Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Mátyus szeret sikeres lenni

Az NB II-es labdarúgó ligaválogatott szakvezetőjének, a 34-szeres válogatott Mátyus Jánosnak (35) szíve csücske a Honvéd és a Fradi, és leghőbb vágya, hogy egyszer majd valamelyik klub trénere legyen.
– A sportágat népszerűsítik az NB II-es válogatottal, a következő állomás Heves és Eger után Csongrád megye. Mit tud a megye és Szeged futballjáról?
– Éppen most beszélgettem helyi szakemberekkel erről, és nagyon szomorú, hogy már több mint egy évtizede nincs minőségi labdarúgás ebben a nagyon szép, 160 ezres városban. Jó lenne tenni érte valamit.

– A tudatos jövőépítés, az edzői pálya első lépése lehet ez a feladat az NB II-es válogatottal?
– Remélem, igen. Nem véletlenül vagyok itt, megvannak a megfelelő képesítéseim, 36 éves leszek, játékosnak már öreg, trénernek viszont még nagyon fiatal vagyok, és bár nyártól még mindig szeretnék futballozni, az agyam egyik fele már azon gondolkodik, hogyan tudok majd edzősködni.

Még furcsa így látni, de jól áll Mátyusnak az edzői szerep. Fotó: Veréb Simon
Még furcsa így látni, de jól áll Mátyusnak az edzői szerep.
Fotó: Veréb Simon

– Mit jelent Mátyus Jánosnak és mit a keretben lévő fiataloknak az NB II-es válogatott?
– Nekem óriási lehetőség, hiszen edzőként az első munkám, ráadásul egyből egy válogatott mellett kezdhettem el dolgozni. A játékosok szem előtt vannak, látják őket a menedzserek, figyel rájuk a média, és most még ugyan fiatalok, de úgy látom, idővel, négy-öt év múlva ők is első osztályú játékosok lehetnek.

Ma 16 órakor: NB II-es válogatott–megyei U23-as válogatott

Tegnap már Csongrád megyében, de a kistelekit kímélendő a balástyai pályán edzett egy pörgős, változatos bő egy órát az NB II-es ligaválogatott. A Mátyus János és Dragóner Attila vezette csapatban két megyei játékos, a makói Szamosszegi Gábor és a kisteleki Bitó Róbert kapott helyet, ők is játszanak majd a ma 16 órakor Kisteleken kezdődő megyei U23-as válogatott elleni mérkőzésen. A találkozóra a belépés ingyenes.

- Játszott a Honvédban és a Fradiban, mindkét együttesben külföldi edzők irányítanak, külföldi játékosok szerepelnek. Mit szól a két klubban zajló eseményekhez?

– Aki ismer, az tudja, ez a két klub áll a szívemhez a legközelebb. A Honvédban nőttem fel, a Fradiban pedig kétszer is megfordultam. Jó lenne, és szeretném, ha a dolgok úgymond helyre jönnének, mert ez a két csapat most nem úgy szerepel, ahogy a szurkolók elvárják. Hazánkon kívül három országban is megfordultam, rengeteg trénerem volt, éppen a minap számoltam össze, hogy körülbelül negyven szakember foglalkozott velem pályafutásom huszonhét éve alatt. Sok jót, de rossz dolgokat is láttam, ezekből tanulva szeretnék egyszer vagy a Honvéd, vagy a Fradi edzője lenni. Valószínű, inkább utóbb, mint előbb teljesül ez a vágyam.

– Milyen edző lesz Mátyus: olyan, amilyen a pályán volt?
– Persze! Az ember nem tud kibújni a bőréből, világéletemben akaratos, kissé egoista gyerek voltam, szerettem sikeres lenni, és talán az is voltam. Szeretnék átadni a tanítványoknak is sok mindent, akik aztán, remélem, adnak is vissza belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Podonyi: orrcsonttörés

Mentővel vitték kórházba a Makó FC–Hajdúböszörmény NB II-es labdarúgó bajnoki közben Podonyi… Tovább olvasom