogy a nyáron igazolt Decker Ádám testvére kapuját rohamozza majd, ugyanis Decker Attila a Szolnok kapusa. A másik Tisza-parti klubot három légiós, Alekszics, Negrean és Georgescu erősíti magyar válogatott játékosok, Hosnyánszky és Kis mellett. Az edző pedig a román válogatott kispadjáról visszatért Kovács István lett.

Olvasóink írták

  • 2. Zotya100 2012. október 24. 21:37
    „Óriási volt a meccs és a csapat, pláne ott az usziban élvezve! Örülök, hogy el tudtam menni! Szép volt, fiúk, csak így tovább!!!!”
  • 1. Lucia 2012. október 24. 20:45
    „Ide kell a város pénze, nem a szánalmas férfi kézilabdába!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Bálint: Kapic szerint olyan dologba avatkoztam, amibe nem kellett volna

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Corsó Caféban Tóth Bálint, a Szeged 2011 labdarúgócsapatának leköszönő vezetőedzője. Tovább olvasom