Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Medencés szezonrajt

Szeged - A sárkányhajósok idei szezonja is a medencés versenyekkel indult, mégpedig az Aquaworldben megrendezett hatfős vegyes csapatok számára kiírt versennyel.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség a 16 legeredményesebb csapatát hívta meg a II. Aquaworld medencés sárkányhajókupára. A két csapat tagjainak egymással szemben kellett beülniük a hajó két végébe, egymással szemben eveztek, és amelyik csapat eltolta a másikat a 2 méterre lévő célig, az nyert.

Szemtől szemben
Szemtől szemben

A 16 csapatot négy csoportba sorsolták, majd a csoportkörök után egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. A csoportkörben a Pesterzsébet, a Lopátolók és a Napsárkányok csapatát is legyőzte a szegedi alakulat, majd a negyeddöntőben összekerült az egyik esélyessel, a Römi KKSK csapatával, de ezt a párharcot is győzelemmel zárta. Az elődöntőben a Tatai Hódyt győzték le, így a következő hajóba szállásnál már az aranyéremért küzdöttek a Kanizsa csapata ellen. A futam közben két szegedi is lecsúszott a padról, így elvesztették a finálét.

A csapat

A szegedi csapat tagjai: Adamik Ágnes, Balaicz Judit, Bodrogi Márta, Brunner Szilvia, Lajtos Tivadarné, Pálfi Éva, Pócsik Tímea, Szeverényi Krisztina, Tóth Ágnes, Vetró Orsolya, Balaicz Tibor, Bán Zoltán, Bite Zsolt, Börcsök Pál, Csomós Zsolt, Farkas Gábor, Máté Péter, Molnár Péter, Sipos Tamás, Sléber Zsolt, Stájer Csaba, Pajkó Zsolt, Telek Gábor, Tóth Róbert.

Második alkalommal a százhalombattai uszodában ültek ismét hajóba. Előbb a hatfős női és férficsapatok versenyeztek, majd a 20 fős vegyes együttesek következtek. A lányok nagyon jól kezdték a napot, a csoportköröket megnyerték, de az elődöntőben összekerültek a későbbi győztes Kolónia csapatával, kikaptak, így nem jutottak a döntőbe. A bronzéremért folytatott párharcban viszont magabiztosan verték a lányok a GYVSE csapatát, így bronzéremmel zárt a szegedi női csapat. A férfiak végig magabiztosan versenyeztek, ők minden ellenfelüket legyőzték, és megszerezték az év első aranyérmét.

A 20 fős futamokban két sárkányhajó volt egymás mellett, a két hajó farát összekötötték egy hosszú kötéllel, a kötelet pedig egy csigán vezették át, amely a medence falánál volt rögzítve. A két csapat egymás mellett versenyzett, és amelyik elhúzta a másikat, az nyert. A szegedi alakulat a csoportkörben minden ellenfelét maga mögé utasította. Az elődöntőben a Römi KKSK csapatával csapott össze, és ezt a párharcot is megnyerte. A döntőben a Tatai Hódy ellen szálltak hajóba, amely nagyon erős ellenfél volt: több mint 20 másodperc kellett hozzá, hogy a szegediek el tudják húzni őket két méterrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állj meg, Soroksár!

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótol ma 17 órától a Mórahalom. Tovább olvasom