Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Megőrizni a pozíciót

Evezés - Jubilálnak az evezősök: száztizedik alkalommal rendezik meg péntektől vasárnapig az ob-t, amelynek a Szeged melletti Maty-éri olimpiai vízicentrum ad otthont.
Három napon át, péntektől vasárnapig, reggeltől estig az evezősök veszik birtokukba a Maty- éri olimpiai vízicentrumot. Az esemény szinte egyedülálló múltra tekint vissza, hiszen ez lesz a 110. országos bajnokság.

Az esemény ezúttal is minden korosztályt megmozgat, ráadásul a program kiegészül a mozgássérültek és a fogyatékkal élők futamaival is.

A huszonhárom nevező klub, így a két megyei, a Csongrádi Vízügy SE és a Démász-Szegedi VE is alaposan megmozgatja a szervezőket. Az előbbi kisebb csapattal érkezik az eseményre, az utóbbi klub viszont komoly stábbal, nyolcvanhárom nevezett versenyzővel.

Mozgalmas lesz a hétvége a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba
Mozgalmas lesz a hétvége a Maty-éren.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagyon komoly presztízsharcot hoz mindig az ob, amely a klubok harca. Nincsenek összeülések, válogatott egységek, és ez még akkor is igaz, ha ezúttal a jövő heti, rasicei U23-as vb-n startoló magyar egységek tagjai a világbajnokság szellemében együtt indulnak. A Csepel régóta egyeduralkodó, ám a dobogós helyekért a Győr, a Danubius NHE, a Vác és a Démász-Szeged nagy harcot vív. Két éve már mienk a második hely, ezt szeretnénk most is elérni, illetve megtartani – nyilatkozta előzetesen Dani Zsolt, a szegedi klub evezőseinek vezetőedzője, aki eddigi edzői és nevelői munkája elismeréseként a sportági szakszövetség javaslatára a MOB Bay Béla Sportágfejlesztő Programra kiírt pályázatán egyéves támogatást nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a gólvágó. A légiós?

Labdarúgás - Tegnap már szinte a Makó FC teljes kerete edzett Kolozsvári János irányításával az Erdei Ferenc téri sporttelepen. Tovább olvasom