Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Lovas célja a FIFA-keret

A csongrádi Lovas László az idei szezonban bekerült a labdarúgó-játékvezetők NB II-es keretébe. A 26 éves sípmester már az élvonalbeli meccseken is kapott szerepet, és nem titkolja, célja a FIFA-keretbe kerülés.
– Labdarúgóként kezdtem, tizenöt szezont húztam le Csongrádon, mielőtt 23 évesen abbahagytam volna a futballt – árulta el Lovas László játékvezető, aki idén került be az NB II-es keretbe.

– Mindig is vonzott a „sporik" munkája, gyermekmeccseken korábban is szívesen ragadtam sípot. Szerencsére játékosként nem voltam renitens, nem feleseltem a bírónak, de azt be kell vallanom, egyszer engem is kiállítottak. Bár nem éreztem jogosnak a büntetést, nem reklamáltam – mondta a most 26 éves László.

Miután elvégezte a CSLSZ tanfolyamát, Pál Sándor, a megyei játékvezetői bizottság (jb) akkori elnöke is tehetségesnek találta. Először megyehármas meccseken kapott szerepet, ám két alkalom után „osztályt váltott", és a megyekettőbe került. Lovas Lászlóé igazi villámkarrier, a tavalyi NB III-es szereplése után az MLSZ jb-je teljesítménye alapján feljebb sorolta a másodosztályú keretbe (Vágner László elnök külön megdicsérte gyors előmenetele miatt).

Lovas László (jobbra) sokat tanult csongrádi játékvezető-kollégájától, Fajkusz Gábortól.  Fotó: DM/DV
Lovas László (középen) sokat tanult csongrádi játékvezető-kollégájától, Fajkusz Gábortól (balra).
Fotó: DM/DV

– Ez annyit jelent, hogy NB II-es, magyarkupa- és Ligakupa-meccseken vezethetek, míg az élvonalban negyedik játékvezetőként segíthetem rutinosabb kollégámat. Már kétszer kaptam is szerepet, a Honvéd–MTK meccsen mutatkoztam be. Volt dolgunk bőven, a vendégek nyertek 2–1-re úgy, hogy két kispestit is a kiállítás sorsára jutott. Később a Kecskemét és a Szolnok 4–2-es meccsén kaptam feladatot, itt a legtöbb dolgom az olykor hevesen munkálkodó hazai edző, Urbányi István csitításával volt – mesélte.

Lovas László célja egyértelmű: FIFA-játékvezető szeretne lenni.

– Maximalista vagyok, ha valamibe belekezdek, igyekszem azt a legjobban csinálni. Időm még van, hiszen játékvezetőként 30 felett ér a csúcsra az ember, így remélem, messze juthatok – mondta a civilben pedagógus végzettségű, gyermekeknek futballedzéseket is tartó játékvezető.

Segítség otthonról

Lovas László elárulta, pályája kezdetén sokat segített neki városbeli kollégája, Fajkusz Gábor, aki szintén az NB II-es keretben szerepel. Mellettük még egy megyei játékvezető, az asszisztensként foglalkoztatott ifj. Kormányos Gábor kaphat szerepet az élvonalban, aki ugyan több meccsen is lengetett már, jelenleg egy betegség miatt kisebb szünetre kényszerült.

Olvasóink írták

  • 1. pato 2010. szeptember 02. 17:07
    „Gratulálok,így tovább!
    jótanács:a FIFA kerethez nyelvtudásra ill.
    jogosítványra is szükséged lesz... ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei edzőképzés

A Csongrád Megyei Diáksport Szövetség sportoktatói, edzői, fitnesz-wellness asszisztens, rekreációs… Tovább olvasom